Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Τέλος ο Καλημέρης για την ΕΡΤ


Τη λύση της συνεργασίας της με τον ειδικό σύμβουλο σε θέματα προγράμματος, οργάνωσης και εκτέλεσης μεγάλων τηλεοπτικών γεγονότων Τζώνη Καλημέρη, γνωστοποίησε η διοίκηση της ΕΡΤ.
Τα δύο μέρη οδηγήθηκαν σε αυτήν την απόφαση λόγω της αλλαγής της φυσιογνωμίας και του επανακαθορισμού των στόχων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Έκρυβε τη θεία του σε ...καταψύκτη!


Ένας 43χρονος από τη Σικελία συνελήφθη από την αστυνομία της Κατάνης, με την κατηγορία ότι έκρυβε επί έναν χρόνο σε καταψύκτη, το πτώμα της θείας του για να εισπράττει τη σύνταξή της.
Κατά την ανάκριση υποστήριξε ότι είχε σοκαριστεί από το θάνατο της θείας του και δεν ήξερε από ποιον να ζητήσει βοήθεια.
Η σύνταξη της θείας ξεπερνούσε τα 3.000 ευρώ, δεδομένου ότι επρόκειτο για χήρα στρατηγού.

Ρεκόρ ζέστης στη Νέα Υόρκη


Με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 37,7 και τη μέση θερμοκρασία τους 25 βαθμούς Κελσίου, η Νέα Υόρκη πέρασε φέτος το πιο ζεστό καλοκαίρι στην ιστορία της (από τότε που υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία).
Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε το 1966.
Τότε από τη ζέστη είχαν χάσει τη ζωή τους περίπου 1.100 άτομα.

Θετικά σχόλια Μέρκελ και Σόιμπλε


Θετικά σχόλια απέσπασε η ελληνική κυβέρνηση από την Άνγκελα Μέρκελ και από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ελληνική κυβέρνηση και τις προσπάθειές της για την εξυγίανση του προϋπολογισμού, ενώ ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ ζήτησε το σεβασμό προς την Ελλάδα στη μάχη που δίνει για την κάλυψη των τεράστιων ελλειμμάτων της.

Τσιγάρο τέλος


Κλειδωμένα είναι από σήμερα τα καπνιστήρια και εξαφανισμένα τα τασάκια σε όλους τους στεγασμένους δημόσιους χώρους και τις επιχειρήσεις, αφού άρχισε η εφαρμογή της γενικής απαγόρευσης του καπνίσματος.
Από τις 8 το πρωί επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή 1142.
Σε πρώτη φάση θα παρέχονται πληροφορίες για τις διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ μετά από σύντομο χρονικό διάστημα θα δέχεται και καταγγελίες για παραβάσεις του νόμου.

Φλερτ Κιλτίδη με ΛΑ.Ο.Σ.


Κίνηση προσέγγισης προς το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό έκανε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος συνυπέγραψε στη βουλή αίτημα του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για τον ΕΛΓΑ.

Έκανε πίσω ο Ψωμιάδης


Απέσυρε τελικά τον αδελφό του από το συνδυασμό για την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Το πρωί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και του είπε ότι δέχεται να μην είναι στον συνδυασμό ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης.
Αντιπρότεινε μάλιστα να μπει στη θέση του ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε δεκτή την πρόταση, θεωρώντας ότι η επιλογή του πρώην βουλευτή είναι κατάλληλη.