Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Και κάτι ευχάριστο!


Αυξήθηκαν οι γεννήσεις της φώκιας monachus monachus στο εθνικό θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου τα τελευταία 13 χρόνια και σύμφωνα με την Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας «MΟm», κάθε χρόνο έρχονται στον κόσμο 8 φωκάκια.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στην άριστη συνεργασία του φορέα διαχείρισης του πάρκου και της «ΜΟm» με το Λιμενικό Σώμα, τους ψαράδες και τους κατοίκους της Αλοννήσου, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα φιλικό καθεστώς απολύτου προστασίας για τα πανέμορφα θηλαστικά.
Στα ελληνικά νερά φιλοξενείται ο μεγαλύτερος πληθυσμός της monachus monachus, που υπολογίζεται περίπου στα 300 θηλαστικά, ενώ στην υπόλοιπη Μεσόγειο ζουν γύρω στα 200.

Αλλάζει άρον άρον κεφάλαιο του βιβλίου της ιστορίας της 3ης Γυμνασίου


Με παρέμβαση της Αννας Διαμαντοπούλου τροποποιείται διατύπωση στο βιβλίο της 3ης Γυμνασίου που εμφανίζει τα Ίμια διεκδικούμενα από την Ελλάδα και την Τουρκία.
Πιο συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο που αναφέρεται στην τουρκική επιχείρηση κατάληψης της βραχονησίδας τον Ιανουάριο του 1996, οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς γράφουν:
"...την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις."
Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της σελίδας 163 του βιβλίου της 3ης Γυμνασίου "Νεώτερη Και Σύγχρονη Ιστορία", όπου αναφέρεται ότι τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία, ζήτησε από τους συγγραφείς να αλλάξει άμεσα το συγκεκριμένο εδάφιο και να σταλεί εγκύκλιος με το νέο κείμενο το Σεπτέμβριο στα σχολεία.

Ατύχημα με αεροσκάφος της Olympic Air στην Αστυπάλαια


Αναστάτωση επικράτησε χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Αστυπάλαιας όταν ελικοφόρο αεροσκάφος της Olympic Air κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης προσέκρουσε σε κολόνα φωτισμού, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές στο δεξί φτερό.
Το αεροπλάνο παραμένει στο αεροδρόμιο του νησιού έως ότου επιδιορθωθεί, ενώ η Olympic Air προώθησε τους επιβάτες στον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος.

Σίριαλ με την έκδοση Γκάνιτς


Το Βελιγράδι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης βρετανικού δικαστηρίου που απέρριψε το αίτημα για έκδοση στη Σερβία του πρώην προέδρου της Βοσνίας Εγιούπ Γκάνιτς, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο στο Λονδίνο με βάση ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου.
Αντιθέτως στη Βοσνία ο Κροάτης Ζέλικο Κόμσιτς, ο οποίος συμμετέχει στην τριμερή βοσνιακή προεδρία, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου.

Λύθηκε ο γρίφος με το Ρωσικό ελικόπτερο στο Σουδάν


"Κανένα ρωσικό ελικόπτερο δεν έχει καταληφθεί από τους αντάρτες ή κάποιο άλλο ένοπλο κίνημα στο Νταρφούρ", δήλωσε σήμερα στο γαλλικό πρακτορείο ανώτερος αξιωματούχος της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στην περιοχή αυτή του δυτικού Σουδάν, διαψεύδοντας τις πληροφορίες της Μόσχας.
Όπως διαπιστώθηκε το ελικόπτερο επρόκειτο να προσγειωθεί σε ένα σημείο, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και επειδή υπήρχε κίνδυνος να συντριβεί, ο πιλότος επέλεξε να το προσγειώσει αλλού.

Τη συζητάει την πετρελαιοκίνηση ο Ρέππας


Ανοιχτό άφησε σήμερα το ενδεχόμενο να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση στα ΙΧ που κινούνται στα αστικά κέντρα, ο Δημήτρης Ρέππας.
Υπάρχει η πολιτική βούληση να "ανοίξει" το θέμα για να εξεταστούν οι παράμετροι που θα οδηγήσουν σε αυτή την αλλαγή και κυρίως οι ενδεχόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, δήλωσε ο υπουργός.

Έκλεισαν πρατήρια της BP


Μέλη της Greenpeace έκλεισαν σήμερα περίπου 50 πρατήρια υγρών καυσίμων της ΒΡ στο κέντρο του Λονδίνου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πετρελαιοκηλίδα στον κόλπο του Μεξικού.
Η BP από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει εκ νέου τα πρατήρια που έκλεισαν, όταν θεωρήσει ότι θα είναι ασφαλές να το πράξει.

Νέες πληροφορίες από τη συντριβή του αεροσκάφους MD-11 cargo της Lufthansa


Επέζησαν και αναρρώνουν σε νοσοκομείο του Ριάντ, ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του εμπορευματικού αεροσκάφους της Lufthansa που συνετρίβη το πρωί κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του στο αεροδρόμιο King Khaled της Σαουδαραβικής πρωτεύουσας.
Το αεροσκάφος κατά τη συντριβή του κόπηκε στα δύο και έπιασε φωτιά, που σβήστηκε γρήγορα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης του αεροδρομίου.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, ενώ ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Ριαντ Fahd Αl Hamoud, δήλωσε πως το αεροσκάφος έπιασε φωτιά πριν προσγειωθεί και οι μηχανές του σταμάτησαν.
Το MD-11 εκτελούσε πτήση cargo από τη Φρανκφούρτη στο Ριάντ, φορτωμένο με εμπορεύματα βάρους 80 τόννων.
Αυτός ο τύπος αεροσκάφους χρησιμοποιείται ευρέως από τη Lufthansa για εμπορευματικές πτήσεις.

Προκήρυξη από τη ΣΕΧΤΑ στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"


Αναδημοσιεύουμε από το site tanea.gr:

"Προκήρυξη από την Οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», με την οποία γίνεται η ανάληψη της ευθύνης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, έλαβαν τα «ΝΕΑ». Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης θα δημοσιευτεί στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας.
Οι συντάκτες του κειμένου, το οποίο παρέλαβαν «ΤΑ ΝΕΑ» μετά από τηλεφώνημα αγνώστου, επιχειρούν να δικαιολογήσουν το δολοφονικό χτύπημα στο Σωκράτη Γκιόλια, ενώ χρησιμοποιούν βαρείς χαρακτηρισμούς για δημοσιογράφους και εκδότες, όπως οι κ.κ Π. Κωστόπουλος, Θ. Αναστασιάδης, Μ. Τριανταφυλλόπουλος, Ν. Χατζηνικολάου, Γ. Κουρής, Δ. Κοντομηνάς κ.ά.
Παράλληλα, «εκτοξεύουν» απειλές κατά αστυνομικών, εισαγγελέων, σωφρονιστικών υπαλλήλων, διευθυντών φυλακών και κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται σε φυλακές."

Έκτακτη προειδοποίηση του λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης


Σύμφωνα με έκτακτη προειδοποίηση του λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης προς τους ναυτιλλομένους, σφοδρές καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά από ενημέρωση του Μετεωρολογικού Κέντρου Μακεδονίας το λιμεναρχείο προειδοποιεί για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν μέσα στη μέρα και καλεί τους πλέοντες με μικρά σκάφη να κατευθυνθούν προς ασφαλές αγκυροβόλιο.
Βροχές αναμένονται τις επόμενες ώρες σε ολόκληρη την κεντρική Μακεδονία και δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι.

+4,13% ο γενικός δείκτης στο ΧΑΑ


Με μεγάλη άνοδο του γενικού δείκτη κατά 4,13% στις 1.692,35 μονάδες και τζίρο που ξεπέρασε τα 227.000.000 ευρώ, έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑΑ.

Συνάντηση Κατσέλη με την τρόικα


Η υλοποίηση του ΕΣΠΑ, η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, η υλοποίηση των προγραμμάτων του αναπτυξιακού νόμου, θέματα σχετικά με την λειτουργία της αγοράς και η απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης και λειτουργίας επιχειρήσεων εξετάστηκαν στην συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της τρόικας με την Υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, σήμερα το πρωί.
Ειδικότερα, την τρόικα απασχολούν οι καθυστερήσεις που καταγράφονται στην απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης και λειτουργίας επιχειρήσεων στην Ελλάδα, παρά την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Κίνδυνος από τις κυανοπράσινες άλγες


Ένα νέο θαλάσσιο κίνδυνο που αποτελείται από κυανοπράσινες άλγες αποτύπωσαν δορυφορικές κάµερες.
Το χαλί εκτείνεται από τη Φινλανδία έως τις νότιες ακτές της Σουηδίας καταλαµβάνοντας µια περιοχή 377.000 τετραγωνικών χιλιοµέτρων, περίπου όση και η έκταση της Γερµανίας.
Οι επιστήµονες από το γερµανικό παράρτηµα της WWF έσπευσαν να προειδοποιήσουν για τις καταστροφικές συνέπειες του φαινοµένου.
Οι κυανοπράσινες άλγες είναι πιθανό να βλάψουν και τον άνθρωπο, επειδή περιέχουν κυανοβακτήρια.
Πρόκειται για οργανισµούς που µπορεί να προκαλέσουν δερµατικά εξανθήµατα, αλλεργικές αντιδράσεις, ακόµη και την έκλυση δηλητηρίου που καταστρέφει το συκώτι.
Οι γιατροί προειδοποιούν πως η κατάποση µολυσµένου από άλγες νερού είναι δυνατό να προκαλέσει επικίνδυνη διάρροια.

Πιέσεις για την πώληση της ΔΕΗ


Την πώληση του 40% της δυναμικότητας της ΔΕΗ ζητάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του μνημονίου που υπέγραψε η χώρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Κομισιόν στο Reuters.
"Η Κομισιόν έχει ήδη ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να πωλήσει το 40% της δυναμικότητας της ΔΕΗ από λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες μέσω διαγωνισμού", ανέφερε ο αξιωματούχος σημειώνοντας πως αυτό σχετίζεται με το πακέτο βοήθειας του ΔΝΤ και της Κομισιόν.

Δεν απεργούν τελικά οι βενζινοπώλες


Να μην προχωρήσουν σε απεργία αποφάσισαν σήμερα το μεσημέρι οι βενζινοπώλες.
Η ομοσπονδία των βενζινοπωλών ανακοίνωσε ότι δε θα εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Οι βενζινοπώλες ζητούν την τροποποίηση του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων, απορρίπτοντας το νομοσχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο.

Πάσχα στη... ΝΕΤ


Πολύ ...επίκαιρη η επανάληψη της εκπομπής "Έχει Γούστο", που μεταδίδει τώρα η ΕΡΤ.
Μας ενημερώνει για τα πλεονεκτήματα της νηστείας κατά τη διάρκεια της σαρακοστής!

Ελεύθεροι οι δύο Γερμανοί στο Νταρφούρ


Δύο γερμανοί εργαζόμενοι σε ανθρωπιστική οργάνωση που είχαν απαχθεί τον Ιούνιο στο Νταρφούρ αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι και είναι καλά στην υγεία τους, δήλωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Οι δύο άνδρες εργάζονταν στην οργάνωση Technisches Hilfswerk και απήχθησαν από το γραφείο τους στην πόλη Νιάλα στις 22 Ιουνίου.
Η οργάνωση Technisches Hilfswerk είναι μία ομοσπονδιακή γερμανική υπηρεσία που προσφέρει τεχνική υποστήριξη σε περιοχές που υπάρχει ανθρωπιστική κρίση.

Παραίτηση μετά από καταγγελία για ρουσφέτια


Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Κύπρου Βάσος Γεωργίου, υπέβαλε την παραίτησή του στο Δημήτρη Χριστόφια.
Η παραίτηση έγινε αποδεκτή, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Στέφανος Στεφάνου.
Σε δηλώσεις του ο Στέφανος Στεφάνου αναφέρθηκε στη χθεσινή προβολή καταγγελίας από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 Κύπρου, για υποβολή μη αξιοκρατικών αιτημάτων για μεταθέσεις και αποσπάσεις στρατιωτών από το γραφείο του Βάσου Γεωργίου.

Πρωταθλήτρια στις αυξήσεις η Ελλάδα


Πρωταθλήτρια στις αυξήσεις προϊόντων ευρείας κατανάλωσης αναδείχθηκε και τον Ιούνιο η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών.
Ενδεικτικά τα καύσιμα από τον Ιούνιο του 2009 και μέσα σε ένα χρόνο, αυξήθηκαν κατά 41,5%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 11,6%.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών Βασίλης Λίγκας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε ότι η αύξηση του ΦΠΑ και η έλλειψη μηχανισμών ελέγχων στην αγορά, έχουν εκτινάξει τις τιμές στα ύψη.

3000 κεραυνοί!


3000 κεραυνοί μέσα σε δύο ώρες έπεσαν χθες, κατά τη διάρκεια των νεροποντών που έπληξαν την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ιδιαίτερα έντονες ήταν οι βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.
Το ρεκόρ σημειώθηκε στην περιοχή της Μονής Βατοπεδίου(!!!), όπου το ύψος της βροχόπτωσης έφτασε τα 53 χιλιοστά.

Το τέλος μίας τραγωδίας


Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι ο 17χρονος νέος που αγνοείτο από προχθές στην θαλάσσια περιοχή της Ζαχάρως.
Το νεκρό εντόπισε μια γυναίκα να επιπλέει κοντά στην ακτή, στην περιοχή μεταξύ Κακοβάτου και Νεοχωρίου.
Να θυμίσουμε ότι τη ζωή του είχε χάσει και ο πατέρας του νεαρού, στην προσπάθειά του να τον σώσει.

Από το φθινόπωρο εντείνονται οι φορολογικοί έλεγχοι


Στην εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων προχωρά από το φθινόπωρο το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας ως στόχο να αναστρέψει την αρνητική εικόνα των εσόδων κατά το 1ο εξάμηνο του 2010.
Στόχος είναι η είσπραξη σημαντικών ποσών τόσο από την πάταξη της φοροδιαφυγής όσο και από τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Σύμφωνα με παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να συγκροτηθούν 5 ομάδες κρούσης, οι οποίες θα συνδράμουν στο έργο του ΣΔΟΕ, των εφοριών και των υπηρεσιών του υπουργείου.

Η Νέα Δημοκρατία για το Βατοπέδι


Στον Άρειο Πάγο προσήλθαν σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο γραμματέας της ΚΕ Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Τα 2 στελέχη του κόμματος κατέθεσαν στον Πρόεδρο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου 4 πορίσματα σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε ότι το κόμμα του στηρίζει την Ελληνική Δικαιοσύνη και με την κατάθεση του πορίσματος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών της 1ης Ιουλίου του 2010, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει την πολιτική σκευωρία του ΠΑΣΟΚ που μεθόδευσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, στηριζόμενο στην απόκρυψη σημαντικών και αδιάσειστων στοιχείων.

Lufthansa MD-11 cargo


Αυτή είναι μία φωτογραφία ενός ίδιου τύπου εμπορευματικού αεροσκάφους της Lufthansa.

Η πρώτη φωτογραφία από το δυστύχημα


Στο site alriyadh.com δημοσιεύτηκε προ ολίγου η πρώτη φωτογραφία από το δυστύχημα.
Το αεροσκάφος ήταν ένα cargo MD-11.
Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης έχουν μεταφερθεί ζωντανοί στο νοσοκομείο, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή τους.
Ο αριθμός των επιβαινόντων στο αεροσκάφος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.

Πτώση αεροσκάφους της Lufthansa


Την πτώση εμπορευματικού αεροσκάφους της Lufthansa, αναφέρουν τα τελευταία λεπτά τα διεθνή πρακτορεία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το δυστύχημα συνέβη κατά τη διαδικασία προσέγγισης του αεροσκάφους στο διεθνές αεροδρόμιο King Khaled, της πρωτεύουσας Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Αποκάλυψη τώρα!


Μια πολύ διαφορετική εικόνα για τον πόλεµο του Αφγανιστάν από εκείνη που περιγράφει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, διαµορφώνεται µέσα από τα 91.000 απόρρητα έγγραφα και ντοκουμέντα που δηµοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα Wikileaks.
Πρόκειται για τη µεγαλύτερη διαρροή απορρήτων στην ιστορία του αµερικανικού στρατού.
Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας έδωσαν τα έγγραφα σε τρία έγκυρα έντυπα. Την αµερικανική εφηµερίδα «Νew Υork Τimes», τη βρετανική «Guardian» και το γερµανικό περιοδικό «Spiegel», που δηµοσίευσαν χθες πολλές σελίδες µε αποκαλύψεις που αρχίζουν από εκατοντάδες φόνους αµάχων και φθάνουν έως τη συνεργασία των πακιστανικών µυστικών υπηρεσιών µε τους Ταλιµπάν εναντίον των ΝΑΤΟϊκών δυνάµεων.
Τα έγγραφα αφορούν στην περίοδο από τον Ιανουάριο του 2004 έως τον Δεκέµβριο του 2009.
Ο Λευκός Οίκος έκανε λόγο για µία ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, ενώ με έντονο τρόπο αντέδρασαν και οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και του Πακιστάν.

Κακούργημα η αρχαιοκαπηλία άνω των 150.000 ευρώ


Το 1999 συνελήφθη από αστυνομικούς στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, άτομο το οποίο είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα του 6ου, 5ου και 4ου π.Χ. αιώνα που προέρχονταν από λαθρανασκαφή και τα οποία προτίθετο να τα πουλήσει.
Η αξία των αρχαίων αντικειμένων ανερχόταν στα 164.105 ευρώ, σύμφωνα με την εκτίμηση αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού.
Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για πλημμεληματική υπεξαίρεση.
Όμως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, έκρινε ότι σύμφωνα με το νόμο περί αρχαιοκαπηλίας και εφόσον η αρχαιοκαπηλία υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, τότε το αδίκημα αντιμετωπίζεται ως κακούργημα και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 6 ετών.
Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, επικυρώνοντας την απόφαση του εφετείου, συμφώνησε με τον χαρακτηρισμό ως κακούργημα του αδικήματος της αρχαιοκαπηλίας άνω των 150.000 ευρώ.
Την απόφαση αυτή ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με εγκύκλιό του την κοινοποιεί σε όλες τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας, με εντολή να ενημερωθούν και οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών.

Αλλαγές με στόχο την οδική ασφάλεια


Μεγάλες τομές στον τομέα της οδικής ασφάλειας, περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που προωθεί στη Βουλή το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Μεταξύ των άλλων στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο προβλέπεται η σύσταση εθνικού συμβουλίου οδικής ασφάλειας, η δημιουργία γενικής διεύθυνσης οδικής ασφάλειας, ενώ καθιερώνονται εποπτικοί και ελεγκτικοί μηχανισμοί βελτίωσης του θεσμού των ΚΤΕΟ.

Διευρύνεται η άνοδος στο ΧΑΑ


Σε ράλι ανόδου εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑΑ.
Πρωταγωνιστές και πάλι οι τράπεζες, ο δείκτης των οποίων καταγράφει μεγάλα κέρδη που ξεπερνούν το 5%.

Κλείνει στους πράσινους ο Μάριτς


Στην ανακοίνωση της απόκτησης του 26χρονου παίκτη της Παρτιζάν Άλεξ Μάριτς πρόκειται να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός, ίσως και εντός της ημέρας.
Οι πράσινοι συμφώνησαν σε όλα με τους πρωταθλητές Σερβίας και θα αποκτήσουν το Μάριτς καταβάλλοντας το ποσό των 800.000 ευρώ.

Καταγγελίες κερδοσκοπίας


Πολλές είναι οι καταγγελίες οδηγών που διαπιστώνουν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις στις τιμές των καυσίμων, με αφορμή την αναστάτωση που προκαλεί στην αγορά η απεργία των ιδιοκτητών των φορτηγών και των βυτιοφόρων.
Πάντως σήμερα τα ελάχιστα πρατήρια που παραμένουν με αποθέματα, πωλούν κυρίως super αμόλυβδη.

Από πρωθυπουργός συγγραφέας ο Γκόρντον Μπράουν


Ένα βιβλίο σχετικά με την παγκόσμια οικονομική κρίση πρόκειται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο ο Γκόρντον Μπράουν.
Αυτό ανακοινώθηκε από τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.

Μακεδονικοί καιροί...


Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι σφοδρές καταιγίδες στη Μακεδονία φέτος το καλοκαίρι. Οι διαρκείς και ξαφνικές μεταπτώσεις στη θερμοκρασία, σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις, τα μπουρίνια και τις χαλαζοπτώσεις, έχουν προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στους παραγωγούς και όσους ασχολούνται με τον τουρισμό.

Ανοδική τάση και σήμερα στο ΧΑΑ


Με έντονα ανοδική τάση ξεκίνησε και η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑΑ. Αυτή την ώρα ο γενικός δείκτης παρουσιάζει άνοδο κατά 1,84%.

Φωτιές και στην Πορτογαλία


Εκατοντάδες πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη της φωτιάς στην Πορτογαλία, θέλοντας να διασώσουν εν μέσω καύσωνα τα πλούσια δάση στις κεντρικές και στις βόρειες περιοχές της χώρας. Ο αριθμός των πύρινων μετώπων έχει ξεπεράσει τα 15, ενώ τα παράλληλα προβλήματα που προκαλούνται και σε άλλους τομείς, όπως οι μεταφορές, είναι πολλά.

Big Brother


Στον Alpha επιστρέφει από την ερχόμενη σεζόν το θρυλικό reality show "Big Brother", σύμφωνα με ανακοίνωση του καναλιού της Κάντζας. Με ανανεωμένη δομή, 14 παίχτες, διάρκεια 12 εβδομάδων και έπαθλο 200.000 ευρώ, ο νέος κύκλος του Big Brother αναμένεται να προκαλέσει και πάλι το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Νεκρός 40χρονος εργαζόμενος


Με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του εργαζόμενος στα Νέα Μουδανιά, όταν τον σύνεθλιψε η υδραυλική πόρτα του φορτηγού το οποίο ξεφόρτωνε. Ο άτυχος άνδρας ήταν ηλικίας 40 ετών. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνάται από τις τοπικές αρχές τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης και την αστυνομία.

Κατάρρευση γέφυρας


Οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και η υπερχείλιση ενός ποταμού, προκάλεσαν την κατάρρευση γέφυρας στην περιοχή Χενάν της Κίνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 37 άνθρωποι και να αγνοούνται περισσότεροι από 19. Το μήκος της γέφυρας ήταν 153 μέτρα. Άλλοι 21 άνθρωποι αγνοούνται εξ αιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας και στην περιοχή Σιτσουάν.

Σε πρωινάδικο ο Μπαράκ Ομπάμα


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα εμφανιστεί την ερχόμενη Πέμπτη στη γυναικεία εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC: "The View"
Αύτη θα είναι η πρώτη εμφάνιση εν ενεργεία προέδρου σε πρωινή εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης.
Η τηλεοπτική εμφάνιση του Ομπάμα θα μαγνητοσκοπηθεί μία μέρα νωρίτερα.
Θα του υποβληθούν ερωτήσεις για την ανεργία, την οικονομία, την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού και την οικογενειακή του ζωή μέσα στο Λευκό Οίκο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ABC.