Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Κρίσιμο δημοψήφισμα


Η ώρα της κρίσης για τον Ταγίπ Ερντογάν, φτάνει την Κυριακή.
50.000.000 Τούρκοι ψηφίζουν για το εάν θα εγκρίνουν τις συνταγματικές αλλαγές τις οποίες προτείνει ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Οι αλλαγές αφορούν στον περιορισμό των εξουσιών του στρατού και του δικαστικού σώματος.
Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο BBC, κατήγγειλε ότι γίνεται προπαγάνδα σε βάρος του και πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση παραπληροφόρησης των ψηφοφόρων.
Το υπό αναθεώρηση σύνταγμα της χώρας ισχύει από το πραξικόπημα του 1980.

Madonna: Broken (I'm Sorry)


Στο internet διέρρευσε το νέο τραγούδι της Madonna και έτσι χιλιάδες θαυμαστές της μπόρεσαν να το ακούσουν πριν την επίσημη κυκλοφορία του.
Ο τίτλος του τραγουδιού είναι Broken (I'm Sorry) και θα περιέχεται στη νέα δισκογραφική δουλειά της Aμερικανίδας pop star.

Επίθεση αυτοκτονίας


Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 130 τραυματίστηκαν, σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην κεντρική είσοδο της πολυσύχναστης αγοράς του Βλαντικαβκάζ, στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου.
Πρόκειται για τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση εδώ και χρόνια, στην έκρυθμη περιοχή του Καυκάσου.
Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και προκλήθηκαν καταστροφές και σε γειτονικά κτίρια.
Η επίθεση αποτελεί πλήγμα και στις προσπάθειες του Κρεμλίνου να καταστείλει τις επιθέσεις ισλαμιστών ανταρτών, στην ευρύτερη περιοχή.

Βουτιά της ανταγωνιστικότητας


Δώδεκα θέσεις έχασε η Ελλάδα στη φετινή λίστα του WEF, που κατατάσσει τις χώρες του πλανήτη με βάση την ανταγωνιστικότητά τους, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πιο συγκεκριμένα η χώρα μας υποχώρησε από την 71η στην 83η θέση, σε σύνολο 139 χωρών.
Η Ελλάδα βρίσκεται φέτος κάτω από χώρες όπως η Μποτσουάνα, η Ναμίμπια, η Ρουάντα, το Καζακστάν, το Βιετνάμ και το Πουέρτο Ρίκο.

Έκρηξη στο Σαν Φρανσίσκο


Έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, με συνέπεια να προκληθεί πυρκαγιά σε κατοικίες.
Οι τοπικές αρχές διεξάγουν έρευνα για να διαπιστώσουν κατά πόσο η έκρηξη προκλήθηκε από κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου που περνά από την περιοχή.