Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Η Ριάνα στα κατεχόμενα


Παρέλαση διασημοτήτων φαίνεται ότι επιχειρεί το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο, προκειμένου να αναδείξει τις τουριστικές του μονάδες.
Λίγο μόλις καιρό μετά την αναβολή της επίσκεψης της Τζένιφερ Λόπεζ, τώρα στα κατεχόμενα αναμένεται η γνωστή τραγουδίστρια Ριάνα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, η γνωστή τραγουδίστρια έκλεισε συμφωνία για να παραστεί στη θεμελίωση ενός 7άστερου ξενοδοχείου που θα ονομάζεται Fashion Castle.

Λιγόρερες τρομοκρατικές επιθέσεις το 2009


Μείωση παρουσίασαν το 2009 οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Οι τρομοκράτες πραγματοποίησαν το 2009 10999 επιθέσεις, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή 14971 ανθρώπων.
Το 2008 είχαν πραγματοποιηθεί 14443 επιθέσεις και ο αριθμός των νεκρών είχε φτάσει στους 22736.

Θετική εισήγηση


Να μειωθεί στις 60.000 ευρώ από τις 400.000 η εγγυοδοσία που έχει επιβληθεί στον πρώην διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, εισηγείται ο εισαγγελέας εφετών με πρότασή του προς την εφέτη ειδική ανακρίτρια, η οποία και θα αποφασίσει τελικά.
Το ποσό της εγγύησης προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος είχε οριστεί στον κ. Αγγέλου μετά την απολογία του για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Θετική εισήγηση

Όπλα σε θυρίδα


Σε θυρίδα τράπεζας των Χανίων αστυνομικοί βρήκαν σήμερα 12 όπλα που ανήκουν σε 45χρονο, ο οποίος είχε συληφθεί χθες για κατοχή όπλων και πυρομαχικών.
Το σημείο όπου βρίσκονταν τα όπλα υπέδειξε ο ίδιος ο κατηγορούμενος στους αστυνομικούς, οι οποίοι αφού πήραν την απαιτούμενη άδεια άνοιξαν την τραπεζική θυρίδα.
Ο 45χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Χανίων και τη Δευτέρα θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.
Μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Χάλκινο ο Γιαννιώτης


Τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, αυτή τη φορά από τον Σπύρο Γιαννιώτη.
Ο Έλληνας κολυμβητής πήρε την τρίτη θέση στον αγώνα 5χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, που έγινε στη λίμνη Μπάλατον της Ουγγαρίας.
Με τα 3 μετάλλια που κατέκτησε η Ελλάδα χθες και σήμερα στο Μπάλατον, έφτασε συνολικά τα 18 στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Άλλος για την Πάρο;


Στην Πάρο έφτασε σήμερα ο Γιώργος Παπανδέου.
Ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του θα παρμείνουν για διακοπές στο νησί για 10 περίπου μέρες και θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο της Χρυσής Ακτής.
Στην Πάρο βρίσκεται και ο Γιάννης Ραγκούσης.
Στο νησί αναμένεται τις επόμενες μέρες και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, για τον εορτασμό του δεκαπενταύγουστου

Η Ναόμι στη Χάγη


Το διάσημο μοντέλο Ναόμι Κάμπελ παραδέχθηκε ότι έλαβε δώρο ένα σακουλάκι με μερικά μικρά διαμάντια, καταθέτοντας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Η Ναόμι προσήλθε από τη Βρετανία στη Χάγη, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη του πρώην προέδρου της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ, ο οποίος δικάζεται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη διάρκεια του δεκαετούς εμφυλίου στη Σιέρα Λεόνε.
Με την κατάθεσή της, η εισαγγελική αρχή επιδιώκει να στηρίξει την κατηγορία ότι ο Τέιλορ πουλούσε διαμάντια και αγόραζε όπλα.

Η ώρα της αγόρευσης


Τη θέση ότι ο κατηγορούμενος Επαμεινώνδας Κορκονέας βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν πυροβόλησε δύο φορές το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, εξέφρασε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, κατά την αγόρευσή του στη δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ο εισαγγελέας επικαλούμενος πολλές καταθέσεις θαμώνων καφετεριών, αστυνομικών φρουρών και μελών της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκονταν επιτόπου για τη φύλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, κατέληξε στο συμπέρασμα πως και οι δύο κατηγορούμενοι σκόπιμα ψευδόμενοι αναβάθμισαν την ένταση της επίθεσης που δέχθηκαν με το περιπολικό.

Πτώση ελικοπτέρου


Ελικόπτερο κατέπεσε στην περιοχή Καστελάκια Ρεθύμνου.
Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έγινε απεγκλωβισμός των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Μία χαμένη ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν


Η βουβή ταινία "Α Thief Catcher" που είχε σκηνοθετήσει ο Henry Lehrman, είχε ξεχαστεί ήδη από το 1914 όταν πρωτοβγήκε στους κινηματογράφους
Πριν από ένα χρόνο ο ιστορικός του κινηματογράφου Paul Gierucki αγόρασε για 80 δολάρια από ένα μαγαζί με αντίκες, μία μπομπίνα η οποία ήταν σε κακή κατάσταση.
Δεν της έδωσε ιδιαίτερη σημασία και την άφησε σε ένα ράφι για καιρό.
Όταν πρόσφατα της έδωσε λίγο προσοχή, ανακάλυψε ότι επρόκειτο για τη χαμένη μέχρι σήμερα ταινία, στην οποία συμμετείχε ο νέος τότε ηθοποιός Τσάρλι Τσάπλιν!

Τρεις τόνοι κοκαϊνής


Η αστυνομία της Ονδούρας κατέσχεσε χθες ποσότητα τριών τόνων κοκαΐνης.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ασφαλείας της χώρας, δήλωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών εδώ και πολλά χρόνια.
Η προέλευση και ο προορισμός των ναρκωτικών δεν έχουν διακριβωθεί.

Συνέλαβαν την κόρη του Τζουλιάνι


Για κλοπή σε κατάστημα καλλυντικών του Μανχάταν συνελήφθη η 20χρονη Κάρολιν Τζουλιάνι, κόρη του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι.
Οι υπάλληλοι του καταστήματος σταμάτησαν την Τζουλιάνι, όταν την είδαν να προσπαθεί να κλέψει κάτι από ένα ράφι.
Συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα της 19ης περιφέρειας, για τις περαιτέρω διαδικασίες.