Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Δεμένα... τα φορτηγά στο λιμάνι


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, θεωρώντας ασαφείς τις γραπτές διαβεβαιώσεις που έδωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππας, στα τρία βασικά αιτήματά τους που αφορούν το αναπτυξιακό, το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς τα φορτηγά αυτοκίνητα που έχουν αποβιβαστεί από τα πλοία παραμένουν εγκλωβισμένα στο χώρο του λιμανιού γιατί απεργοί ιδιοκτήτες φορτηγών δεν τους επιτρέπουν να εξέλθουν.
Επίσης, κάποιες νταλίκες δεν επιβιβάστηκαν στα πλοία που είχαν προορισμό τα νησιά για τον ίδιο λόγο.
Μετά την απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων για συνέχιση της απεργίας, τα μέτρα ασφάλειας στο Λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένα.
Στη διάρκεια της συνάντησης νωρίτερα, σημειώθηκε μεγάλη ένταση, καθώς ήταν αρκετές οι φωνές που ζητούσαν την αναστολή των κινητοποιήσεων, αλλά οι πιο "θερμόαιμοι" ήταν ανυποχώρητοι, λέγοντας ότι "χάσαμε τα πάντα, δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε".
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, γίνεται λόγος για ενταφιασμό του κλάδου, για αδιαλλαξία της κυβέρνησης και εμπαιγμό των επαγγελματιών μεταφορέων, ενώ κατηγορείται ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για υπαναχώρηση και ότι η επιστολή που τους έστειλε το πρωί της Παρασκευής δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε ψηφοφορία, καθώς η πρόταση που διατυπώθηκε να στηθούν κάλπες απορρίφθηκε δια βοής, ενώ δια βοής ελήφθη και η απόφαση, αν και σύμφωνα με κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος, στη συνάντηση υπήρχε ένα ποσοστό περίπου 40% που επιθυμούσε να σταματήσει η κινητοποίηση.
Την ίδια ώρα, στα μπλόκα που έχουν στηθεί στις εθνικές οδούς και σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής παραμένουν παραταγμένα για 12η ημέρα τα οχήματα. Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των βυτιοφόρων αυτό το Σαββατοκύριακο προκειμένου να εφοδιαστεί η αγορά.

Τελευταία χρονιά για το Αλ Τσαντίρι Νιούζ


«Είναι η τελευταία χρονιά που θα κάνω το Αλ Τσαντίρι Νιούζ και θα μείνω ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από την τηλεόραση», δηλώνει στην εφημερίδα Athens Voice που κυκλοφορεί ο Λάκης Λαζόπουλος. Σε μια συνέντευξη ποταμό ο Λάκης Λαζόπουλος απαντά σε όλα τα ερωτήματα, σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα ενώ έβγαλε και ειδήσεις.
Ο Λάκης Λαζόπουλος υπερασπίστηκε τον διευθυντή προγράμματος του Mega, Πέτρο Μπούτο ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε «συμβουλέψει» το Λάκη να θυσιάσει λίγο την τηλεθέαση και να γίνει πιο αιχμηρός. Όπως λέει χαρακτηριστικά «Δεν έχει άδικο σε αυτό που λέει. Παρατηρεί και ο ίδιος πως είναι αναγκασμένος να υπερασπίζεται επιλογές τύπου Σκορδά και Μανωλίδου, τις οποίες, επειδή τον γνωρίζω, ξέρω ότι δεν είναι το καλύτερό του» και συμπληρώνει ότι «ο Alpha επέβαλε στα υπόλοιπα κανάλια την ιδεολογία και την ταυτότητά του. Δεν το περίμενε κανείς. Έχουν βγει κατσαρόλες παντού. Αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, βλέπω να κόβει πατατούλες ο Πρετεντέρης, το σέλινο ο Τσίμας και να τσιγαρίζει η Τρέμη».
Στην πρώτη εκπομπή για το Αλ Τσαντίρι Νιούζ φέτος (Τρίτη 28/09) καλεσμένος θα είναι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Ο Λάκης αποκάλυψε ότι «θα συναντηθεί με τον Τζίμη στη φυλακή Υψίστης Ασφαλείας Παλαιού Ψυχικού. Οι γονείς τους τούς είχαν χώσει σε διάφορες εταιρείες. Αποτέλεσμα; Το κελί όπου και συναντιούνται ξαφνικά. Ο Χριστόφορος παραγγέλνει σούσι από το διοικητή».
Με διάθεση αυτοκριτικής ο Λάκης Λαζόπουλος ομολογεί ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει εκτός Ελλάδας, όμως εδώ και δυο χρόνια κανονίζει να δουλέψει στο εξωτερικό ως συγγραφέας. Για το σκοπό αυτό μπορεί να βρεθεί στη Νέα Υόρκη ή στην Αγγλία για να συνεργαστεί με μια ομάδα συγγραφέων. Παρότι όμως ακόμη και στη Βραζιλία υπάρχουν τέτοιες ομάδες, δεν με αφορά καθόλου τα σήριαλ τους