Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Έξαλλος, φροντιστής στο JFK...


Εξοργισμένος με έναν επιβάτη που δεν υπάκουε στις οδηγίες του, ένας ιπτάμενος φροντιστής ενεργοποίησε χθες τις τσουλήθρες διαφυγής αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και επέστρεψε στο σπίτι του όπου και συνελήφθη.
Ο φροντιστής ζητούσε από τους επιβάτες της πτήσης να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι το αεροσκάφος της Jet Blue, το οποίο τροχοδρομούσε ακόμα στο αεροδρόμιο JFK, να ακινητοποιηθεί
Στη συνέχεια έχασε την ψυχραιμία του όταν ένας από τους επιβάτες αγνοώντας τον επιδεικτικά, άρχισε να κατεβάζει τα προσωπικά του αντικείμενα από το ντουλάπι των αποσκευών που βρίσκεται πάνω από τα καθίσματα, ενώ στην προσπάθειά του να τον εμποδίσει δέχθηκε και μια βαλίτσα στο κεφάλι.
Ο φροντιστής πήγε στο πίσω μέρος της καμπίνας πήρε το τηλέφωνο και άρχισε να εκτοξεύει προσβολές εναντίον όλων των επιβατών.
Στη συνέχεια ενεργοποίησε τις τσουλήθρες διαφυγής και εγκατέλειψε το αεροσκάφος. Ύστερα πήρε το αυτοκίνητό του, που το είχε σταθμεύσει στο πάρκινγκ των υπαλλήλων του αεροδρομίου, ήπιε μια μπύρα που είχε προλάβει να πάρει από το αεροσκάφος και πήγε στο σπίτι του, όπου τον περίμενε η αστυνομία.

Στάση εργρασίας στο ΜΕΤΡΟ


5ωρη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στο μετρό λόγω της στάσης εργασίας που έχει κηρύξει ένα από τα τρία σωματεία εργαζομένων στην εταιρία, για τη μη ανανέωση των συμβάσεων συναδέλφων τους.
Θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας μόνον οι σταθμοί σε Σύνταγμα, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Αττική και Δουκίσσης Πλακεντίας, για αποβίβαση και επιβίβαση του επιβατικού κοινού, ώστε να μη διακοπεί η ανταπόκριση σε άλλα μέσα μεταφοράς, όπως ο προαστιακός και ο ΗΣΑΠ.

Άναβε φωτιές, για να τις ...σβήνει!


Εμπρηστής αποδείχθηκε πως ήταν 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση για τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στο Δήμο Θιναλίων της Κέρκυρας.
Ο 38χρονος άφησε με ανοικτό το στόμα το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, όταν αποκάλυψε ότι τις τελευταίες 2 εβδομάδες έβαλε φωτιές σε 9 διαφορετικά σημεία του νησιού.
Κατά την ανάκριση επικαλέστηκε την ανάγκη του να μονιμοποιηθεί στην Πυροσβεστική. Αφού άναβε τις φωτιές ενημέρωνε σχεδόν αμέσως την Πυροσβεστική και στη συνέχεια έδειχνε ιδιαίτερο ζήλο για την κατάσβεσή της.

Παραμένει δεμένο το Highspeed 1


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways, τα δρομολόγια του Highspeed 1 για την Τρίτη 10/08 και την Τετάρτη 11/08, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.
Οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλα πλοία, με μέριμνα της εταιρείας.

Κατάρρευση κτηρίου


Τριώροφο κτήριο που στέγαζε ένα γυμναστήριο και δυο καταστήματα, κατέρρευσε όταν έπεσε επάνω του ένα άλλο πενταώροφο κτήριο που ήταν υπό κατασκευή, στο Μπουένος Άιρες.
Μέχρι στιγμής 11 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί, ενώ τα σωστικά συνεργία αναζητούν άλλα 3 που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια.
Για το συγκεκριμένο κτήριο είχαν κατατεθεί ενστάσεις, αφού υπήρχαν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσο πληρούνται οι βασικοί κανόνες ασφαλείας για την ανέγερση του.

Νέοι σταθμοί


Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού στη Μεταμόρφωση και στους Αγίους Αναργύρους, παραδόθηκαν προς χρήση στο επιβατικό κοινό.
Ο σταθμός της Μεταμόρφωσης λειτούργησε μετά από καθυστέρηση πολλών μηνών και έχει ενταχθεί στο δρομολόγιο Άνω Λιόσια - Αεροδρόμιο, ενώ ο σταθμός Άγιοι Ανάργυροι στη γραμμή Πειραιάς - Αθήνα - Κιάτο.