Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ο Τζίμι Κάρτερ στη Βόρεια Κορέα


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ έφθασε σήμερα στην Πιονγιάνγκ, για να προσπαθήσει να πετύχει την απελευθέρωση ενός αμερικανού που εκτίει ποινή οκταετούς κάθειρξης στη Βόρεια Κορέα.
Το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανακοίνωσε το πρωί την άφιξη του Τζίμι Κάρτερ στη χώρα.
Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως εκφράσει την ανησυχία τους για την υγεία του Αιχαλόν Μάχλι Γκόμες, που καταδικάστηκε σε 8 χρόνια καταναγκαστικά έργα και σε πρόστιμο 700.000 δολαρίων από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, για παράνομη διέλευση των συνόρων της Βόρειας Κορέας από την Κίνα.

Τηλεοπτικά ρεπορτάζ από το γάμο του Νικολάου και της Τατιάνας στις Σπέτσες














ΣΗΜΕΡΑ:










ΕΧΘΕΣ:

Εκτός ενεργού πολιτικής ο Γιώργος Λιάνης


Την απόφασή του να εγκαταλείψει την ενεργό πολιτική μετά το πέρας της τρέχουσας βουλευτικής του θητείας, ανακοίνωσε το πρωί μιλώντας σε περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης.
Επίσης διέψευσε ότι ενδιαφέρεται να διεκδικήσει το αξίωμα του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κατά τις προσεχείς εκλογές.
Ο Γιώργος Λιάνης εκλέγεται βουλευτής στη Φλώρινα από το 1989 και κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Υφυπουργός Αθλητισμού.

Ζούσε με μία σφαίρα στο κεφάλι


Ένας Πολωνός ζούσε φυσιολογικά επί 5 χρόνια χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι είχε δεχτεί μία σφαίρα στο κεφάλι, διότι ήταν μεθυσμένος όταν συνέβη το περιστατικό.
Οι γιατροί όμως βρήκαν τη σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, όταν ο 35χρονος τους επισκέφθηκε για να ζητήσει τη βοήθειά τους επειδή θεωρούσε ότι είχε μία κύστη.
Όταν οι γιατροί του έδειξαν τη σφαίρα, εκείνος θυμήθηκε ότι τον είχαν χτυπήσει στο κεφάλι σε ένα πάρτι, αλλά το είχε ξεχάσει γιατί ήταν πολύ μεθυσμένος.

Έκκληση για συμπαράταξη


Έκκληση σε όσους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, εκτός του Κώστα Γκιουλέκα, να κουβεντιάσουν και να συμπαραταχθούν με την παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», απηύθυνε ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Σε ό,τι αφορά στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι περιμένει τη στήριξή του.
Χαρακτήρισε επανάσταση τον Καλλικράτη και σημείωσε ότι το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι να στηρίξει πρωτοβουλίες πολιτών που ενώνουν και κερδίζουν.

Ξύλο μέχρι θανάτου


Η κυβέρνηση του Πακιστάν έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα για την άγρια δολοφονία 2 αδερφών, στην πόλη Σιαλκότ στα ανατολικά της χώρας.
Βίντεο ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα κάνει ήδη το γύρο του κόσμου και προκαλεί σοκ.
Τα 2 αδέρφια, 19 και 15 ετών, είχαν την ατυχία να βρεθούν σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.
Ήθελαν απλά να παίξουν κρίκετ.
Έτσι πήραν την τσάντα με τον εξοπλισμό τους και έφυγαν από το σπίτι.
Κατευθύνθηκαν όμως σε περιοχή όπου λίγο νωρίτερα είχε γίνει ληστεία και η μεγάλη τους τσάντα κίνησε υποψίες.
Δεκάδες πακιστανοί τους πέρασαν για τους δράστες της ληστείας και τους επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τα παιδιά να ξυλοκοπηθούν μέχρι θανάτου.

Στους 16 ο Παγδατής


Ο Μάρκος Παγδατής επικράτησε στην πρεμιέρα του Pilot Tennis Tournament του Ρώσου Αντρέεφ με 2-0 σετ (6-4 και 6-2) και προκρίθηκε άνετα στους 16 της διοργάνωσης.
Στο αμερικανικό Pilot Tennis Tournament το έπαθλο για το νικητή ανέρχεται στα 600.000ευρώ, ενώ πολλοί είναι και οι βαθμοί που δίνονται για τη βαθμολογία της παγκόσμιας κατάταξης.

Αεροπορικό δυστύχημα στην Κίνα


Συγκεχυμένες συνεχίζουν να είναι οι πληροφορίες για το χθεσινοβραδινό αεροπορικό δυστύχημα στην Κίνα.
Σύμφωνα με κινεζικές πηγές, 42 νεκροί και 54 διασωθέντες είναι ο απολογισμός από τη συντριβή του αεροσκάφους με τους 96 επιβαίνοντες, στην επαρχία Heilongjiang.
Οι τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής με σοβαρά τραύματα.
Το αεροσκάφος της εταιρείας Hainan είχε απογειωθεί από την πόλη Harbin με προορισμό την πόλη Yichun και έπιασε φωτιά για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.