Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Οι U2 στην Αθήνα


Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τη συναυλία του συγκροτήματος των U2 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
Δεκατρία χρόνια μετά τη συναυλία τους στη Θεσσαλονίκη, εμφανίζονται ξανά αύριο μπροστά στους Έλληνες φίλους τους.
Στην φετινή περιοδεία τους με τίτλο "360 Μοίρες" οι U2 παρουσιάζουν παλιές επιτυχίες, αλλά και κομμάτια από τον τελευταίο τους δίσκο "No Line On The Horizon".
Η πρώτη συναυλία της περιοδείας πραγματοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου στο Τορίνο, όπου ο Μπόνο ξεσήκωσε 45.000 θεατές παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του στην πλάτη.
Εισιτήρια υπάρχουν διαθέσιμα και οι τιμές τους κυμαίνονται από 33 έως 165 ευρώ, ενώ τα εισιτήρια της Red Zone και της VIP Zone κοστίζουν 302,50 και 330 ευρώ αντίστοιχα.

Βρέθηκε θαμμένο οπλοστάσιο


Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε θαμμένο και συσκευασμένο σε ορεινή περιοχή της Διποταμίας Καστοριάς.
Όπως ανακοινώθηκε, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν τέσσερα πολεμικά τουφέκια (τρία τύπου Καλάζνικοφ κι ένα τύπου Μάνλιχερ), τρία υποπολυβόλα αγνώστου τύπου και προέλευσης, οκτώ γεμιστήρες πολεμικού όπλου, δεκατέσσερις χειροβομβίδες αγνώστου προελεύσεως, δεκατέσσερις κοινούς πυροκροτητές χειροβομβίδων, 18.415 φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο συσκευασίες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ συνολικού βάρους 500 γραμμαρίων.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς.

Προεκλογική δραστηριότητα στη Νέα Δημοκρατία


Περιοδείες ξεκινά από αύριο ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα επισκεφθεί τα Αμπελάκια Λάρισας και στις 11 το πρωί θα μιλήσει στο αμφιθέατρο της Μανιαρείου Σχολής.
Εν τω μεταξύ, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα ότι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Χαράλαμπου Κόκκινου.

Άρση της υποστήριξης Καρατζαφέρη


Με ανακοίνωσή του πριν από λίγο (17:14) ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, άρει την υποστήριξή του προς τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιαδή.

14 τα θύματα


Ένα ακόμη άτομο έχασε τη ζωή του από τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του ιού σε 14.
Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον ιό έχει φτάσει στους 164.

Επιχείρηση διάσωσης ΒΑ της Χίου


Σκάφος με άγνωστο αριθμό μεταναστών εντοπίστηκε πριν από λίγο (16:05), 10 ναυτικά μίλια ΒΑ της Χίου.
Στο σημείο έσπευσαν πλωτά του Λιμενικού Σώματος και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του σκάφους διεξάγονταν στη θαλάσσια περιοχή της Χίου από τις 10 το πρωί, που ελήφθη το σήμα κινδύνου.

150.000 τελικά η εγγύηση


Το ποσό των 150.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ως χρηματική εγγύηση για να παραμείνει ελεύθερος, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου Γιάννης Αγγέλου, σύμφωνα με σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Οι εφέτες ορίζουν με το βούλευμα τους, ότι ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού θα πρέπει να καταβάλει το ποσό της εγγυοδοσίας έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2010.

Πολλοί απόντες


Χωρίς τους Χρήστο Πατσατζόγλου, Κριστιάν Νασούτι και Κλαούντιο Νταντόμο ολοκληρώθηκε η πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ.
Οι δύο πρώτοι πέρασαν από εργομετρικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται.
Ο Νταντόμο κρίθηκε σκόπιμο να περάσει και αυτός τα ίδια τεστ, για να μπορέσει να δει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σε τι κατάσταση βρίσκεται.
Απών από την προπόνηση ήταν και ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία για να εξασφαλίσει τη βίζα του.
Θα επιστρέψει σήμερα το βράδυ.
Ειδική άδεια έχει πάρει και ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

Σταυρόλεξο για την άνοια


Διάφορες νοητικές δραστηριότητες όπως το λύσιμο σταυρόλεξων, η συναρμολόγηση παζλ ή το διάβασμα, μπορεί να καθυστερήσουν την εμφάνιση άνοιας στα άτομα της τρίτης ηλικίας.
Όμως από τη στιγμή που η πάθηση εκδηλωθεί, η συνέχιση τέτοιων δραστηριοτήτων μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερη επιδείνωση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Η άνοια είναι μια κατάπτωση των νοητικών λειτουργιών, και κυρίως της μνήμης, που προκαλείται από τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Μπορεί όμως να προκληθεί και από τη νόσο Πάρκινσον, από εγκεφαλικό ή από κάποια μόλυνση του εγκεφάλου.

Μαρινέλλα - Το Μιούζικαλ


Η μουσική θεατρική παράσταση «Μαρινέλλα - Το Μιούζικαλ» διατρέχει τις δεκαετίες από το 50 μέχρι σήμερα και αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών. Οι δυο πρώτες είναι πρόσωπα φανταστικά και η τρίτη πραγματικό. Η πρώτη είναι η Ειρήνη (Ευαγγελία Μουμούρη) μια γυναίκα από την επαρχία, η δεύτερη η Μαρία (Τζένη Μπότση) μια Αθηναία και η τρίτη ένα κορίτσι από την Θεσσαλονίκη που πήρε το όνομα Μαρινέλλα και έμελλε να γίνει μύθος. Το ρόλο της Μαρινέλλας υποδύεται φυσικά η Μαρινέλλα και μια νεαρή ηθοποιός που κάνει την παιδική της ηλικία. Οι βασικοί αντρικοί ρόλοι παίζονται από το Μέμο Μπεγνή και τον Αντώνη Λουδάρο και ο θίασος συμπληρώνεται από δώδεκα ακόμα ηθοποιούς και χορευτές. Οι φανταστικές ιστορίες της Ειρήνης και της Μαρίας συμπλέκονται με την πορεία της Μαρινέλλας και τα τραγούδια της ακολουθούν τις περιπέτειες, τους έρωτες και τις διαψεύσεις τους. Οι ζωές τους κυλάνε παράλληλα με την καριέρα της τραγουδίστριας και η φωνή της Μαρινέλλας γίνεται παραπλήρωμα και έκφραση του αισθήματός τους. Κι έτσι οι σημαντικότερες επιτυχίες της γίνονται ορόσημα για τη ζωή της Ειρήνης και της Μαρίας όπως και εκατοντάδων χιλιάδων άλλων Ελληνίδων.
Εκτός από τη Μαρινέλλα πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Αντώνης Λουδάρος, Ευαγγελία Μουμούρη, Μέμος Μπεγνής, Τζένη Μπότση και ακόμα δώδεκα ηθοποιοί και χορευτές.
Το έργο «Μαρινέλλα - Το Μιούζικαλ» των Θανάση Παπαθανασίου + Μιχάλη Ρέππα σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη, οι χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Οι ενορχηστρώσεις είναι του Αλέξιου Πρίφτη, ο οποίος διευθύνει και την επταμελή ορχήστρα.

ΑΠΟ ΤΙΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΠΑΛΛΑΣ, Βουκουρεστίου 5 - Αθήνα. Τηλέφωνο: 210-3213100
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

Ληστεία σε φαρμακείο


Ληστεία έγινε χθες βράδυ λίγο πριν τις 11 από δράστη με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ο οποίος με την απειλή μαχαιριού εισέβαλε σε φαρμακείο που διανυκτέρευε στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη και απέσπασε 300 ευρώ.

4,3 Ρίχτερ στη Βοιωτία


Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 06:53 και έγινε αισθητή στην περιοχή της Αθήνας.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, στην περιοχή των Λεύκτρων Βοιωτίας.