Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Έξαλλος ο Παπαγεωργόπουλος


Την άποψη ότι δυστυχώς για άλλη μια φορά ο Γιώργος Παπανδρέου προσέβαλε και την Θεσσαλονίκη και το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τονίζοντας ότι δεν προσεκλήθη από τον πρωθυπουργό στη σύσκεψη των φορέων της πόλης.
Επισήμανε δε, ότι ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης, ακόμα και υποψηφίους δημάρχους, εκτός από το δήμαρχο.

Προς μέτρα διάδωσης της αγοράς ΙΧ


Μέτρα άμεσης απόδοσης για την τόνωση της αγοράς αυτοκινήτου, αναζητεί το Υπουργείο Οικονομικών.
Μελετά σχέδιο για παροχή κινήτρων απόσυρσης παλαιών και παράλληλη αγορά νέων ΙΧ, με τη μορφή της μείωσης των τελών ταξινόμησης σε ποσοστό έως και κατά 50%.
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η επεξεργασία των προτάσεων, για τα τέλη κυκλοφορίας του 2011.

Αγωγή κατά της Μπρίτνεϊ Σπίαρς


Ένας πρώην σωματοφύλακας της Μπρίτνεϊ Σπίαρς κατέθεσε εναντίον της αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση, κατηγορώντας την ότι επανειλημμένως εμφανιζόταν γυμνή μπροστά του ή έκανε σεξ ενώπιόν του.
Ο Φερνάντο Φλόρες κατηγορεί επίσης την 28χρονη τραγουδίστρια ότι του προκάλεσε συναισθηματικό στρες, με το να καυγαδίζει έντονα με τον φίλο της μπροστά στα δύο παιδιά της.
Ο δικηγόρος της τραγουδίστριας αρνήθηκε χθες να σχολιάσει το θέμα.
Ο σωματοφύλακας κατηγορεί επίσης και τους εργοδότες του, στην εταιρία υπηρεσιών ασφαλείας για την οποία εργάζεται, ότι αγνόησαν τα παράπονά του για τη συμπεριφορά της τραγουδίστριας.

Αναβάλλεται το χαράτσι


Αναβολή για την 1η Ιανουαρίου του 2011 φαίνεται ότι παίρνει ο διπλασιασμός της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης μέσω της εξομοίωσης του φόρου με το κίνησης.
Στο Υπουργείο Οικονομικών καταλήγουν σε αυτή τη λύση, καθώς όλα δείχνουν ότι ο μηχανισμός για τη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης δεν είναι έτοιμος.
Το οικονομικό επιτελείο διαπιστώνει ότι δεν επαρκεί ο χρόνος έως τις 15 Οκτωβρίου, οπότε και ξεκινά επισήμως η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, για την προετοιμασία του συστήματος καταβολής των επιδομάτων προς τους οικονομικά ασθενέστερους.

Βαθαίνει η ύφεση


Βαθαίνει η ύφεση στην Ελλάδα, με την ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του 2010 να διαμορφώνεται στο μείον 3,7%, έναντι -2,3% το πρώτο τρίμηνο.
Η πτώση των επενδύσεων και η σημαντική μείωση της δημόσιας κατανάλωσης συνέβαλαν στη συρρίκνωση της ανάπτυξης, ενώ από τα επιμέρους στοιχεία η ύφεση δείχνει να εντείνεται σε κλάδους όπως η οικοδομή, η βιομηχανική παραγωγή και οι λιανικές πωλήσεις.

Αυστηρές ποινές για φορολογικές παραβάσεις


Αυστηρές ποινές, ακόμα και κάθειρξη δέκα ετών και κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που επανειλημμένα δεν κόβουν αποδείξεις, έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο πάνω από 120.000 ευρώ ή εκδίδουν πλαστά και εικονικά τιμολόγια.
Παρόμοιες οι ποινές και για τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο πάνω από 120.000 ευρώ, που εκδίδουν πλαστά και εικονικά τιμολόγια και που δεν υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις με αποτέλεσμα να αποφεύγουν την καταβολή φόρων πάνω από 15.000 ευρώ.
Αυτά προβλέπονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που εστάλη στις εφορίες, στα ελεγκτικά κέντρα και στο ΣΔΟΕ.

Αρώματα μαϊμού


Στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας επρόκειτο να διοχετευτούν 2.500 συσκευασίες παραποιημένων αρωμάτων γνωστών εταιρειών, που εντόπισαν οι αρχές στο τελωνείο των Κήπων του Έβρου.
Τα αρώματα ήταν φορτωμένα σε λεωφορείο προερχόμενο από την Πολωνία και ήταν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορες κρύπτες μέσα στο όχημα.
Από την έρευνα προέκυψε ότι τα αρώματα φορτώθηκαν στο λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη.
Ο οδηγός και ο συνοδηγός του λεωφορείου συνελήφθησαν, ενώ τα αρώματα κατασχέθηκαν.

Πρωτιά για το Κέιμπριτζ


Το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ εκτόπισε από την πρώτη θέση το Χάρβαρντ, στη λίστα με τα κορυφαία πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου.
Αιτία για την αλλαγή στις δύο πρώτες θέσεις του καταλόγου, στον οποίο ηγείτο το Χάρβαρντ από το 2004, ήταν το καλύτερο επίπεδο στον ερευνητικό τομέα που παρέχει το Κέιμπριτζ.
Στην τρίτη θέση παραμένει το Πανεπιστήμιο του Γέιλ.
Η βαθμολογία του καταλόγου προκύπτει κατόπιν έρευνας, στην οποία συμμετέχουν 15.000 ακαδημαϊκοί.

Γίνετε μέλη μας στο FACEBOOK, για να ενημερώνεστε για τις δημοσιεύσεις μας.


(κάντε κλικ εδώ)