Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ανοίγουν και πάλι οι ζώνες αλιείας της Λουιζιάνας


Ανοίγουν και πάλι οι ζώνες αλιείας της Λουιζιάνας στον Κόλπο του Μεξικού, οι οποίες είχαν κλείσει από τα τέλη Απριλίου λόγω της πετρελαιοκηλίδας
Η αρμόδια υπηρεσία της πολιτείας αφού έλαβε και την έγκριση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφάλειας των τροφίμων, ανακοίνωσε ότι θα επιτραπεί και πάλι για εμπορικούς σκοπούς η αλιεία ψαριών και γαρίδων στις περιοχές ανατολικά του ποταμού Μισισιπή.

Συνάντηση Διαμαντοπούλου - Ιερώνυμου


Θέματα που αφορούν στη συνεργασία της εκκλησίας με την πολιτεία, με διακριτούς ρόλους στην εκκλησιαστική εκπαίδευση, τη δια βίου μάθηση και την ειδική εκπαίδευση, συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την Άννα Διαμαντοπούλου.
Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα.
Μετά την ολοκλήρωσή της ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η συζήτηση ήταν θερμή και ενδιαφέρουσα και πρόσθεσε ότι κυρίως συζητήθηκε το θέμα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, δηλαδή των σχολών εκείνων από τις οποίες αποφοιτούν τα παιδιά που θα γίνουν κληρικοί.

Δηλώσεις Σαρκοζί


Ο Νικολά Σαρκοζί πρότεινε σήμερα από τη Γκρενόμπλ, να υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρείται η γαλλική υπηκοότητα από κάθε άνθρωπο ξένης καταγωγής που έχει εκούσια επιτεθεί κατά της ζωής αστυνομικού ή κάθε άλλου προσώπου που ασκεί δημόσια εξουσία.
Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης και στην αναγκαιότητα να οδηγούνται στα σύνορα οι παράνομοι μετανάστες.

Κοινός φορτιστής για όλα τα κινητά στην ΕΕ από το 2011


Τα κινητά τηλέφωνα που θα πωλούνται στην ΕΕ από την αρχή του 2011 θα πρέπει να χρησιμοποιούν όλα τον ίδιο κοινό φορτιστή, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Βουτιά» στο ΧΑΑ


Ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση κερδών εκδηλώθηκαν σήμερα στο ΧΑΑ.
Πιέσεις δέχθηκαν οι τράπεζες και η ΔΕΗ.
Ο ΓΔ υποχώρησε κατά 1,55% και διαμορφώθηκε στις 1.681,98 μονάδες.

Παραιτήθηκε η Μαρία Χούκλη


Την παραίτησή της από την ΕΡΤ υπέβαλε η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη.
Η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης αφού εξέφρασε τη λύπη της για την αποχώρηση της γνωστής δημοσιογράφου, την ευχαρίστησε για την πολύχρονη συνεργασία και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νέους της στόχους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μαρία Χούκλη συζητά τη συνεργασία της με κανάλι του Αμαρουσίου.

Βόμβα στην Μπανγκόκ


Βόμβα εξερράγη στην Μπανγκόκ κατά τη διάρκεια της νύχτας, τραυματίζοντας σοβαρά έναν άνδρα, σύμφωνα με την αστυνομία.
Η βομβιστική ενέργεια προκαλεί φόβους για κλιμάκωση της κοινωνικής αναταραχής, δεδομένου ότι μόλις πριν από πέντε ημέρες έγινε άλλη μία αιματηρή βομβιστική επίθεση.
Η Μπανγκόκ συγκλονίστηκε τον Απρίλιο και το Μάιο από τις βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Συνεχίζουν...


Την απόφαση να συνεχίζουν την απεργία τους έλαβαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο θέατρο Περοκέ.
Παράλληλα προχωρά η διαδικασία της πολιτικής επιστράτευσης και ήδη τα πρώτα φύλλα επίταξης έχουν αρχίσει να φτάνουν σε ιδιοκτήτες φορτηγών.

Συνετρίβη Απάτσι στα Μέγαρα


Νεκροί είναι οι δύο χειριστές του επιθετικού ελικοπτέρου Απάτσι που συνετρίβη κατά την τελική φάση της προσγείωσης του στη βάση της Πάχης Μεγάρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο παρουσίασε μηχανική βλάβη και το πλήρωμα επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση.
Αμέσως μετά τη συντριβή, το Απάτσι τυλίχτηκε στις φλόγες.
Την οδύνη τους για το τραγικό συμβάν εξέφρασαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.
Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.

Κρίσιμη γενική συνέλευση


Σε γενική συνέλευση σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία τους στην Πειραιώς, αποφασίζουν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο


Μάχη με τις φλόγες συνεχίζει να δίνει η πυροσβεστική για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Σάμο.
Αυτή την ώρα, μαίνεται ένα μέτωπο ανατολικά του Κοκκαρίου, ενώ σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα σε Μυτιληνιούς και Μαυρατζαίους.

Ο Σόγκεν Κάτο ήταν νεκρός εδώ και 30 χρόνια


Γεννήθηκε το 1899 και τα τελευταία χρόνια είχε τον τίτλο του γηραιότερου άνδρα στην Ιαπωνία, ενώ είχε µπει στη λίστα µε τους 50 γηραιότερους άνδρες στον κόσµο.
Μόνο που ο Σόγκεν Κάτο ήταν άφαντος και είχε ένα ...µακάβριο µυστικό.
Σε όσους ζητούσαν να τον δουν, η κόρη του και οι εγγονές του απαντούσαν ότι ο υπερήλιξ Ιάπωνας ήταν καλά στην υγεία του.
Πολλοί στη γειτονιά του δυσκολευόντουσαν να θυµηθούν πότε ήταν η τελευταία φορά που τον είχαν δει.
Όταν την περασµένη Δευτέρα οι κοινωνικοί λειτουργοί θέλησαν να του εκφράσουν τα συγχαρητήριά τους για τη συµπλήρωση των 111 χρόνων του, έλαβαν την απάντηση ότι ο εορτάζων δεν επιθυµούσε επισκέψεις.
Όμως δυο ηµέρες µετά, µια από τις εγγονές του πήγε στην αστυνοµία και αποκάλυψε την απίστευτη αλήθεια:
Οχι µόνο ο Σόγκεν Κάτο είχε πεθάνει, αλλά είχε αφήσει την τελευταία του πνοή πριν από τριάντα χρόνια.
Επιπλέον, όλα αυτά τα χρόνια το µουµιοποιηµένο σώµα του αναπαυόταν σε ένα κρεβάτι της οικογενειακής κατοικίας.
Οι τοπικές αρχές προσπαθούν να καταλάβουν εάν αυτή η µακάβρια αποκάλυψη συνδέεται µε κάποια µεταφυσική πεποίθηση ή αν πρόκειται για απάτη εις βάρος των κοινωνικών υπηρεσιών.

Πυρκαγιά με νεκρούς στη Θεσσαλονίκη


Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων απανθρακώθηκε από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ σε πολυκατοικία επί της οδού Μακεδονικής Αμύνης, κοντά στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς στη Θεσσαλονίκη.
Η πυροσβεστική με 9 οχήματα και 24 άνδρες, έσπευσε στο σημείο και έδωσε μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τη δήλωση των καρτοκινητών


Λήγει σήμερα η προθεσμία κατά την οποία όλοι οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων που δεν έχουν συμβόλαιο, θα πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους στις εταιρείες από τις οποίες τα έχουν προμηθευτεί.
Όσοι δεν τα δηλώσουν χάνουν από αύριο το δικαίωμα χρήσης τους.
Υπολογίζεται ότι μέχρι χθες το 85% των κατόχων καρτοκινητών είχαν προβεί στη σχετική διαδικασία.

Ο καιρός σήμερα


Στην Αττική
Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη
Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πτώση μεταγωγικού αεροσκάφους στην Αλάσκα


Μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 Globemaster της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, με συνέπεια να σκοτωθούν και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος.
Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του, σε δασώδη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Άνκορέιτζ στην Αλάσκα.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το αεροπλάνο πετούσε χαμηλά και έκανε μια παράξενη στροφή πριν από την πτώση του.
Πρόκειται για την πρώτη συντριβή αεροσκάφους αυτού του τύπου.

Παρά λίγο αεροπειρατεία


Όπως αναφέρουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, απόπειρα αεροπειρατείας σε αεροπλάνο προερχόμενο από πόλη στον Καύκασο ματαιώθηκε στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Ενδιαφέρον άρθρο


Αναδιμοσιεύουμε το άρθρο του Αντώνη Καρακούση από την εφημερίδα "Το Βήμα":

Οι «κήποι» της «Σέχτας»
"Οσοι βρεθήκαμε στους δρόμους της πολιτικής τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης τα είδαμε σχεδόν όλα. Και κυρίως το πάθος της πολυδιασπασμένης Αριστεράς, που έδινε μάχες ιδεολογικής επικράτησης στα αμφιθέατρα, στις πλατείες, στα πηγαδάκια της Ομόνοιας, της Στουρνάρη, των Εξαρχείων, όπου τέλος πάντων ανθούσαν ο λόγος και οι ιδέες.
Κομμουνιστές, μαοϊκοί, τροτσκιστές, σοσιαλιστές, διεθνιστές, αριστεριστές, αυτόνομοι, αντιεξουσιαστές, όλοι ένα κουβάρι μπλεγμένο να προσπαθούν να υψώσουν φωνές δυναμικές για να διακριθούν και να ξεχωρίσουν στο πολύβουο και πολιτικά αδιαμόρφωτο πλήθος.
Ανάμεσά τους και λίγοι αναρχικοί. Εμβληματικές φιγούρες, άλλοι γραφικοί, άλλοι εκκεντρικοί ή προκλητικοί και άλλοι εντελώς διαφορετικοί, όλοι τους ωστόσο της ατομικής επιλογής και σίγουρα εχθρικοί προς της Αριστεράς τις εξουσιαστικές οργανωτικές δομές τις οποίες πάντα λοιδορούσαν. Και η φύση τους σε εκείνα τα χρόνια ειρηνική, δεν είχαν εμπλοκές μεγάλες, ούτε συμμετοχή σε μπάχαλα σαν τα σημερινά.
Τα λευκά γερμανικά κελιά και οι φυλακές τούς ερέθιζαν, οι διαμαρτυρίες τους ήταν γι΄ αυτά και οι πρώτοι λόγοι τους μόλις που ακούγονταν, τις περισσότερες φορές πνίγονταν από τις βροντερότερες των πολλών εκπροσώπων του μαρξισμού και του λενινισμού.
Η πρώτη μαζική εμφάνισή τους χρονολογείται το 1979, στις καταλήψεις εναντίον του ράλλειου εκπαιδευτικού νόμου 815. Πρώτη φορά τότε ανακατεύθηκαν με το μεγάλο πλήθος, αλλά και πάλι η επίδρασή τους ήταν περιορισμένη. Αλλωστε δεν είχαν πολλά περιθώρια. Πάντοτε αντιμετώπιζαν της Αριστεράς την καχυποψία, την άρνηση και φορές την απειλή. Οπως και να έχει, ο χώρος του αναρχισμού δεν είχε στην Ελλάδα παραδόσεις όπλων. Αυτό ήταν προνόμιο των αριστερίστικων κομμουνιστογενών ομάδων, από τις οποίες και ξεπήδησαν τα χρόνια της Μεταπολίτευσης οι οργανώσεις ένοπλης βίας.
Παραμένει αδιερεύνητο πώς από τις πρώτες ειρηνικές αναρχικές γκρούπες φθάσαμε στα νευρικά πιστόλια της «Σέχτας». Ορισμένοι, ωστόσο, θεωρούν ότι τα πάντα ρει και ότι η μετάπτωση είναι αποτέλεσμα της μεταβολής των πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών.
Είναι η υποχώρηση της οργανωτικής ικανότητας της επίσημης Αριστεράς, η κούραση και η βαρεμάρα επίσης από την επαναστατική γυμναστική της Αλέκας και του Αλέξη αλλά και των αριστερών συνθημάτων η ακαμψία και η εξάντληση που δεν συγκινούν εδώ και χρόνια τη νέα γενιά και ύστερα ήταν η αντιπαράθεση διαρκείας μετά το 1995 των Εξαρχείων με την Αστυνομία που έφτιαξε κλίμα σύγκρουσης, το οποίο κλιμακούμενο στον χρόνο έφερε τον Δεκέμβρη και αυτός με τη σειρά του έσπειρε τα κουμπούρια δεξιά και αριστερά. Κακά τα ψέματα, αυτή την εποχή ένα κομμάτι της νεολαίας δεν αναγνωρίζει τα κόμματα, εχθρεύεται την επίσημη Αριστερά και έλκεται από τις πολλές και διαφορετικές εκδοχές του αντιεξουσιασμού που ανθούν στους σκοτεινούς περιθωριακούς κήπους της αεργίας, της κοινωνικής αποξένωσης και της απομόνωσης. Από αυτούς τους κήπους ξεπήδησε η «Σέχτα», που μοιάζει να έχει μεγαλώσει σε τηλεοπτικό δωμάτιο που μίσησε βαθιά και τώρα εκδικείται.
Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και είναι το πρόβλημα πρωτίστως πολιτικό και μετά οτιδήποτε άλλο."