Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

"Πόρτα" Σαμαρά στον Μαρκογιαννάκη


Στην αποπομπή του βουλευτή Χανίων Χρήστου Μαρκογιαννάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, έθεσε το Χρήστο Μαρκογιαννάκη εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και παράλληλα τον παρέπεμψε στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.

400.000 απελάσεις


400.000 άνθρωποι απελάθηκαν από τις ΗΠΑ το 2009, σύμφωνα με ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών.
Το 72% από αυτούς ήταν παράνομοι μετανάστες Μεξικανικής υπηκοότητας, ενώ οι 128.000 χαρακτηρίζονται ως κακοποιοί.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στις ΗΠΑ ζούνε περισσότεροι από 11.000.000 άνθρωποι, χωρίς άδεια παραμονής και εργασίας.

Εργαστήριο πλαστών ταυτοτήτων στο Ρέθυμνο


Στην επ' αυτοφόρω σύλληψη μίας 24χρονης προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο, επειδή είχε μετατρέψει το ποιμνιοστάσιο που διατηρούσε ο 32χρονος φίλος της σε εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταυτοτήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η 24χρονη παριστάνοντας πως είναι κρατική υπάλληλος, προσέγγιζε αλλοδαπούς και τους υποσχόταν πως θα τους βγάλει δελτία αστυνομικής ταυτότητας έναντι αδράς αμοιβής.

Ανησυχία για τους ομογενείς της Αλβανίας


Με ιδιαίτερη προσοχή και ανησυχία παρακολουθεί η Αθήνα την έξαρση του εθνικισμού στην Αλβανία, μετά την πρόσφατη δολοφονία του 35χρονου ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα, επειδή μιλούσε ελληνικά.
Ο δράστης της δολοφονίας Ιλίρ Μούκα, κρίθηκε προφυλακιστέος έπειτα από την απαγγελία της κατηγορίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Ωστόσο η ατμόσφαιρα στους κόλπους της ομογένειας είναι τεταμένη και δε λείπει ο προβληματισμός ότι ίσως ακολουθήσουν και άλλα τέτοια περιστατικά.

Αποτροπή αυτοκτονίας


Την αυτοκτονία ενός 38χρονου κατοίκου της Πάτρας, απέτρεψε σήμερα το πρωί η παρέμβαση της αστυνομίας και της μη κυβερνητικής οργάνωσης Κλίμακα.
Ο 38χρονος δημοσίευε στο διαδίκτυο μηνύματα στα οποία ανέφερε ότι θα τερματίσει τη ζωή του, κάτω από το βάρος οικογενειακών προβλημάτων.
Παρενέβη η ειδική υπηρεσία αντιμετώπισης ηλεκτρονικού εγκλήματος της αστυνομίας και μαζί με την Κλίμακα, ήρθαν σε επαφή με τον 38χρονο και κατάφεραν να τον μεταπείσουν.
Όπως έγινε γνωστό ο 38χρονος, που είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν να θέσει τέρμα στη ζωή του, παρακολουθείται τώρα από ψυχολόγο.

Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Βεντούρης


Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο εφοπλιστής Κωνσταντίνος Βεντούρης.
Ο Κωνσταντίνος Βεντούρης γεννήθηκε στην Κίμωλο το 1927 και αρχικά σταδιοδρόμησε ως πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού.
Το 1957 στράφηκε στον εφοπλισμό με την αγορά του μικρού φορτηγού πλοίου "Κίμωλος" και
σύντομα δημιούργησε ένα μικρό στόλο με πλοία αυτού του τύπου.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αποφάσισε να επεκταθεί και στην ακτοπλοΐα με την αγορά 7 επιβατηγών πλοίων.
Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στην Κίμωλο.

Αποχωρούν από το Ιράκ


Καθ οδόν από το Ιράκ προς το Κουβέιτ βρίσκονται και οι τελευταίες μάχιμες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.
Η αποχώρησή τους σημειώνεται πριν από την καθορισμένη ημερομηνία της 31ης Αυγούστου. Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στο Ιράκ θα παραμείνουν 50.000 άνδρες οι οποίοι θα συνεχίσουν την εκπαίδευση του ιρακινού στρατού.
Η δύναμη αυτή υπολογίζεται να αποχωρήσει από το Ιράκ στα τέλη του 2011.