Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Προσγείωση Τουπόλεφ σε δάσος


Τύχη βουνό είχαν οι 81 επιβαίνοντες ρωσικού Τουπόλεφ, όταν παρουσιάστηκε βλάβη σε όλα τα ηλεκτρονικά του συστήματα.
Ο πιλότος με τους επιδέξιους χειρισμούς του ολοκλήρωσε τη διαδικασία προσγείωσης σε ένα δάσος, αφού το μήκος του διαδρόμου του στρατιωτικού αεροδρομίου που επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση δεν επαρκούσε, για το μέγεθος αεροσκάφους και τα τεχνικά προβλήματα που έπρεπε να διαχειριστεί.
Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση από την πόλη Πολυάρνι της Σιβηρίας στη Μόσχα.
Ενώ πετούσε στα 10.600 μέτρα παρέλυσαν όλα τα ηλεκτρονικά του συστήματα.
Χωρίς καμία βοήθεια ο πιλότος κατάφερε να κατεβάσει το Τουπόλεφ αρκετά χαμηλά και μπόρεσε να διακρίνει μια εκτός λειτουργίας στρατιωτική βάση, όπου και κατευθύνθηκε για να το προσγειώσει.
Όμως ο διάδρομος της βάσης ήταν μικρός και καθώς δεν λειτουργούσαν και τα πτερύγια ανάσχεσης, το αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο και ολοκλήρωσε τη διαδρομή του μέσα στο γειτονικό δάσος.
Κανείς από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε.

Στο Αττικό Νοσοκομείο η Άντα Παπανδρέου


Στο Αττικό Νοσοκομείο εισήχθη η σύζυγος του πρωθυπουργού Άντα Παπανδρέου, με ελαφριά λοίμωξη του αναπνευστικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.
Υποβάλλεται σε κύκλο εξετάσεων και αύριο αναμένεται να λάβει εξιτήριο.

20 άτομα παραπέμπονται σε δίκη για την απαγωγή Παναγόπουλου


20 άτομα παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, για σειρά εγκληματικών ενεργειών μεταξύ των οποίων και η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Το βούλευμα κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση αποδίδοντας ηγετικό ρόλο στους Παναγιώτη Βλαστό και Γιάννη Σκαφτούρο, ενώ συνολικά 6 άτομα θεωρούνται ως φυσικοί αυτουργοί της απαγωγής.
Οι 13 από τους κατηγορουμένους είναι προφυλακισμένοι, ενώ οι υπόλοιποι επτά είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ισοπαλία για την Εθνική


Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, κατάφερε να πάρει το χρυσό βαθμό της ισοπαλίας (0-0), απέναντι στην παθιασμένη για τη νίκη Κροατία.
Στο 47΄ ακυρώθηκε γκολ της Κροατίας και 2 λεπτά αργότερα δε μέτρησε ένα δικό μας γκολ.
Ο Φερνάντο Σάντος έδειχνε μάλλον ικανοποιημένος από την ισοπαλία, χαρακτηρίζοντας πολύ καλό για την Ελλάδα το αποτέλεσμα.

Δίωξη Ψωμιάδη


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, ασκήθηκε κατά του νομάρχη Θεσσαλονίκης και υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Η δίωξη ασκήθηκε μετά από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο γίνεται λόγος για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, στο πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών στους νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών και Δράμας.
Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται ύστερα από μήνυση που κατατέθηκε το 2006 και στην οποία καταγγέλλονταν απευθείας αναθέσεις και μισθώσεις τουριστικών λεωφορείων για τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία.

Απεργία στα μέσα μεταφοράς


Ταλαιπωρία σήμερα για το επιβατικό κοινό, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και στον ΟΣΕ προχωρούν σε στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Οι ομοσπονδίες των εργαζομένων σε λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό, τραμ και σιδηρόδρομο, διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές, αναδιαρθρώσεις και συγχωνεύσεις σε ΟΣΕ και ΟΑΣΑ.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΕΤΕ


Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,7 δισ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Το 1,7 δισ. ευρώ θα αντληθεί από τις αγορές μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ενώ η τράπεζα φιλοδοξεί να αντλήσει 1 δισ. ευρώ από την πώληση μειοψηφικού πακέτου περίπου 20% της τουρκικής Finansbank, μέχρι τέλους του έτους.

Ανησυχία για μία ανόητη απόφαση


Την ανησυχία τους εκφράζουν ο Λευκός Οίκος, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και το Βατικανό, για την πρόθεση μιας προτεσταντικής εκκλησίας στη Φλόριντα να κάψει δημόσια το Κοράνι στην 9η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για την εκκλησία βαπτιστών, Dove World Outreach Center.