Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Σκυλίσια ζωή...


Το 1/3 των σκυλιών στη Βρετανία είναι υπέρβαρα, όπως ανακοίνωσε κτηνιατρική ένωση.
Το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί σχεδόν στο 1/2 μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, εάν οι ιδιοκτήτες τους δεν αλλάξουν τις συνήθειες τους.
Η κακή διατροφή με αποφάγια, λιπαρά κρέατα, τυριά, αυτιά χοιρινών, μπισκότα και η έλλειψη άσκησης, είναι μερικοί από τους παράγοντες του προβλήματος.

Το 'ριξε στη μουσική


Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, σταμάτησε να ασχολείται με τις διεθνείς σχέσεις και δραστηριοποιείται στη μουσική.
Χθες έδωσε ένα κονσέρτο για πιάνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς, συνοδευόμενη από την ...Αρίθα Φράνκλιν! .

Βρώμικα ...κινητά


Μέχρι και 18 φορές περισσότερα μικρόβια έχει ένα κινητό τηλέφωνο από αυτά που βρίσκονται στο καζανάκι της τουαλέτας μας, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη.
Οι ερευνητές της οργάνωσης προστασίας καταναλωτών "Which?", ανέλυσαν δείγμα από 30 κινητά τηλέφωνα και ανακάλυψαν ότι περίπου ένα στα τέσσερα ήταν τόσο βρώμικο, που είχε δεκαπλάσια ποσότητα ολικών βακτηρίων σε σχέση με το αποδεκτό όριο για τη μη μετάδοση ασθενειών στο χρήστη.

Eπιστράτευση των απεργών


Με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου μετά από εισήγηση του Δημήτρη Ρέππα, κηρύσσονται σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης οι ανά τη χώρα ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών δημοσίας χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων.

Δηλώσεις Μάνου


"Η καταψήφιση του μνημονίου από το Σαμαρά ήταν τυχοδιωκτισμός και ακόμη περισσότερο για τον Καραμανλή και τον Παπαθανασίου, οι οποίοι δεν μπορεί να μη γνώριζαν την αναγκαιότητα του μνημονίου".
Αυτό δήλωσε ο Στέφανος Μάνος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΚΑΝΑΛΙ 1, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία.
Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι "ή δεν έχει ικανούς ανθρώπους να διοικήσουν ή δε ξέρει πως να τους βρει".
Επίσης, εξέφρασε τη γνώμη ότι οι ιδιοκτήτες φορτηγών "έχουν δίκιο στο ότι επί τόσα χρόνια η πολιτεία ανέχεται ένα καθεστώς αδιαφανές στη μεταβίβαση αδειών και τώρα νιώθουν, και δικαιολογημένα, ότι χάνουν την περιουσία τους".

-0,26% ο γενικός δείκτης στο ΧΑΑ


Με πτώση του γενικού δείκτη κατά 0,26% στις 1.688 μονάδες και τζίρο 144.000.000 ευρώ, έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑΑ.

Αλλαγές στον ΗΣΑΠ


Από τον ΗΣΑΠ ανακοινώθηκε ότι λόγω εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής, από Σάββατο 31 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 9 Αυγούστου θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Αττική - Φάληρο.
Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται από την Ομόνοια προς το Φάληρο με τη λεωφορειακή γραμμή Χ19, ενώ από την Αττική στην Ομόνοια θα μεταβαίνουν με το ΜΕΤΡΟ.
Φέξε μου και γλίστρησα...

Πρωτοποριακό!


Ισραηλινοί ερευνητές δημιούργησαν μία πρωτοποριακή συσκευή, η οποία ανιχνεύοντας τις αδιόρατες κινήσεις του αέρα κατά τη διάρκεια της αναπνοής από τη μύτη ή το στόμα, επιτρέπει σε παράλυτα άτομα να κατευθύνουν ένα αναπηρικό καροτσάκι, να πληκτρολογήσουν στον υπολογιστή ένα κείμενο ή να πλοηγηθούν στο ίντερνετ.
Οι ερευνητές του διάσημου επιστημονικού ινστιτούτου Weizmann και της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, υπό τον καθηγητή Νόαμ Σομπέλ, παρουσίασαν το επίτευγμά τους στην επιθεώρηση PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.

Μία θετική πράξη


Η Λιμενικές Αρχές της Κέρκυρας ενημερώθηκαν χθες από δύο αλλοδαπούς που επέβαιναν στο σκάφος «ISALIO» με σημαία Γαλλίας και το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στον όρμο της Γαρίτσας, για τον εντοπισμό στο βυθό της θάλασσας ενός πήλινου αγγείου, καθώς και ενός μεγάλου θραύσματος επίσης πήλινου αγγείου.
Τα ευρήματα ανελκύθηκαν και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο προκειμένου να παραδοθούν στην Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Βρετανία - Τουρκία, συμμαχία!


Η διμερής συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Βρετανίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στην Άγκυρα.
Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίστηκε ότι η Τουρκία και η Βρετανία μπορούν να συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τα οποία συνδέονται τόσο με το Ιράν όσο και με τη γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή.

Βόμβα;


Τηλεφώνημα για βόμβα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης έγινε πριν από λίγη ώρα.
Η ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των ερευνών της αστυνομίας.

Ταυρομαχίες τέλος


Την απαγόρευση των ταυρομαχιών διά νόμου αποφάσισε σήμερα η Καταλονία, η οποία κατέστη η πρώτη περιοχή της Ισπανίας που βάζει τέλος στο παραδοσιακό αγώνισμα της χώρας.
Με νόμο που ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο της Καταλονίας, αποφασίστηκε ότι σε 17 μήνες από σήμερα δε θα επιτρέπεται η διεξαγωγή ταυρομαχιών εντός των διοικητικών ορίων της Καταλονίας.

Παράταση της απεργίας


Συνεχίζουν την απεργία τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, καθώς απέβη άκαρπη η συνάντησή τους με το ΓΓ Μεταφορών Χάρη Τσιόκα. Κρίσιμη θεωρείται πλέον η στάση της κυβέρνησης στο ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση

Νευρικότητα στο ΧΑΑ


Με συνεχείς αλλαγές του πρόσημου του Γενικού Δείκτη διεξάγεται η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑΑ, λόγω της προσπάθειας των επενδυτών να κατοχυρώσουν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών.

Έκθεση καταπέλτης της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ελλάδα


Έκθεση καταπέλτης της Διεθνούς Αμνηστίας για την κράτηση των παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας.
«Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να μεταχειρίζεται τους παράτυπους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο ως εγκληματίες» επισημαίνει η οργάνωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καλώντας τις ελληνικές αρχές να αναθεωρήσουν άμεσα την πρακτική κράτησής τους, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και ασυνόδευτα παιδιά.

Αλκοόλ κατά των αρθριτικών


Η κατανάλωση αλκοόλ όχι μόνο ανακουφίζει από τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, αλλά φαίνεται να μειώνει τη σοβαρότητα της ίδιας της πάθησης.
Αυτό αναφέρει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που για πρώτη φορά έκανε μία τέτοια διαπίστωση.
Η μελέτη έδειξε ότι όσοι δεν πίνουν αλκοόλ, έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την ασθένεια σε σχέση με όσους πίνουν αλκοόλ τουλάχιστον 10 φορές τον μήνα.

Ακυρώθηκε φεστιβάλ μουσικής στη Γερμανία


Η γερμανική αστυνομία ανακάλεσε την άδεια που είχε χορηγήσει για τη διοργάνωση του υπαίθριου Techno Tunnel Party, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί σε μία σήραγγα στις 11 Σεπτεμβρίου.
Η απόφαση εκδόθηκε στον απόηχο του δυστυχήματος του Σαββάτου στο Love Parade, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι.

Λήγει η προθεσμία για τη δήλωση των καρτοκινητών


Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για την ταυτοποίηση των καρτοκινητών τηλεφώνων.
Οι κάτοχοί τους που δεν έχουν δηλώσει ακόμη τα στοιχεία τους, θα πρέπει έως το τέλος της εβδομάδας να έχουν προσέλθει στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας ή στα ΕΛΤΑ με την ταυτότητά τους και να προβούν στη σχετική διαδικασία.

Συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν


Πακιστανικό αεροσκάφος με περισσότερους από 150 επιβαίνοντες συνετρίβη στα υψώματα Μαργκάλα, έξω από το Ισλαμαμπάντ.
Σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές στο αεροσκάφος επέβαιναν 146 άνθρωποι και 6 μέλη του πληρώματος.
Η πτήση απογειώθηκε από το Καράτσι στις 07:45 τοπική ώρα (05:45 ώρα Ελλάδας) και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο Ισλαμαμπάντ όταν συνετρίβη στις 09:43 τοπική ώρα (07:43 ώρα Ελλάδας).
Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον 20 νεκροί.

Απειλές από τη ΣΕΧΤΑ


Σε επίδειξη δύναμης παράλληλα με την εκτόξευση νέων απειλών εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, προχώρησε η Σέχτα Επαναστατών.
Οι τρομοκράτες συνοδεύουν την προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια με φωτογραφία του οπλοστασίου τους.
Στα πρότυπα της 17Ν, δείχνουν ότι έχουν βαρύ οπλοστάσιο και ότι διαθέτουν πολλά περισσότερα όπλα από αυτά που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει στις επιθέσεις τους.
Με το φωτογραφικό υλικό επιχειρούν να πείσουν ότι κατά το διάστημα της σιωπής τους, από τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα έως τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, ούτε αδρανοποιήθηκαν ούτε διαλύθηκαν.
Αντιθέτως εκπαιδεύτηκαν, διάβασαν, ήρθαν σε επαφή με τα μέλη άλλων οργανώσεων και απέκτησαν βαρύ οπλισμό και δίκτυο πληροφοριών.
Κάνουν επίδειξη των πληροφοριών τους, αναφερόμενοι στο τελευταίο θύμα τους και παράλληλα τις επικαλούνται όταν εξαπολύουν απειλές εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, συνοδεύοντάς τες με βαρείς χαρακτηρισμούς

Εκτελέσεις θανατικών ποινών στην Ιαπωνία


Δύο δολοφόνοι οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών απαγχονίστηκαν σήμερα στην Ιαπωνία.
Πρόκειται για τους Καζούο Σινοζάουα 59 ετών που είχε καταδικαστεί για τις δολοφονίες έξι γυναικών που εργάζονταν σε κοσμηματοπωλείο στην επαρχία Τοτσίγκι το 2000 και
Χινεντόρι Ογκάτα 33 ετών που είχε καταδικαστεί για ένα διπλό φόνο που είχε διαπράξει το 2003.
Η Ιαπωνία μαζί με τις ΗΠΑ είναι οι τελευταίες οικονομικά αναπτυγμένες χώρες που εξακολουθεί να επιβάλλεται και να εκτελείται η θανατική ποινή.
Οι Ιαπωνικές αρχές δικαιολογούν τη διατήρησή της με το επιχείρημα ότι η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της επιβολής της.

Έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κίνα


Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο πλαστικών της ανατολικής Κίνας, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Νανκίν, πρωτεύουσα της επαρχίας Τζιανγκσού.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν με τραύματα σε τοπικό νοσοκομείο.

Άδεια λειτουργίας σε 30 κολέγια


30 από τα 40 κολέγια που υπέβαλλαν φακέλους πήραν άδεια λειτουργίας, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης
Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι, ώστε να κλείσουν όσες επιχειρήσεις δεν έχουν άδεια λειτουργίας.
Ο τίτλος σπουδών που θα λαμβάνουν οι απόφοιτοι θα είναι βεβαίωση και εφόσον υπάρχει αντιστοιχία με τίτλους ακαδημαϊκών σπουδών άλλων χωρών θα εξετάζεται η επάρκειά τους ώστε να χορηγούνται τα ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα.
Η Άννα Διαμαντοπούλου προειδοποίησε ότι δε θα γίνει αποδεκτή η μη εφαρμογή του νόμου από κανέναν

Εκτός ΕΡΤ ο Γαμπρίτσος


Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΔΣ και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, υπέβαλε ο Γιώργος Γαμπρίτσος στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, η οποία και έγινε αποδεκτή.