Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Νίκη Ερντογάν


Μεγάλη νίκη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, προβλέπουν τα πρώτα exit polls για το σημερινό δημοψήφισμα που θα επικυρώσει τις συνταγματικές αλλαγές στη γειτονική χώρα.
Περίπου το 60% των Τούρκων ψηφοφόρων φέρεται να είπε "ΝΑΙ" στην αναθεώρηση του συντάγματος, η οποία θα δώσει περισσότερη δύναμη στο κόμμα του Ερντογάν απέναντι στην αντιπολίτευση και τον στρατό, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων.

Ουρές και πάλι στα βενζινάδικα


Ουρές δημιουργήθηκαν σήμερα στα βενζινάδικα της Αττικής, μετά την απειλή για παύση εργασίας από αύριο, των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσεως.
Σε αρκετά πρατήρια έχει ήδη εξαντληθεί η απλή αμόλυβδη βενζίνη.
Ωστόσο, η ομοσπονδία βενζινοπωλών εκτιμά πως δε θα υπάρξει πρόβλημα ανεφοδιασμού, καθώς θα λειτουργήσουν κανονικά τα βυτιοφόρα των εταιριών.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα δε φαίνεται να υπάρχουν προς το παρόν προβλήματα.

Αυλαία για την Γκιζέλα Ντάλι


Το απόγευμα της Παρασκευής απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών η ηθοποιός Γκιζέλα Ντάλι.
Η γνωστή ηθοποιός που έπασχε από καρκίνο, τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στη Νάξο.
Η Γκιζέλα Ντάλι γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1937.
Υπήρξε σύζυγος του σκηνοθέτη Ντίμη Δαδήρα.
Δείτε μία χαρκτηριστική σκηνή από ταινία της, μαζί με το Θανάση Βέγγο:

Αποζημιώσεις του Ιράκ στις ΗΠΑ


Αποζημιώσεις σε Αμερικανούς που έπεσαν θύματα κακομεταχείρισης από τις δυνάμεις του πρώην προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου το 1991, αποδέχτηκε να καταβάλει το Ιράκ.
Η συμφωνία υπεγράφη στις 2 Σεπτεμβρίου μεταξύ του ιρακινού υπουργού Εξωτερικών και του πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ιράκ.
Το ποσό της αποζημίωσης δεν είχε προσδιοριστεί ακόμα.
Σχεδόν 20 χρόνια μετά την εισβολή στο Κουβέιτ, το Ιράκ εξακολουθεί να βρίσκεται και υπό τις κυρώσεις του ΟΗΕ, καταβάλλοντας το 5% των πετρελαϊκών του εσόδων στον οργανισμό.

4,1 Ρίχτερ στις Πρέσπες


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε χθες λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, στην περιοχή των Πρεσπών κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.