Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Κυρώσεις ΗΠΑ σε 21 εταιρείες


Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα νέες κυρώσεις κατά 21 εταιρειών σε έξι χώρες, κυρίως σε Ευρώπη και Ιαπωνία, επειδή ενεργούν για λογαριασμό της ιρανικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο του αυστηρότερου εμπάργκο κατά της Τεχεράνης για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει σε αμερικανούς πολίτες να συναλλάσσονται με την κυβέρνηση του Ιράν και η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα κατονόμασε τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, με στόχο να μετριάσει τον κίνδυνο που θέτουν αυτές στις νόμιμες συναλλαγές.

Ταλαιπωρία ταξιδιωτών


Με 3,5 ώρες καθυστέρηση πραγματοποίησε σήμερα το ταξίδι του για Άνδρο - Τήνο - Μύκονο, με 1231 επιβάτες το Super Ferry 2.
Προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου στο Λιμεναρχείο της Άνδρου, που ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο πλοίο.
Η κινητοποίηση των αρχών του λιμενικού στη Ραφήνα ήταν άμεση και μετά από έλεγχο δόθηκε τελικά η άδεια για να αποπλεύσει το Super Ferry 2, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Ένα βήμα μπροστά


Εγγυήσεις πήρε ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και η ΠΑΕ για το θέμα της "διπλής ανάπλασης" στο Βοτανικό, από το Δήμο Αθηναίων και την εταιρεία του Μπάμπη Βωβού.
Οι γραπτές εγγυήσεις συμπεριλαμβάνουν όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην υπόθεση και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκου έμειναν ικανοποιημένοι από τα έγγραφα.
Ήδη το νομικό τμήμα της ΠΑΕ εξετάζει τα έγγραφα αυτά και υπολογίζεται ότι σύντομα θα συναινέσουν και αυτοί, στην κατάθεση της νέας νομοθετικής ρύθμισης για τη "διπλή ανάπλαση".

Ολοκλήρωσαν...


Τις τελικές παρατηρήσεις τους εκθέτουν σήμερα στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Το κλιμάκιο της τρόικας ολοκλήρωσε τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, ενόψει της εκταμίευσης της δεύτερης δόσης του δανείου στις 13 Σεπτεμβρίου.