Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ευρωπαϊκός προβληματισμός για τη συγχώνευση


Η συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines απασχολεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας.
Σύμφωνα με αρχική εκτίμηση η προτεινόμενη συγχώνευση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ως προς τον ανταγωνισμό, ιδίως εξαιτίας του ότι η νέα επιχείρηση που θα προκύψει θα έχει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς, αν όχι το μονοπώλιο σε όλες τις εγχώριες διαδρομές και σε ορισμένες διεθνείς στις οποίες πραγματοποιούν δρομολόγια και οι δύο εταιρείες.

5ος ο Ιακωβάκης


Την 5η θέση κατέλαβε ο Περικλής Ιακωβάκης στον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια, κατά την 5η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου της Βαρκελώνης.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2006 κάλυψε την απόσταση σε 49,38'', επίδοση που αποτελεί και φετινό ατομικό του ρεκόρ.

Βουτιά λεωφορείου στο Σηκουάνα


Σταθμευμένο τουριστικό λεωφορείο που άρχισε να κινείται από μόνο του, μετά από αμέλεια του οδηγού να ενεργοποιήσει το χειρόφρενο, κατέληξε το πρωί στα νερά του Σηκουάνα
Το πρωτοφανές θέαμα και οι προσπάθειες για την ανέλκυσή του, προσέλκυαν για αρκετή ώρα το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών της γαλλικής πρωτεύουσας
Ευτυχώς οι αυστριακοί τουρίστες που επέβαιναν σε αυτό, την ώρα του ατυχήματος επισκεπτόντουσαν κάποιο από τα αξιοθέατα της πόλης.

Προειδοποίηση Ομπάμα


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς πως η άρνησή του για επανέναρξη των άμεσων διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ, μπορεί να βλάψει τις αμερικανοπαλαιστινιακές σχέσεις.
Ο πρόεδρος Ομπάμα έκανε αυτή την προειδοποίηση σε επιστολή του που απέστειλε στον παλαιστίνιο πρόεδρο.
Στην επιστολή επισημαίνεται επίσης, ότι οι ΗΠΑ δε θα δεχτούν σε καμία περίπτωση την απόρριψη του αιτήματός και πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι έτοιμος να προσέλθει στις συνομιλίες.

Απεβίωσε ένας θρύλος


Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 96 ετών η Σούζο Τσέκι Ντ' Αμίκο, διάσημη σεναριογράφος ταινιών του Βιτόριο Ντε Σίκα, του Λουκίνο Βισκόντι, του Μικελάντζελο Αντονιόνι και του Φραντσέσκο Ρόσι.
Μεγάλες στιγμές στο συγγραφικό της κύκλο, οι θρυλικές ταινίες "Κλέφτης ποδηλάτων" και "Ο γατόπαρδος".

Σήμερα γάμος γίνεται ...αλλά που;


Ο γάμος της χρονιάς πρόκειται να τελεστεί σήμερα στις ΗΠΑ.
Νύφη η μονάκριβη κόρη του ζεύγους Clinton, Chelsea και γαμπρός ο εβραϊκής καταγωγής Marc Mezvinsky.
Ο γάμος θα γίνει σε στενό κύκλο σε περιοχή της Νέας Υόρκης που οι καλεσμένοι θα την πληροφορηθούν την τελευταία στιγμή ...με SMS!

Πρώτα συμπεράσματα


Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, έχουν ήδη αρχίσει να ξετυλίγουν το νήμα της χθεσινής αεροπορικής τραγωδίας στα Μέγαρα και να καταλήγουν σε κάποια συμπεράσματα.
Το ελικόπτερο ολοκληρώνοντας τη συντήρησή του, απογειώθηκε για μία δοκιμαστική πτήση.
Επιστρέφοντας στη βάση ο κυβερνήτης ζήτησε να κάνει εκπαιδευτική αναγκαστική προσγείωση, γνωστή στη γλώσσα των χειριστών ως auto rotation.
Εφόσον ακολουθηθεί κατά γράμμα, η διαδικασία αυτή δεν κρύβει κινδύνους.
Παίρνοντας τη σχετική άδεια ο χειριστής αρχίζει να μειώνει την ταχύτητά του και ξεκινά να προσγειώνει το ελικόπτερο υπό συνθήκες αναγκαστικής προσγείωσης.
Αυτό που φαίνεται ότι συνέβη είναι ότι η ταχύτητα του ελικοπτέρου μειώθηκε περισσότερο από ότι έπρεπε, έπεσε σε απώλεια στήριξης και καρφώθηκε στο έδαφος πριν οι χειριστές προλάβουν να ανακτήσουν τον έλεγχό του.

Επίσκεψη Δρούτσα στο Κόσοβο


Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική ολόκληρης της περιοχής των δυτικών Βαλκανίων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, κατά τις συναντήσεις που είχε στην Πρίστινα με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι και τον πρόεδρο Φατμίρ Σεϊντίου.
Ο Δημήτρης Δρούτσας στην κοινή συνέντευξη τύπου με το Χασίμ Θάτσι, ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα του Κοσόβου και μετέφερε την επικρατούσα άποψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι η περιοχή έχει ευρωπαϊκό μέλλον.

Κυβερνητική κρίση στην Ιταλία


Σε τροχιά πρόωρων εκλογών εισέρχεται για άλλη μια φορά η Ιταλία μετά την κρίση που ξέσπασε στην κεντροδεξιά πλειοψηφία με αφορμή την αποπομπή του Τζανφράνκο Φίνι από το Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
«Αισθάνθηκα ότι απαλλάχτηκα από ένα βάρος όπως όταν πήρα το διαζύγιο από τη Βερόνικα», δήλωσε ο Καβαλιέρε μπερδεύοντας, όπως αρέσκεται συνήθως να κάνει, τα δημόσια θέματα με την ιδιωτική του ζωή.

Στην Κρήτη ο Σαμαράς


Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου έφθασε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Αμέσως μετά την άφιξή του αναχώρησε για το Ρέθυμνο, για να παρευρεθεί σε κοινωνική εκδήλωση.
Αργότερα ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς του νομού, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο επιμελητήριο Ρεθύμνου.
Στα Χανιά θα πάει..;

Γκραν Πρι Ουγγαρίας


Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα βρίσκεται αύριο στην πρώτη θέση της εκκίνησης του Ουγγρικού Γκραν Πρι, 12ου αγώνα της φετινής χρονιάς στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1.











Η αναλυτική κατάταξη της πρώτης δεκάδας, μετά τις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές είναι:
1. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 1:18.773
2. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 1:19.184
3. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 1:19.987
4. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) 1:20.331
5. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1:20.499
6. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Mercedes GP) 1:21.082
7. Βιτάλι Πετρόφ (Ρωσία/Ρενό) 1:21.229
8. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Ρωσία/Ρενό) 1:21.328
9. Πέδρο ντε λα Ρόσα (Ισπανία/BMW Ζάουμπερ) 1:21.411
10. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Γουίλιαμς) 1:21.710

...και το όνομα αυτού Αντώνης Αλαφογιώργος


Ο Αντώνης Αλαφογιώργος θα είναι ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ, στη θέση της Μαρίας Χούκλη που αποχώρησε πρόσφατα από την κρατική τηλεόραση.

Αυλαία...


Τελέστηκαν σήμερα οι κηδείες των δύο άτυχων χειριστών της Αεροπορίας Στρατού, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους χθες κατά την πτώση του ελικοπτέρου AH-64 DHA, στο αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων.
Παρέστησαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και πλήθος κόσμου.

Τα πορίσματα για την ΕΡΤ


Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται το τρίτο πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για την ΕΡΤ, το οποίο εξετάζει το φλέγον θέμα των μεικτών παραγωγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ως τώρα έχουν διαπιστωθεί ατασθαλίες και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
Ειδική μνεία γίνεται για ορισμένα στελέχη τα οποία εμφανίζονταν να έχουν δική τους εταιρεία παραγωγής και μέσω αυτής να έχουν αναλάβει άλλες επικερδείς εργασίες για τον ιδιωτικό τομέα και για την ιδιωτική τηλεόραση.
Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για τη διακοπή συμβάσεων μιας σειράς στελεχών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τα οποία είτε δεν αποδέχθηκαν μείωση των αποδοχών τους είτε σύμφωνα με τους ελέγχους και την αξιολόγηση που έχει γίνει, εμφανίζονται να είναι αντιπαραγωγικά
Τη Δευτέρα εξάλλου, συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της ΕΡΤ με θέμα την ονομαστικοποίηση των ευθυνών που προέκυψαν από το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, το οποίο παραδόθηκε στον Παύλο Γερουλάνο την περασμένη Πέμπτη.
Τα στοιχεία τα οποία θα προκύψουν από τη συνεδρίαση των μελών του ΔΣ θα αποσταλούν στον Εισαγγελέα, έτσι ώστε στη συνεχεία να κληθούν να καταθέσουν μάρτυρες και κατόπιν να κριθεί εάν θα ασκηθούν ποινικές ή πειθαρχικές διώξεις.

Εφιάλτες τέλος


Ύπνο ατάραχο, χωρίς εφιάλτες υπόσχεται αμερικανός ψυχολόγος, ειδικός στο ζήτημα των ονείρων, χάρη σε μια τεχνική την οποία ανέπτυξε για να βοηθήσει τους ασθενείς του.
Ο Μπάρι Κράκοου, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού που ασχολείται εδώ και 20 χρόνια με ασθενείς οι οποίοι υποφέρουν από εφιάλτες, δημιούργησε μια τεχνική την οποία ονομάζει θεραπεία μέσω φαντασιακής ανάκλησης.
Η μέθοδος αποτελείται από τρία βήματα:
Πρώτον, ο ασθενής ανακαλεί στον νου του τις λεπτομέρειες του εφιάλτη.
Τις αποθηκεύει, όσο μπορεί, στη μνήμη του και κατόπιν ζωγραφίζει, καταγράφει ή διηγείται την εμπειρία του.
Δεύτερον, ο ασθενής θα πρέπει να γράψει ο ίδιος ένα θετικό σενάριο για ώρα ανάγκης. Να επινοήσει δηλαδή μια διαφορετική κατάληξη του εφιάλτη, η οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει ευτυχές τέλος για τον ίδιο.
Τρίτον, καλείται να μελετήσει κάποιες συγκεκριμένες στρατηγικές υπέρβασης του φόβου. Επί δύο εβδομάδες ο ασθενής θα πρέπει να εξευμενίσει τον εφιάλτη, προβάλλοντας μέσα του συνειδητά το σενάριο με το χαρούμενο τέλος.

Αναχωρούν οι Αθηναίοι


Ομαλά εξελίσσεται η αναχώρηση των εκδρομέων του Αυγούστου.
Οι κάτοικοι της Αθήνας εγκαταλείπουν με κάθε τρόπο την πόλη για τους προορισμούς των καλοκαιρινών τους διακοπών.
Η κίνηση είναι από το πρωί αυξημένη στο αεροδρόμιο, στον Πειραιά, στο σταθμό Λαρίσης και στο πρακτορείο των ΚΤΕΛ.
Προβλήματα ή καθυστερήσεις δεν παρατηρούνται, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των αναχωρούντων είναι αισθητά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι.

Κριτική Κάστρο στις ΗΠΑ


Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Φιντέλ Κάστρο μιλώντας χθες σε νεαρά μέλη του ΚΚ Κούβας, άσκησε κριτική για τη μεταχείριση 5 Κουβανών πρακτόρων που έχουν φυλακιστεί για κατασκοπεία εδώ και μια δεκαετία στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Φιντέλ Κάστρο, ο ένας εξ αυτών είναι περιορισμένος σε ένα κελί τόσο μικρό που η διαβίωσή του ισοδυναμεί με βασανιστήριο, ενώ σημείωσε ότι η Κούβα ουδέποτε θα βασάνιζε τους κατασκόπους που έχει συλλάβει.

Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο


17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 68 τραυματίστηκαν από έκρηξη σε κοιτώνες ανθρακωρυχείου στη βόρεια Κίνα.
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 02:40 τοπική ώρα, σε έναν από τους κοιτώνες, στο ανθρακωρυχείο Λιούγκου κοντά στην πόλη Λινφέν της επαρχίας Σανσί.
Τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που κατέστρεψε περισσότερους από 10 κοιτώνες.

Φάρσα για βόμβα σε τρένο


Με καθυστέρηση πάνω από μια ώρα θα φτάσουν στον προορισμό τους οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ 884 από Αθήνα για Παλαιοφάρσαλα, η οποία ακινητοποιήθηκε το πρωί στο σιδηροδρομικό σταθμό της Οινόης, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου για την ύπαρξη βόμβας.
Μετά τον εξονυχιστικό έλεγχο που έκαναν ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, δε βρέθηκε κάτι το ύποπτο και έτσι στις 11:15 το τρένο αναχώρησε και πάλι για τον προορισμό του.

Αναλαμβάνουν δράση οι ένοπλες δυνάμεις


Στα άκρα οδηγείται πλέον η σύγκρουση κυβέρνησης - ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης, μετά την απόφασή τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων και παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα φύλλα πορείας για την πολιτική τους επιστράτευση έχουνε ήδη επιδοθεί.
Η διυπουργική αποφάσισε την τροφοδοσία της αγοράς, με μέσα που θα παραχωρηθούν για το σκοπό αυτό από τις ένοπλες δυνάμεις.

Σεισμός στο Ιράν


Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο βορειοανατολικό Ιράν.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε μεταξύ των πόλεων Μπάιγκ και Τορμπάτ Χεϊνταριέ.
Στην περιοχή έσπευσαν σωστικά συνεργεία για να εντοπίσουν και να ανασύρουν όσα άτομα είχαν παγιδευτεί στα συντρίμμια των σπιτιών τους.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι παρόλο που σε ορισμένα χωριά η καταστροφή είναι ολοκληρωτική και σε άλλα έχουν ισοπεδωθεί περισσότερα από τα μισά κτήρια.