Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Δημοσκόπηση GPO


Σημαντική διαφορά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός εξασφαλίζει ο Γιώργος Παπανδρέου έναντι του Αντώνη Σαμαρά, στη δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε το MEGA.
Ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 44%, ο Αντώνης Σαμαράς του 24,1%, ενώ ένα ποσοστό 30,4% απαντά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος.
Επίσης, το 80,8% των ερωτηθέντων απαντά ότι πρέπει να μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του.
Τέλος, το 40,9 % τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά για το Δήμο Αθηναίων και το 27,7% υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Καμίνη.

Παραδέχτηκε τις διώξεις κατά των ομοφυλόφιλων


Ο 84χρονος Φιντέλ Κάστρο παραδέχτηκε σε συνέντευξή του σε μεξικανική εφημερίδα, την ευθύνη του για τις διακρίσεις κατά των ομοφυλόφιλων στην Κούβα τις δεκαετίες του '60 και του '70.
Τη δεκαετία του '60 εκτός από τους ιερείς και τους φανατικούς χριστιανούς που θεωρούνταν ότι είχαν ιδεολογικές αποκλίσεις, οι ομοφυλόφιλοι στέλνονταν σε στρατόπεδα αναμόρφωσης,
Αλλά και τη δεκαετία του '70 οι διακρίσεις συνεχίστηκαν, κυρίως κατά ομοφυλόφιλων καλλιτεχνών που περιθωριοποιούνταν ή στέλνονταν εξορία.
Έκτοτε η κατάσταση βελτιώθηκε χάρη στη σεξολόγο Μαριέλ, ανιψιά του Φιντέλ Κάστρο και κόρη του αδελφού του Ραούλ, που ήταν επικεφαλής του εθνικού κέντρου σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και αγωνίστρια για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ.

Η μεγάλη βραδιά της Εθνικής


Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών αντιμετωπίζει απόψε στις 9 την αντίστοιχη της Τουρκίας, για τον τρίτο όμιλο του Μουντομπάσκετ.
Η ελληνική ομάδα θα παλέψει για τη νίκη στην κατάμεστη Άνκαρα Αρένα, κόντρα στους οικοδεσπότες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Μία νίκη η οποία θα της δώσει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της κορυφής του ομίλου της.
Η ομάδα μας θα έχει απόψε και τη βοήθεια των μέχρι τώρα τιμωρημένων Αντώνη Φώτση και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Επικριτική η Ντόρα


Βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά εκτόξευσε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.
Επέκρινε τη λογική του "αποφασίζω και διατάζω" για τους υποψηφίους των περιφερειακών εκλογών, που όπως υποστήριξε εφαρμόστηκε από τη Ρηγίλλης και χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής ως επιλογή υψηλού ρίσκου.
Η ανεξάρτητη βουλευτής δήλωσε επίσης, ότι θα στηρίξει την επανεκλογή του Νικήτα Κακλαμάνη στο Δήμο Αθηναίων.

Απόδραση κρατουμένου στη Λάρισα


Ασύλληπτος παραμένει κρατούμενος των δικαστικών φυλακών Λάρισας, ο οποίος απέδρασε χθες βράδυ κατά την μεταγωγή του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης.
Ο κρατούμενος επικαλέστηκε αδιαθεσία και ζήτησε να μεταχθεί στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Κατά την επιστροφή του και ενώ επρόκειτο δεμένος με χειροπέδες να επιβιβαστεί στο ειδικό όχημα, απώθησε βίαια τον συνοδό του και αφού πήδηξε την περίφραξη του νοσοκομείου, χάθηκε στο σκοτάδι.
Παρά τις ολονύκτιες έρευνες ο δραπέτης δεν εντοπίστηκε.

Επιστρέφει ο δακτύλιος


Από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου τίθεται και πάλι σε ισχύ ο περιορισμός στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων (μονά/ζυγά) στον εσωτερικό δακτύλιο της Αθήνας.
Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 15 Ιουλίου του 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η τροχαία.