Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Θα καταγράφονραι τα UFO στη Βραζιλία


Η κυβέρνηση της Βραζιλίας εξέδωσε διαταγή προς την πολιτική και την πολεμική της αεροπορία, να καταγράφεται επισήμως κάθε περίπτωση που παρατηρείται UFO.
Έτσι, οι πιλότοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να καταγράφουν οτιδήποτε ασυνήθιστο παρατηρείται, φωτογραφίζεται ή βιντεοσκοπείται στον εναέριο χώρο της Βραζιλίας.
Οι πληροφορίες θα αποθηκεύονται στα εθνικά αρχεία στο Ρίο ντε Ζανέιρο και κατόπιν θα είναι διαθέσιμες στους ερευνητές.

Διαμάχη για ένα σταυρό


Διαμάχη έχει ξεσπάσει στην Πολωνία λόγω της τοποθέτησης ενός μεγάλου σταυρού έξω από το προεδρικό μέγαρο στη μνήμη του προέδρου Κατσίνσκι, που σκοτώθηκε κατά την πρόσφατη συντριβή του προεδρικού αεροσκάφους.
Η τοποθέτηση του σταυρού έγινε από ομάδα προσκόπων και ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 3 Αυγούστου η μεταφορά του σε μία εκκλησία, ομάδες περιφρούρησης διαφωνούντων με τη μεταφορά επιχειρούν να προστατεύσουν το σταυρό, τουλάχιστον μέχρι να κατασκευαστεί μνημείο στο ίδιο σημείο.
Επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους της έντασης ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, προχώρησε στα αποκαλυπτήρια μίας αναμνηστικής πλακέτας σε μία από τις πτέρυγες του προεδρικού μεγάρου, ως σύμβολο μνήμης και πένθους.
Όμως, η κίνηση αυτή δεν κατάφερε να αποκλιμακώσει την ένταση.

Στα δικαστήρια η Πάρις


Η Πάρις Χίλτον θα βρεθεί στα δικαστήρια κατηγορούμενη ότι αθέτησε συμφωνία για την προώθηση εξτένσιονς για μαλλιά.
Την αγωγή κατέθεσε εναντίον της η εταιρεία Hairtech International, ζητώντας αποζημίωση 35 εκατομμύρια ευρώ.
Το 2007 η Πάρις Χίλτον ανέλαβε εκπρόσωπος και μοντέλο της εταιρείας, αλλά όταν φυλακίστηκε για κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών δεν τήρησε τη συμφωνία.
Επιπλέον, έκανε και το ανήκουστο να εμφανιστεί δημοσίως με εξτένσιονς ανταγωνίστριας εταιρείας.

Εκτοξεύθηκε η ανεργία


Στο 12% εκτοξεύθηκε το Μάιο το ποσοστό ανεργίας έναντι 8,5% τον αντίστοιχο μήνα του 2009, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση που έχει καταγραφεί.
Τον περασμένο Απρίλιο το ποσοστό ανεργίας ήταν 11,9%.
Tα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, δεν είναι εποχικώς προσαρμοσμένα ώστε να συμπεριλάβουν την ενδεχόμενη πρόσκαιρη αύξηση της απασχόλησης λόγω του τουρισμού.

Απίστευτο περιστατικό!


Εσπευσμένα μεταφέρθηκε ένας άνδρας από τη Μασαχουσέτη σε νοσοκομείο με μη αναστρέψιμη ανεπάρκεια πνεύμονος, όπως πίστευαν αρχικά οι γιατροί.
Η τελική όμως διάγνωση ήταν ...λίγο διαφορετική.
Όταν βγήκαν οι ακτινογραφίες αποκαλύφθηκε η αλήθεια.
Ένας αρακάς είχε φυτρώσει στον πνεύμονα του!
Οι γιατροί πιστεύουν πως ο άνδρας έφαγε τον αρακά κάποια στιγμή, αλλά κατέληξε κατά λάθος στον πνεύμονα αντί για το στομάχι του και εκεί φύτρωσε.
Μεταφέρθηκε αμέσως στο χειρουργείο και μετά από επιτυχημένη επέμβαση, αναρρώνει τώρα απαλλαγμένος από τον απίστευτο εισβολέα.

Συμβάν στο αεροδρόμιο της Ρόδου


Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε στις 10:30 στο αεροδρόμιο της Ρόδου, αεροσκάφος γερμανικής εταιρείας προερχόμενο από το Βερολίνο.
Ο κυβερνήτης διαπίστωσε πρόβλημα στο ηλεκτρικό σύστημα του αεροσκάφους και προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση, χωρίς κανείς από τους 195 επιβάτες να πάθει τίποτα.
Το αεροδρόμιο της Ρόδου παραμένει κλειστό έως ότου να απομακρυνθεί από την πίστα το αεροσκάφος.

Χιλιάδες οι προσκυνητές στον Πόντο


Κοσμοσυρροή προσκυνητών αναμένεται ανήμερα το δεκαπενταύγουστο στη Μονή Παναγίας Σουμελά, όπου θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία για πρώτη φορά μετά το 1923.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τις 6.000 θα φτάσει ο αριθμός των πιστών από την Ελλάδα, τη Γεωργία, τη Ρωσία και άλλες περιοχές, που θα διαμείνουν κοντά στο μοναστήρι .
Όμως, ο συνολικός αριθμός των προσκυνητών μπορεί να αγγίξει ακόμη και τις 10.000, διότι χιλιάδες πιστοί θα επισκεφτούν την ιστορική μονή αυθημερόν, αφού δεν κατάφεραν να βρουν κατάλυμα.

Φεύγω αν χάσω


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύθηκε ότι θα εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματός του, εάν χάσει τις εκλογές του επόμενου έτους.
Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κυβερνά τη χώρα από το 2002 και ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα κερδίσει και τις εκλογές του 2011, ώστε να διασφαλίσει μια τρίτη κυβερνητική θητεία.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης, ότι θα λάβει μέρος για τελευταία φορά ως υποψήφιος στις εκλογές του 2011 και ότι μετά το τέλος αυτής της θητείας σκέφτεται να συνεχίσει να συμμετέχει στην πολιτική ζωή δραστηριοποιούμενος σε μία μη κυβερνητική οργάνωση.

Μειωμένη η επιβατική κίνηση στην ακτοπλοΐα


Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, ήταν φέτος τον Ιούλιο ο αριθμός επιβατών που ταξίδεψαν από τον Πειραιά προς τα νησιά του Αιγαίου.
Πιο συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Πειραιά ταξίδεψαν φέτος τον Ιούλιο 674.126 επιβάτες, ενώ τον Ιούλιο του 2009 721.029 επιβάτες.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν και 33 λιγότερα δρομολόγια σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009 και συγκεκριμένα 837 πέρυσι έναντι 804 φέτος.
Ανάλογη μείωση παρατηρήθηκε και στο λιμάνι της Ραφήνας.