Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Έγκυος 4ων μηνών η Πενέλοπε Κρουζ


Η 36χρονη Ισπανίδα ηθοποιός Πενέλοπε Κρουζ περιμένει παιδί, καρπό του έρωτά της με το Χαβιέ Μπαρδέμ.

Οι 30 με τις μεγαλύτερες ληξιπρόθεσμες οφειλές

30 χρόνια χωρίς τον Peter Sellers


30 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του Peter Sellers. O μεγάλος βρετανός ηθοποιός απεβίωσε στις 24 Ιουλίου του 1980.

Έγινε μητέρα η Παναγιώτα Ρούπα


Στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" γέννησε σήμερα η Παναγιώτα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και κατηγορούμενη για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".
Την ίδια στιγμή ο Νίκος Μαζιώτης, πατέρας του παιδιού, πραγματοποιεί απεργία πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού, επειδή δεν του επιτρέπεται να την επισκεφθεί στη μαιευτική κλινική.

Ισχυροί σεισμοί στις Φιλιππίνες


Συνολικά τρεις ισχυροί σεισμοί έπληξαν τις πρώτες ώρες του Σαββάτου τις νότιες Φιλιππίνες, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο, η αρχική σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 06:08 π.μ. τοπική ώρα και είχε μέγεθος 6,9 βαθμούς, εστιακό βάθος 500-600 χλμ και επίκεντρο περίπου 100 χλμ ΝΔ του Κοταμπάτο, στο νησί Μιντανάο του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων. Ακολούθησαν δύο σεισμοί μεγέθους 7,3 και 6,5 Ρίχτερ. Όπως έγινε γνωστό, δεν προκλήθηκε παλιρροϊκό κύμα.

Τραγωδία στη Γερμανία


Μία πρωτοφανής τραγωδία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στη Γερμανία. Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν στη σήραγγα εισόδου στο χώρο του Φεστιβάλ.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Ντουισμπουργκ, στα δυτικά της χώρας.
Νωρίτερα, δημοσιογράφος της εφημερίδας Bild που ήταν στο φεστιβάλ, δήλωσε ότι ο ίδιος μέτρησε 11 πτώματα.

Χιονιάς στο Περού!


Σε κατάσταση ανάγκης έχουν τεθεί στο Περού 17 από τις 25 περιφέρειες της χώρας εξαιτίας του ψύχους. Η θερμοκρασία, έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα δύσκολη στα υψίπεδα των Άνδεων, στα νότια της χώρας, όπου έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες που φθάνουν τους -23 βαθμούς Κελσίου. Μέχρι στιγμής λόγω του ψύχους έχουν χάσει τη ζωή τους 100 άνθρωποι. Στην πρωτεύουσα Λίμα, όπου το κλίμα είναι υποτροπικό ο υδράργυρος έπεσε στους οκτώ βαθμούς.

Καλώς τους!


Στην Αθήνα έφθασαν οι ελεγκτές της τρόικας, οι οποίοι από τη Δευτέρα ξεκινούν τους νέους ελέγχους στα στοιχεία της Οικονομίας, προκειμένου να συντάξουν την έκθεση για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης. Στο μικροσκόπιο των ελέγχων θα μπουν οι προβληματικές ΔΕΚΟ, τα χρέη των νοσοκομείων, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα φορολογικά έσοδα και τα οικονομικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ένορκη διοικητική εξέταση στον ΕΟΤ


Τη δέσμευσή του ότι «η ελληνική δικαιοσύνη θα εντοπίσει τις ευθύνες εκεί που αναλογούν» εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή τη διαβίβαση στον εισαγγελέα του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την εκτέλεση του διαφημιστικού προγράμματος του ΕΟΤ τη διετία 2008-9.
Σε σημερινές δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι, αν εντοπιστούν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, θα πρέπει η δικαιοσύνη να στείλει τη δικογραφία στην ελληνική Βουλή.
Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι με την έκδοση του πορίσματος, ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος διαβίβασε το πόρισμα στον εισαγγελέα για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης καθώς και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό των ποσών που ζημιώθηκε ο οργανισμός.
Τέλος, έδωσε εντολή στον ΕΟΤ να διενεργήσει ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθούν συγκεκριμένες ευθύνες υπαλλήλων και στελεχών του οργανισμού για την υπόθεση.
Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενήργησε στον ΕΟΤ, κατόπιν εντολής του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου παραδόθηκε την Παρασκευή. Ο έλεγχος αφορούσε στη νομιμότητα των διαδικασιών ανάθεσης έργων και προμηθειών κατά τα έτη 2008 και 2009, για την εκτέλεση του διαφημιστικού προγράμματος του ΕΟΤ και την προβολή του ελληνικού τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το πόρισμα διαβιβάστηκε ήδη στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό των ποσών που ζημιώθηκε ο οργανισμός στους υπολόγους, ενώ, κατόπιν εντολής του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, η διοίκηση του ΕΟΤ διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συγκεκριμένες ευθύνες που φέρουν υπάλληλοι και στελέχη του Οργανισμού.

Δάγκωσε το αυτί αστυνομικού!


Ανυποψίαστος αστυνομικός που διασκέδαζε με την παρέα του, βρέθηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος.
Όλα έγιναν σε καφετέρια στο Βόλο. Ο αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας έπινε τον καφέ του. Ξαφνικά χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτε, τον πλησίασε ένας νεαρός και τον δάγκωσε με πρωτοφανή μανία στο αυτί!
Όλοι πάγωσαν. Ο αστυνομικός γέμισε αίματα, ενώ ο δράστης βγήκε από την καφετέρια και άρχισε να τρέχει. Λίγο πιο κάτω έσκυψε και άρχισε να χτυπάει το κεφάλι του στον δρόμο. Στην καφετέρια έφτασε ασθενοφόρο και τον μετέφερε σε νοσοκομείο.
Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης είναι τοξικομανής που είχε προηγούμενα με τον αστυνομικό.

Θύμα ερωτικής αντιζηλίας στο κέντρο της Αθήνας


Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται γυναίκα που βρέθηκε πεσμένη στο οδόστρωμα και σοβαρά τραυματισμένη στο κεφάλι στην οδό Αριστομένους 105, στο κέντρο της Αθήνας.
Η αστυνομία αποδίδει το βαρύτατο τραυματισμό της σε λογους ερωτικής αντιζηλίας.
Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η γυναίκα φιλονικούσε με τον πρώην σύζυγό της, επίσης Αλβανό, ο οποίος την πυροβόλησε και τράπηκε σε φυγή.

Φωτιά στη Σητεία


Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Λιόπετρα στο Χαμέδι Σητείας, καίγοντας δασικές, χορτολιβαδικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Στο έργο της κατάσβεσης, έχουν ριχτεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με πέντε οχήματα, έντεκα άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα και τρία αυτοκίνητα του δήμου και του στρατού, ενώ ρίψεις νερού κάνει και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Κρούσμα παιδικής πορνογραγφίας


38χρονος συνελήφθη στα Τρίκαλα για παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τρικάλων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής κι ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, με αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Το elefthero troktiko στο Facebook.


Γίνετε μέλη!

Τα ίδια και τα ίδια.


Πόσες φορές θα δούμε ακόμα τον Παρλιάρο να φτιάχνει τα ίδια γλυκά στο MEGA; ΟΚ ρε μεγάλε τα μάθαμε!

Ρατσιστικό επεισόδιο στην Κύπρο.


Διάταγμα κράτησης για μια μέρα εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον ενός 25χρονου και ενός 27χρονου, που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό 25χρονου Νιγηριανού φοιτητή και πρόκληση ζημιάς σε αυτοκίνητο Ελληνοκύπριας στο κέντρο της Λευκωσίας.
Η Αστυνομία διερευνά αδικήματα, που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, επίθεση με πρόκληση σωματικής βλάβης εναντίον του 25χρονου Νιγηριανού, πρόκληση κακόβουλης ζημιάς στο όχημα της Ελληνοκύπριας, πρόκληση ανησυχίας και κατοχή επιθετικού οργάνου.
Η γυναίκα , 38 χρονών, κατήγγειλε ότι , ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό της στη Λεωφόρο Μακαρίου, αλλοδαπός τον οποίο καταδίωκε ομάδα νεαρών έπεσε πάνω στο καπό του οχήματός της.
Σύμφωνα με την καταγγελία οι νεαροί, που είχαν στην κατοχή τους ρόπαλα, στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν τον αλλοδαπό θρυμμάτισαν το παρμπριζ του αυτοκινήτου της, χωρίς ευτυχώς να την τραυματίσουν.

Ανακούφιση στις Ευρωπαϊκές τράπεζες.


Μόνο 7 από τις 91 μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες που υποβλήθηκαν σε τέστ προσομοίωσης ακραίων κινδύνων δεν κατόρθωσαν να το περάσουν, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να συγκεντρώσουν κεφάλαια για να ενισχύσουν την οικονομική τους θέση.
Οι εν λόγω τράπεζες είναι: η γερμανική Hypo Real Estate, οι ισπανικές τράπεζες καταθέσεων ταμιευτηρίου Diada, Cajasur, Espiga, Unnim και η Banca civica και η ελληνική ΑΤΕ.

Αγωνία για τους επιβάτες του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.


Δεκάδες επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας που εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα- Αγρίνιο, μεταξύ των οποίων αρκετοί ηλικιωμένοι και ανήλικα παιδιά, έζησαν στιγμές αγωνίας όταν άκουσαν έναν κρότο και είδαν να βγαίνει καπνός από το πίσω μέρος του λεωφορείου ενώ βρισκόταν εν κινήσει!

Αμέσως επικράτησε πανικός και οι επιβάτες κάλεσαν τον οδηγό να ανοίξει τις πόρτες. Όμως, εκείνος εγκατέλειψε το λεωφορείο χωρίς όμως να ανοίξει και πήγε στο πίσω μέρος του λεωφορείου για να δει τι είχε συμβεί! Ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης, καθώς όλοι προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν και τα παιδιά ούρλιαζαν από το φόβο τους!

Τη λύση έδωσε ένας νεαρός επιβάτης που έσπασε με το σφυρί που έχει κάθε λεωφορείο το πίσω τζάμι και βοήθησε δυο ανήλικα κοριτσάκια να βγουν από το παράθυρο… Όμως, στην προσπάθειά του τραυματίστηκε στο πόδι από τα σπασμένα τζάμια. Τελικά, κάποιος κατάφερε να ανοίξει την πίσω πόρτα και οι επιβάτες κατέβηκαν στον δρόμο χωρίς κάποιος άλλος να τραυματιστεί.

Κανονικά αύριο οι πτήσεις.


Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τελικά αύριο όλες οι πτήσεις από και προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ύστερα από την απόφαση των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να αναστείλουν την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει. Προηγήθηκε η απόφαση του Διοικητικου Πρωτοδικείου Αθηνών, που κήρυξε την απεργία παράνομη.

Που είναι η Παπαρήγα, ωέο!


Απούσα ήταν ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από τη γιορτή της Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο. Αντ' αυτής στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα φιγούραρε ο ...Φώτης Κουβέλης. Μιλάμε για τρελά κέφια!!!

Επόμενη στάση, Simens...


Η υπόθεση της Simens καθυστερεί την ολοκλήρωση της επέκτασης της γραμμής του ΜΕΤΡΟ προς τον Άλιμο. Σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν χθες κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου σταθμού στο Χολαργό, εμπλοκή που δημιουργεί καθυστερήσεις έχει παρουσιαστεί στην προμήθεια ηλεκτρονικών συστημάτων από τη γερμανική εταιρεία και έτσι υπάρχουν συνεχείς αναβολές στην ολοκλήρωση του έργου.

Δείτε τώρα!


Μία θαυμάσια εκπομπή της, σε επανάληψη, της Βίκης Φλέσσα προβάλλεται αυτήν την ώρα στη ΝΕΤ. Φιλοξενούνται και μιλάνε για τη ζωή και τη δράση τους πιλότοι των πυροσβεστικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με δική του εκπομπή στον Alpha, από τη νέα σεζόν ο Πέτρος Κωστόπουλος.


Μετά τη συμμετοχή του στο Greek Idol, ο Πέτρος Κωστόπουλος ετοιμάζει τώρα τη νέα δική του εκπομπή στον Alpha. Δεν ξέρουμε αν η απόφαση αυτή έχει να κάνει με τις δύσκολες μέρες που ακούγεται να περνάει αυτή την περίοδο η ΙΜΑΚΟ, άλλα σίγουρα ο Πέτρος ως τηλεοπτική μορφή παρουσιάζει πάντα ένδιαφέρον. Για να δούμε τι θα δούμε...

Πολύ ζέστη το Σαββατοκύριακο!


Τους 41 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο. Από την άλλη τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν το απόγευμα του Σαββάτου σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Από το βράδυ της Κυριακής η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει πτώση.

Ζόμπι της πολιτικής χαρακτήρισε το Βουλγαράκη η Πιπιλή


Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Βουλγράκη η Φωτεινή Πιπιλή τον χαρακτήρισε ζόμπι της πολιτικής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 97,2. Πιο συγκκριμένα είπε: "Οταν άκουσα ότι επανεμφανίστηκε ο κ. Βουλγαράκης στο πολιτικό προσκήνιο είπα έτσι αυθόρμητα: Ωχ, ξανακτύπησαν τα πολιτικά ζόμπι και μάλιστα εκχριστιανίσθηκαν και μετεξελίσσονται σε εξαπτέρυγα".

welcome!


Το "elefthero troktiko"
και βλέπει και γράφει.
Κυρίως όμως,
ακούει ΕΣΑΣ!
Αυτό σημαίνει ελεύθερα posts!
Αυτό σημαίνει ελεύθερο blog!
welcome!