Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Πλαστογραφούσαν ιατρικές συνταγές


Δυο γυναίκες 50 και 31 ετών συνελήφθησαν από την ασφάλεια της Βέροιας και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη με τις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος.
Στο σπίτι των γυναικών βρέθηκε υλικό το οποίο χρησιμοποιούσαν για να κατασκευάζουν πλαστές συνταγές και με αυτές να προμηθεύονται ακριβά φάρμακα.
Το υλικό αυτό είχε ήδη χρησιμοποιηθεί και οι γυναίκες συνελήφθησαν στο αυτοκίνητό τους, αμέσως μετά τη χρήση πλαστογραφημένης συνταγής σε φαρμακείο της Βέροιας.
Από τις έρευνες προέκυψε ότι οι δυο γυναίκες είχαν χρησιμοποιήσει το πλαστογραφημένο υλικό και είχαν προμηθευτεί ακριβά φάρμακα από 6 φαρμακεία στη Νάουσα και από 3 στη Βέροια.

Συγκλονιστικό! Βίντεο με τους 33 μεταλλωρύχους, που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε βάθος 700 μέτρων.


Νεκρός σε φωταγωγό


Νεκρός εντοπίστηκε νεαρός, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι του με άδεια από τη στρατιωτική μονάδα στην οποία υπηρετούσε τη θητεία του.
Το πτώμα του βρήκε η μητέρα του, στο φωταγωγό της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε, στην οδό Πότασση του Πειραιά.
Η αστυνομία διερευνά το συμβάν.

Επιστρέφουν τα "φρουτάκια"


Σημαντικά έσοδα από την πίτα του παράνομου τζόγου, που υπολογίζεται σε πάνω από 4 δισεκατομμύρια ευρώ, προσδοκά να συγκεντρώσει το Υπουργείο Οικονομικών, με την κατάθεση σχεδίου νόμου που επαναφέρει τα "φρουτάκια" και τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών μέσω του διαδικτύου.
Με το νομοσχέδιο που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής των παιχνιδιών καθώς και οι διαδικασίες αδειοδότησης.

Ανακαλύφθηκε νέο πλανητικό σύστημα


Δύο νέους πλανήτες έξω από το δικό μας ηλιακό σύστημα, οι οποίοι θα μπορούσαν να συγκριθούν με τον Κρόνο και που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι το οποίο μοιάζει με τον ήλιο, ανακάλυψαν οι αστροφυσικοί με το αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στο νέο αυτό ηλιακό σύστημα είναι πιθανό να υπάρχει και ένας τρίτος μικρότερος πλανήτης, το μέγεθος του οποίου είναι ανάλογο με της Γης.
Ο συγκεκριμένος πλανήτης, η ύπαρξη του οποίου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, θα πρέπει να βρίσκεται σε τροχιά πιο κοντά στο αστέρι.

Από σήμερα στην Ελλάδα το iPhone 4


Αναμονή τέλος για τους φανατικούς του iPhone της Apple!
Αρχίζει από σήμερα η εμπορική διάθεση του iPhone 4 και στην Ελλάδα.
Παρά την ακριβή τιμή, το iPhone 4 αναμένεται να συγκεντρώσει το ζωηρό ενδιαφέρον χιλιάδων καταναλωτών.
Πρωτοποριακή θεωρείται η τεχνολογία της οθόνης του, η οποία έχει την υψηλότερη ανάλυση που κατασκευάστηκε ποτέ σε κινητό τηλέφωνο.
Διαθέτει επίσης επεξεργαστή Apple A4 στο 1GHz, ενσωματωμένο γυροσκόπιο τριών αξόνων για καλύτερη εμπειρία χρήσης παιχνιδιών και προγραμμάτων πλοήγησης, αλλά και πιο ισχυρή μπαταρία για μέχρι και 40% καλύτερη απόδοση από το προηγούμενο μοντέλο.
Το πλαίσιο της συσκευής είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.
Τη συσκευή πωλούν η Cosmote και η Vodafone.
Την έκδοση των 16GB την κοστολογεί η Vodafone από 369 μέχρι 579 ευρώ.
Για την ίδια έκδοση οι τιμές της Cosmote κυμαίνονται από 249 μέχρι 589 ευρώ.
Στην έκδοση των 32GB οι τιμές της Vodafone αρχίζουν τα 489 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 699, ενώ της Cosmote από τα 369 μέχρι τα 709 ευρώ.

Το μποτιλιάρισμα του αιώνα


Εφιάλτη στο τιμόνι ζουν χιλιάδες κινέζοι οδηγοί, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στο μποτιλιάρισμα του αιώνα στη Λαϊκή Κίνα.
Επί 11 ολόκληρες ημέρες χιλιάδες οδηγοί έχουν κολλήσει σε ουρά 100 χιλιομέτρων στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Πεκίνο με το Θιβέτ.
Κοιμούνται και ξυπνούν στο τιμόνι ακινητοποιημένοι σε άθλιους δρόμους, όπου πέφτουν θύματα της αισχροκέρδειας των μικροπωλητών που έχουν συρρεύσει εκεί για να τους πουλήσουν νερό και τρόφιμα.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας του αυξημένου αριθμού βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν καθημερινά κάρβουνο από την Έσω Μογγολία διασχίζοντας τον αυτοκινητόδρομο, αλλά και των έργων που γίνονται για την επισκευή κάποιων τμημάτων του.

Μακάβρια εκθέματα


Τουλάχιστον 150 χειρουργικά και γυναικολογικά εργαλεία, τα οποία πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν από το γυναικολόγο των Ες Ες Καρλ Κλάουμπεργκ στα πειράματά του στις κρατούμενες του Άουσβιτς, βρίσκονται πια στο μουσείο του στρατοπέδου.
Τα εργαλεία εντοπίστηκαν σε σπίτι της περιοχής, λίγο μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Το σπίτι αυτό κατά την περίοδο του πολέμου βρισκόταν εντός της κλειστής ζώνης του Άουσβιτς, που τελούσε υπό γερμανική κατοχή.
Στη συνέχεια περιήλθαν στην κατοχή ενός ιστορικού και πλέον βρίσκονται στο μουσείο.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΟΚ 1-1

Με το γκολ του Μουσλίμοβιτς στο 102' της παράτασης ο ΠΑΟΚ πήρε το χρυσό 1-1 στο Σουκρού Σαράτσογλου της Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε και προκρίθηκε στους ομίλους του Europe League.

Μήνυμα Κλίντον


Σκληρές αποφάσεις για συνολική λύση του κυπριακού ζήτησε η Χίλαρι Κλίντον, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε κατά τη σημερινή έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα στη Λευκωσία και κάλεσε την ηγεσία των αποδήμων να στηρίξει αυτές τις αποφάσεις.
Επίσης διατύπωσε την εκτίμηση ότι η επανένωση της Κύπρου είναι προς το συμφέρον όχι μόνον των Κυπρίων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τη διεθνή κοινότητα.