Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Αεροσκάφος συνετρίβη σε παγετώνα


Εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν, συνετρίβη στον παγετώνα Φοξ της Νέας Ζηλανδίας.
Στο αεροπλάνο επέβαιναν τουρίστες από τη Γερμανία, την Ιρλανδία και τη Βρετανία, μαζί με τους τέσσερις εκπαιδευτές τους στην ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο.
Ο μήκους 14 χιλιομέτρων παγετώνας που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας, είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας.

Αυγά και ...άλλα, στον Μπλερ!


Αυγά, πλαστικά μπουκάλια και παπούτσια, πέταξαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, όταν έφτασε σε βιβλιοπωλείο του Δουβλίνου προκειμένου να υπογράψει αντίτυπα της αυτοβιογραφίας του.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή συγκρούστηκαν με τους περίπου 200 διαδηλωτές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το βιβλιοπωλείο και συνέλαβαν τρία άτομα.
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και τα αντικείμενα που εκτοξεύθηκαν δεν πέτυχαν τον Τόνι Μπλερ.

Όπου να 'ναι....

Δείτε πόσα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα "συλλάβαμε" να παρακωλύουν την κυκλοφορία μέρα μεσημέρι, σε μία διαδρομή από τη Βουλή μέχρι την αρχή της Γ Σεπτεμβρίου.
Πάμε λοιπόν:

Πρώτη και καλύτερή η Δημοτική Αστυνομία αραγμένη στη λεωφορειολωρίδα έξω από τη Βουλή. Συγχαρητήρια, που δίνετε το καλό παράδειγμα!


Στη συνέχεια το 4Χ4 ιδιωτικής αστυνομίας, απέναντι από την Εθνική Βιβλιοθήκη.


Λίγο πιο κάτω εταιρεία courier σταματά για να παραδώσει, σα να μη συμβαίνει τίποτα!


Στην πλατεία Βικτωρίας, εκτελούνται μεταφορές...


Ο απόλυτος παραλογιμός! Έχει διπλοπαρκάρει σε σημείο που ...υπάρχει κενή θέση.


Και για το τέλος: Λείπει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή;

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προσπάθειες


Ένα δεύτερο μηχάνημα γεώτρησης έφθασε χθες στο ορυχείο του Σαν Χοσέ στη Χιλή, για να βελτιωθεί ο ανεφοδιασμός των 33 μεταλλωρύχων που είναι παγιδευμένοι εδώ και 29 ημέρες, μια περίπτωση για την οποία οι εμπειρογνώμονες της NASA που βρίσκονται επιτόπου λένε ότι δεν έχει προηγούμενο σε όρους επιβίωσης και προσπαθειών διάσωσης.
Οι οικογένειες των μεταλλωρύχων χειροκρότησαν όταν έφτασε το φορτηγό με το νέο μηχάνημα, το οποίο από αύριο θα διευρύνει από 12 σε 30 εκατοστά έναν από τους αγωγούς μέσω των οποίων ανεφοδιάζονται οι παγιδευμένοι, ώστε να μπορούν να περάσουν μεγαλύτερα αντικείμενα.
Το μηχάνημα αυτό είναι ισχυρότερο αλλά λιγότερο γρήγορο από το τεράστιο γεωτρύπανο που ανοίγει από τη Δευτέρα το φρεάτιο διάσωσης μήκους 702 μέτρων και πλάτους 66 εκατοστών, από το οποίο θα βγουν οι μεταλλωρύχοι.
Το νέο μηχάνημα γεώτρησης θα διευρύνει επί δύο μήνες έναν αγωγό που έχει ήδη ανοίξει και αργότερα οι μηχανικοί θα εξετάσουν τη δυνατότητα να τον διευρύνουν ακόμη περισσότερο, ώστε να χρησιμοποιηθεί για ένα δεύτερο σχέδιο διάσωσης.
Η περίπτωση των 33 μεταλλωρύχων είναι χωρίς προηγούμενο, λόγω του βάθους στο οποίο βρίσκονται και του χρόνου που έχουν επιβιώσει.
Σε ένδειξη αλληλεγγύης το συνδικάτο του Λα Εσκοντίντα, του μεγαλύτερου ορυχείου χαλκού του κόσμου στη βόρεια Χιλή, έδωσε χθες μια επιταγή 676.000 πέσος (1.030 ευρώ) σε καθεμιά από τις 33 οικογένειες.

Έρχονται οι ανταγωνιστές του iPad


Εντείνεται διαρκώς o ανταγωνισμός για το ήδη πετυχημένο εμπορικά iPad της Apple, καθώς η Samsung και η Toshiba αποκάλυψαν τους δικούς τους φορητούς υπολογιστές tablets.
H Samsung παρουσίασε σε διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών στο Βερολίνο το Galaxy Tab.
Διαθέτει οθόνη αφής 7 ιντσών, λειτουργικό σύστημα Android 2.2 της Google και ζυγίζει 380 γραμμάρια.
Το Galaxy Tab θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Στην ίδια έκθεση η Toshiba παρουσίασε το Folio 100, που έχει οθόνη 10,1 ιντσών, τρέχει επίσης το Android 2.2 και θα βρίσκεται στα ευρωπαϊκά καταστήματα το τέταρτο τρίμηνο του 2010.
Τα tablets έχουν δημιουργήσει μια νέα κατηγορία συσκευών.
Είναι μεγαλύτερα σε σχέση με τα smart phones, διαθέτουν οθόνη αφής και προσφέρουν στον χρήστη δυνατότητες βίντεο, μουσικής, παιγνιδιών, ηλεκτρονικών βιβλίων και φυσικά σύνδεσης στο internet.

7,4 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία


Η πόλη Christchurch της Νέας Ζηλανδίας υπέστη εκτεταμένες ζημιές από το σεισμό 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος ισοπέδωσε κτίρια, κατέστρεψε δρόμους και προκάλεσε χάος στην πόλη.
Ο σεισμός έγινε στις 04:35 του Σαββάτου τοπική ώρα (19:35 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας).
Η έκταση των ζημιών δεν είναι μέχρι στιγμής δυνατόν να εκτιμηθεί και δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για θανάτους ή σοβαρούς τραυματισμούς.
Δείτε το βίντεο: