Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Στην Αθήνα η Pamela Anderson


Η Pamela Anderson έρχεται στη χώρα μας για να παρουσιάσει το Eurovoice, που θα διεξαχθεί 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Για την επιλογή της Pamela Anderson ο διοργανωτής του διαγωνισμού Μίλτος Καρατζάς δήλωσε ότι: «θεωρήσαμε ότι το πολύ σημαντικό ταμπεραμέντο της, θα δώσει κάτι πικάντικο στον διαγωνισμό».
Αυτή την περίοδο η Pamela Anderson προσπαθεί να ακούγεται μόνο για καλό.
Είναι ενεργό μέλος της οργάνωσης για την προστασία των ζώων Peta, ενώ συμμετείχε και στην κριτική επιτροπή του αμερικάνικου Dancing With The Stars.

Προβλήματα για το Λεονάρντο Ντι Κάπριο


Περιοριστικά μέτρα επέβαλε δικαστήριο του Λος Άντζελες σε μία γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι είναι σύζυγος του Λεονάρνο Ντι Κάπριο και κυοφορεί μάλιστα και το παιδί τους που ονομάζεται Ιησούς.
Ο πρωταγωνιστής του "Tιτανικού" και του "Inception", αναφέρει στη δικογραφία ότι έχει τρομοκρατηθεί από τη φαντασιόπληκτη αυτή γυναίκα και πως αισθάνεται ότι κινδυνεύει.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η γυναίκα υποχρεούται να μην πλησιάζει το Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Έκρηξη σε φρεάτιο ΧΥΤΑ


Τέσσερις εργάτες τραυματίστηκαν από έκρηξη φιάλης μεθανίου, την ώρα που πραγματοποιούσαν εργασίες σε φρεάτιο του ΧΥΤΑ Τρικάλων.
Δύο από τους εργάτες φέρουν σοβαρά εγκαύματα, ενώ ο τρίτος είναι σε καλύτερη κατάσταση.
Ένας ακόμη εργάτης που τραυματίστηκε ελαφρά, πήρε εξιτήριο μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Εκοιμήθη ο Αυγουστινός Καντιώτης


Εκοιμήθη σε ηλικία 104 ετών τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο πρώην μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης.
Γεννήθηκε στις Λεύκες της Πάρου το 1907.
Χειροτονήθηκε μητροπολίτης το 1965 και παραιτήθηκε το 2000, λόγω γήρατος
Κατά καιρούς ο Καντιώτης πολέμησε το καρναβάλι ως θεσμό και τάχτηκε κατά εκπροσώπων του πολιτισμού.
Το 1991 αφόρισε το σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο, με αφορμή την ταινία του "Το μετέωρο βήμα του πελαργού", της οποίας την προβολή προσπάθησε να απαγορεύσει.
Το σκήνωμά του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις μέρες στη Μονή Αυγουστίνου, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί τη Δευτέρα από το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας.

Ολονύκτιο θρίλερ στο Αιγαίο


Συναγερμός σήμανε χθες το βράδυ, όταν οι αρχές ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από αλλοδαπό που επέβαινε σε φουσκωτό σκάφος, ότι αυτό παρουσίαζε εισροή υδάτων.
Οι προσπάθειες εντοπισμού του σημείου από το οποίο έγινε η κλήση, υπέδειξαν την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Ικάριου πελάγους.
Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma και παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη και ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με τον εντοπισμό και την περισυλλογή περίπου 60 λαθρομεταναστών σε βραχονησίδα ΒΔ της Πάρου.

Αυξημένα περιστατικά καρκίνου


Σοβαρές ενδείξεις ότι το εξασθενές χρώμιο στο νερό των Οινοφύτων πιθανόν να είναι μία σημαντική αιτία για την αύξηση των περιστατικών καρκίνου στην περιοχή, δείχνει επιδημιολογική έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης που αφορά στους κατοίκους των Οινοφύτων, δείχνουν ότι παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά καρκίνων του ήπατος, των νεφρών και της ουροδόχου κύστης στις γυναίκες.
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που προχωρά το αμέσως προσεχές διάστημα στη δημοπράτηση όλων των απαιτούμενων έργων αναβάθμισης του διυλιστηρίου Οινοφύτων και της μεταφοράς νερού από το Μόρνο.

Κακή αρχή


Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ξεκινήσει όπως θα ήθελε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα και έμεινε στο 1-1 στον πρώτο του αγώνα με την Ξάνθη.
Παρόλο που προηγήθηκε νωρίς με τον Πετρόπυλο (στο 5΄), δε διασφάλισε το προβάδισμά του και έτσι η Ξάνθη που πέτυχε τέρμα με τον Έλινγκτον (στο 51') έκλεψε το βαθμό της ισοπαλίας.