Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Στο Twitter η Βόρεια Κορέα!


Η απομονωμένη από τον "έξω" κόσμο Βόρεια Κορέα, έκανε πρόσφατα ένα μικρό άνοιγμα ανοίγοντας λογαριασμό στο Twitter.
Ο λογαριασμός στο Twitter είναι στο όνομα "uriminzok" (σημαίνει: ο λαός μας) και περιέχει συνδέσμους προς ομιλίες του ηγέτη Κιμ Γιόνγκ Ιλ και άλλες αναφορές για τρέχοντα γεγονότα, μεταξύ των οποίων η βύθιση της νοτιοκορεατικής κορβέτας.
Η κίνηση δε θεωρείται εντελώς αναπάντεχη, καθώς η χώρα έχει επενδύσει στην πληροφορική σε ακαδημαϊκό επίπεδο.
Ωστόσο, δε φαίνεται είναι τόσοι καλοί στη μετάδοση των μηνυμάτων.
Να σημειωθεί επίσης, ότι οι πολίτες της χώρας δεν έχουν υπολογιστές και συνεπώς ούτε διαδικτυακή πρόσβαση.

Θηριωδίες στην Ουγκάντα


Ένας βουλευτής και ένας ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησαν σήμερα τα κυβερνητικά στρατεύματα της Ουγκάντας ότι βασάνισαν και σκότωσαν αθώους πολίτες, στο πλαίσιο μιας άσκησης αφοπλισμού στην απομακρυσμένη περιοχή Καραμότζα.
Η περιοχή αυτή είναι η λιγότερο αναπτυγμένη της Ουγκάντας και μαστίζεται από ασθένειες, λιμό, ανομία και μια ιδιότυπη "κουλτούρα" περί των όπλων, μεταξύ των φυλών που ζουν εκεί και κλέβουν συστηματικά η μία τα κοπάδια της άλλης.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι στρατιώτες σκότωσαν ανθρώπους και χρησιμοποίησαν βάναυσες μεθόδους για να αναγκάσουν κατοίκους της περιοχής να ομολογήσουν ότι έχουν όπλα στην κατοχή τους.
Εκπρόσωπος του στρατού υποστήριξε ότι ένα-δύο άτομα μπορεί να ενεπλάκησαν σε κακομεταχείριση ανθρώπων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπήρξε συστηματική κακοποίηση εκ μέρους του στρατού.
Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως τρεις στρατιώτες κρατούνται στην Καραμότζα, για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Κόπηκε στα τρία


Αεροσκάφος της κολομβιανής εταιρείας Aires συνετρίβη το πρωί την ώρα που προσγειωνόταν εν μέσω καταιγίδας στο νησί Σαν Άντρες, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία επιβάτης και να τραυματιστούν 114.
Το Boeing 737 με 121 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με τον πιλότο, χτυπήθηκε από κεραυνό και συνετρίβη κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής προσγείωσης.

Βαρβαρότητα στο Αφγανιστάν


Τραγικό θάνατο βρήκαν μια 23χρονη και ένας 28χρονος στο Αφγανιστάν, που λιθοβολήθηκαν μέχρι θανάτου κατηγορούμενοι για μοιχεία.
Την απόφαση έλαβαν και εκτέλεσαν οι τοπικές αρχές της επαρχίας Κουντούζ, που επηρεάζονται από τους Ταλιμπάν και όχι από την κεντρική κυβέρνηση της Καμπούλ.
Τα 2 θύματα, μία αρραβωνιασμένη 23χρονη και ένας νυμφευμένος 28χρονος, είχαν εγκαταλείψει την περιοχή και επέστρεψαν έχοντας λάβει τη διαβεβαίωση ότι το αδίκημα θα αντιμετωπιστεί με επιβολή προστίμου.
Τελικά οι Ταλιμπάν με παρέμβασή τους επέβαλαν να διεξαχθεί ο λιθοβολισμός στο χώρο του παζαριού του χωριού Μουλά Κούλι.
Η γυναίκα υπέκυψε κατά τη διάρκεια του λιθοβολισμού, ενώ ο άνδρας πυροβολήθηκε τρεις φορές από τους Ταλιμπάν.

Ανώμαλη προσγείωση αλεξιπτωτιστή


Στο γενικό νοσοκομείο Τρικάλων νοσηλεύεται ένας 36χρονος ερασιτέχνης αλεξιπτωτιστής.
Ο 36χρονος για άγνωστη αιτία επιχειρώντας ελεύθερη πτώση με τη χρήση αλεξιπτώτου ελευθέρας πτώσεως από βράχο των Μετεώρων ύψους περίπου 250 μέτρων, έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε βραχώδες έδαφος.
Ανασύρθηκε τραυματισμένος από άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καλαμπάκας και στην συνέχεια διακομίστηκε στο γενικό νοσοκομείο Τρικάλων.

Πέθανε ο Δημήτριος Ιωαννίδης


Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 87 ετών ο Δημήτριος Ιωαννίδης, ένας εκ των πρωτεργατών της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967.
Ο Ιωαννίδης είχε μεταφερθεί στο κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, με αναπνευστικά προβλήματα.
Στη διάρκεια της Χούντας διετέλεσε διοικητής της ΕΣΑ, στα κελιά της οποίας βασανίστηκαν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο πολλοί αγωνιστές και αντιστασιακοί.
Το Νοέμβριο του 1973 και μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ηγήθηκε δικού του πραξικοπήματος με το οποίο ανέτρεψε το Γεώργιο Παπαδόπουλο.
Το δικτατορικό καθεστώς του Ιωαννίδη αποδείχτηκε σκληρότερο από το προηγούμενο.
Ο Ιωαννίδης ήταν και ο εμπνευστής του πραξικοπήματος στην Κύπρο, που οδήγησε στην τραγωδία της τουρκικής εισβολής το καλοκαίρι του 1974.
Κατά την πολυετή φυλάκισή του ουδέποτε δέχτηκε να υποβάλλει αίτηση χάριτος.