Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Παραίτηση υποναυάρχου


Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο υποναύαρχος Αντώνης Παπαϊωάννου, επικαλούμενος στην επιστολή του προσωπικούς λόγους.
Η παραίτηση του έγινε αποδεκτή.
Ο Αντώνης Παπαϊωάννου από τις 8 Δεκεμβρίου 2008 έως τις 6 Απριλίου 2009 ήταν ο πρώτος τακτικός διοικητής της πρώτης ναυτικής επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ονομασία ATALANTA, κατά της πειρατείας στο Κέρας της Αφρικής.
Στις αρχές Ιουνίου του 2010 τοποθετήθηκε ως διευθυντής στο ΓΕΕΘΑ.
Πηγές του ναυτικού κάνουν λόγο για προσωπική βεντέτα μεταξύ του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Δημήτρη Ελευσινιώτη και του παραιτηθέντος υποναυάρχου.
Για την κάλυψη της θέσης του θα αποφασίσει το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο.

Ελεύθερος ο Μαντέλης


Ελεύθερος μετά από τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα ως προς το θέμα της προφυλάκισης ή μη, αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης.
Η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών είχε την άποψη ότι πρέπει να προφυλακιστεί.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το Συμβούλιο Εφετών να άρει τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, με βούλευμά του που θα κρίνει αν ο Τάσος Μαντέλης θα παραμείνει ελεύθερος ή αν θα κριθεί προσωρινά κρατούμενος.
Ο πρώην υπουργός είχε ξεκινήσει την απολογία του στις 10:30 το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας, για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Εκκενώθηκαν κτίρια στη Βουδαπέστη


Η αμερικανική πρεσβεία, μια τράπεζα και ορισμένα άλλα κτίρια στο κέντρο της Βουδαπέστης εκκενώθηκαν νωρίτερα, μετά τον εντοπισμό μιας βόμβας από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σε κοντινή οικοδομή.
Ειδικοί πυροτεχνουργοί εξετάζουν την περιοχή, για να αποφασίσουν για τη λήψη περαιτέρω μέτρων.
65 χρόνια μετά τον τερματισμό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εξακολουθούν να εντοπίζονται βόμβες στη Βουδαπέστη κατά τη διάρκεια της κατασκευής κτιρίων.

Φωτιά στο Κακοπέρατο Σάμου


Μαίνεται έως αυτή την ώρα (16:50), η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κακοπέρατο της Σάμου.
Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Δεν πληρώνω διόδια!

Τα βρήκαν Παπαδημητρίου και Σαμαράς


Λήξαν θεωρείται το θέμα που προέκυψε μεταξύ της Έλσας Παπαδημητρίου και της Ρηγίλλης, σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η βουλευτής στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές.
"Θα στηρίξω την κομματική επιλογή στην Πελοπόννησο" δήλωσε η βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ, μετά τη συνάντησή της με τον Αντώνη Σαμαρά.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ.

Εκτός Μαξίμου η Σιούτη


Την παραίτησή της από τη θέση της νομικής συμβούλου του πρωθυπουργού, υπέβαλλε για λόγους ευθιξίας, η καθηγήτρια Γλυκερία Σιούτη.
Η παραίτηση έγινε άμεσα αποδεκτή.
Η απομάκρυνσή της ήρθε ως αποτέλεσμα του δημοσιεύματος της εφημερίδας “ Πρώτο Θέμα”, για την πρόσληψη του 25χρονου δικηγόρου Αγγελου Χασαπόπουλου στη θέση του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού.
Ο 25χρονος μόλις πέρυσι πήρε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και δεν έχει εκπληρώσει ακόμα ούτε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Απόλυση με το καλημέρα


Ο Τρόντ Σόλιντ απολύθηκε από την ομάδα Αλ Αχλί της Σαουδικής Αραβίας, έχοντας μόλις 3 παιχνίδια με την ασιατική ομάδα.
Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού ξεκίνησε με νίκη, αλλά οι δύο διαδοχικές ήττες που ακολούθησαν ανάγκασαν την ηγεσία ομάδας να τον απομακρύνει.
Ο Νορβηγός τεχνικός που είχε δηλώσει αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Σαουδικής Αραβίας πως για αυτόν είναι μια μεγάλη πρόκληση, τελικά δεν πρόλαβε να τη γευθεί.

Απολογείται ο Τάσος Μαντέλης


Στην εφέτη ειδική ανακρίτρια απολογείται σήμερα ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens.
Ο Τάσος Μαντέλης αντιμετωπίζει την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σχετικά με το ποσό των 450.000 μάρκων που φέρεται να κατατέθηκε από τη Siemens σε λογαριασμό ελβετικής τράπεζας.
Το λογαριασμό είχε ανοίξει επιχειρηματίας και κουμπάρος του πρώην υπουργού, με την κωδική ονομασία "Α. Ρόκκος".

Ομαδική απόδραση στην Κω


Απόδραση έξι κρατουμένων σημειώθηκε τα ξημερώματα, από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος της Κω.
Οι κρατούμενοι, πέντε Ιρακινοί και ο ένας Έλληνας, διέφυγαν αφού πρώτα αποκόλλησαν τα κάγκελα από το φεγγίτη.
Η απόδραση έγινε εγκαίρως αντιληπτή και ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών του νησιού, συνελήφθησαν όλοι οι δραπέτες σε διάφορα σημεία της πόλης της Κω.

Αιματηρή ληστεία στον Άγιο Παντελεήμονα


Αιματηρή ληστεία με δράστες και θύμα αλλοδαπούς έγινε χθες το βράδυ στην οδό Φυλής 267, κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα.
Ομάδα 20 αλλοδαπών επιτέθηκε και τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές, για να του αποσπάσει 300 ευρώ.
Το θύμα διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Αγία Όλγα.

Έκρηξη ηφαιστείου


Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού κήρυξαν οι αρχές της Ινδονησίας τη νήσο Σουμάτρα γύρω από το ηφαίστειο Σίναμπουνγκ, καθώς από τον κρατήρα του εκτοξεύτηκαν καπνός, στάχτη και ηφαιστειακό υλικό σε ύψος 1.500 μέτρων και διέταξαν την άμεση εκκένωση της περιοχής.

Θα μας..."αλλάξουν τα φώτα"


Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ την τριετία 2011-13 προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
H ΡΑΕ προτείνει αύξηση της τιμής κατά 50% για τις χαμηλές καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες, 7,5% έως 15% για τις μεσαίες, 10% για τη βιομηχανία και 25% έως 33% για τους αγρότες.
Για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις προτείνεται μείωση από 6,5% έως 16%, ενώ ευνοημένοι από την αναδιάρθρωση των τιμολογίων θα είναι και οι έμποροι που θα δουν το κόστος της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος να μειώνεται έως και 15%.

Με εκπλήξεις η 1η αγωνιστική


Με αρκετές εκπλήξεις ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ.
Θύματα της πρεμιέρας έπεσαν ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ.
Με το δεξί μπήκαν ο ΠΑΟΚ και οι νεοφώτιστοι Κέρκυρα και Ολυμπιακός Βόλου.
Αυτά είναι αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-1 (9' Πετρόπουλος – 52' Ελινγκτον)

Λάρισα-Ατρόμητος 1-0 (77' Κουζέν)

Πανιώνιος-Ολυμπιακός Βόλου 0-1 (59' Μπρέσκα)

Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-1 (79' πεν. Μάρα, 86' Βέλλιος – 59' Μήτρογλου)

Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης 0-1 (4' Λαδάκης)

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 3-2 (45' Βιεϊρίνια, 47' Τσιρίλο, 70' Παπάζογλου – 19', 55' Μπέλιτς)

Καβάλα-Άρης 0-1 (27' Οριόλ)

Κέρκυρα-ΑΕΚ 2-1 (17' Τσίγκας, 54' Επστάιν – 64' Τζιμπούρ)

Στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ


Στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 13:00 πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τριών μηνών.

Μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού


120 κιλά ηρωίνης εντόπισαν οι Λιμενικοί της Ηγουμενίτσας σε κρύπτη νταλίκας με πινακίδες κυκλοφορίας Κροατίας, λίγο πριν αυτή επιβιβαστεί σε φέρυ μπότ με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας.
Οι μέχρι τώρα έρευνες του Λιμενικού οδηγούνται σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και ήδη έχει ενημερωθεί η Ιντερπόλ και η Αστυνομία της Ιταλίας.
Ο Σέρβος οδηγός της νταλίκας που συνελήφθη, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.