Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Σε ασφυκτικό κλοιό η Μόσχα


Πυκνό νέφος έχει καλύψει τη Μόσχα εξαιτίας των πυρκαγιών που ξέσπασαν από τον συνεχιζόμενο καύσωνα.
Οι Μοσχοβίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από το πυκνό νέφος που έχει προκληθεί. Από τον καύσωνα καταστράφηκαν σοδειές.
Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, χωρίς να προβλέπεται υποχώρηση του φαινόμενου.
Στην περιοχή γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα μαίνονται 26 φωτιές σε δασικές και 34 σε θαμνώδεις περιοχές, καλύπτοντας συνολική έκταση 59 εκταρίων.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη Μόσχα, μέχρι στιγμής δεν έχουν επηρεαστεί από τον πυκνό καπνό.

Ευρωπαϊκή καταδίκη για την εκτέλεση του Μισέλ Ζερμανό


Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε την εκτέλεση του Γάλλου ομήρου Μισέλ Ζερμανό, από τους απαγωγείς του ισλαμιστές του δικτύου της Αλ Κάιντα του Μάγρεμπ και δεσμεύτηκε ότι θα ενεργήσει για την ενίσχυση της ασφάλειας στην υποσαχάρια ζώνη.
"Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απεχθή δολοφονία", αναφέρεται σε ανακοίνωση των υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες.
Τη δολοφονία του 78χρονου Μισέλ Ζερμανό επιβεβαίωσε το πρωί ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Η διαδρομή ...των ομολόγων


Με τις καταθέσεις εκπροσώπων της αρμόδιας διεύθυνσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καθώς και του ΟΔΔΗΧ, συνέχισε σήμερα τις εργασίες της η εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.
Η εξεταστική επιτροπή μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να ζητήσει τη δικαστική συνδρομή των αρμόδιων Βρετανικών αρχών, προκειμένου να διερευνηθεί η διαδρομή της προμήθειας για το επίμαχο ομόλογο των 280.000.000 ευρώ της JP MORGAN που κατέληξε στο ΤΕΑΔΥ.

Μία ενδιαφέρουσα έρευνα


Σύμφωνα με μια νέα έρευνα Βρετανών και Φιλανδών επιστημόνων, οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερο μορφωτικό επίπεδο ή συνεχίζουν να εκπαιδεύουν τον εαυτό τους, εμφανίζουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν άνοια επειδή η εκπαίδευση τους επιτρέπει να αντισταθμίσουν καλύτερα τις αλλαγές που συμβαίνουν στον εγκέφαλό τους με το πέρασμα των χρόνων. .
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι άνθρωποι με διαφορετικό μορφωτικό επίπεδο έχουν παρόμοια παθολογία εγκεφάλου, όμως όσοι είναι πιο μορφωμένοι είναι σε θέση να αντισταθμίζουν καλύτερα τις συνέπειες της άνοιας.
Η μελέτη δείχνει ότι ήδη από τη νεαρή ηλικία η ανώτερη εκπαίδευση φαίνεται να επιτρέπει σε μερικούς ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τις εγκεφαλικές αλλαγές πριν καν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα άνοιας.

Ποινικός κώδικας 4000 ετών!


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τμήματα ενός εγγράφου που περιέχει ένα είδος ποινικού κώδικα ο οποίος παραλληλίζεται με τον αρχαίο κώδικα του Χαμουραμπί.
Το απόσπασμα, που ανάγεται στο 17ο με 18ο προ Χριστού αιώνα, ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Χαζόρ, που βρίσκεται στο βόρειο άκρο του Ισραήλ.

Στη Σόφια αύριο ο Γιώργος Παπανδρέου


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μεταβαίνει αύριο στη Σόφια για επίσημη επίσκεψη.
Αμέσως μετά την άφιξή του στη βουλγαρική πρωτεύουσα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.
Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί η έναρξη της ιδρυτικής συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας.
Οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη, ενώ διμερείς συμφωνίες θα υπογραφούν από υπουργούς των δύο χωρών.
Το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ.

Ναρκωτικά σε στρατόπεδο


Για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας 5 στρατιώτες, οι οποίοι υπηρετούν σε τοπική στρατιωτική μονάδα.
Αρχικά, σε έλεγχο που έγινε σε αυτοκίνητο συνελήφθησαν οι 2 πρώτοι στρατιώτες, γιατί ο ένας από αυτούς κατείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ο δεύτερος γιατί από την προανάκριση προέκυψε ότι στην αποθήκη ιματισμού του στρατοπέδου είχε κρύψει ποσότητα κάνναβης.
Με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών έγινε έρευνα στους χώρους της αποθήκης και εντοπίστηκαν 730 γραμμάρια κάνναβης.
Στη συνέχεια συνελήφθησαν ακόμα 3 στρατιώτες γιατί από την προανάκριση προέκυψε ότι κατείχαν από κοινού την ποσότητα των ναρκωτικών.

Πτώση ελικοπτέρου στη Ρουμανία


Έξι Ισραηλινοί στρατιωτικοί και ένας Ρουμάνος, έχασαν τη ζωή τους μετά από τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν, στην ορεινή περιοχή του Μπρασόφ της Ρουμανίας.
Αρχικά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το ελικόπτερο ήταν ρουμανικό και σε αυτό επέβαιναν Αμερικανοί στρατιωτικοί
Όμως σύμφωνα με το ειδησεογραφικό κανάλι Realitatea TV, το ελικόπτερο ανήκε στον ισραηλινό στρατό.

"Συμμαχία για την Ελλάδα"


Παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση της διαφημιστικής καμπάνιας στήριξης του ελληνικού τουρισμού στο εσωτερικό της χώρας, που δημιούργησαν οι φορείς του ευρύτερου κλάδου της επικοινωνίας
H "Συμμαχία για την Ελλάδα", όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται αυτή η συνεργασία, στοχεύει στην αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας μέσα από την επικοινωνία ενός δυναμικού κοινωνικού μηνύματος με απήχηση και αποδοχή που θα μιλήσει στην ψυχή του Έλληνα.
Η καμπάνια, που δεν παρεμβαίνει στο έργο του ΕΟΤ και γίνεται χωρίς κόστος για τον οργανισμό, έχει ήδη ξεκινήσει στην ελληνική τηλεόραση με 3 τηλεοπτικά σποτ που έκαναν πρεμιέρα στις 20 Ιουλίου και έχει κεντρικό μήνυμα "Ελλάδα κομμάτι της ψυχής μας".

Αν έχετε εντοπίσει...


...πρατήριο που έχει ακόμα βενζίνη, μοιραστείτε την πληροφορία και με υπόλοιπους αναγνώστες του blog.
Στην Αθήνα πρέπει να έχουν μείνει περίπου 25!

Η ώρα του θλιβερού απολογισμού


Σε εξέλιξη βρίσκεται δικαστική έρευνα για τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 340, στο φεστιβάλ Love Parade το Σάββατο στην πόλη Ντούισμπουργκ της Γερμανίας.
Αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα της Der Spiegel, που επικαλούμενο διοικητικό έγγραφο αναφέρει ότι η τοποθεσία όπου έγινε το Love Parade είχε λάβει άδεια για να φιλοξενήσει 250.000 ανθρώπους.
Την ίδια ώρα, η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά 1.138 ανθρώπους που φέρονται ως αγνοούμενοι.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πολλοί από αυτούς που έχουν καταγραφεί ως αγνοούμενοι, μπορεί να έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τους και ζήτησε σε κάθε τέτοια περίπτωση να επικοινωνήσουν με την αστυνομία.

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook


(κάντε κλικ στην επικεφαλίδα)

Απίστευτο από τη Νέα Ζηλανδία


Ένα 15χρονο αγόρι στη Νέα Ζηλανδία αναρρώνει σε νοσοκομείο έχοντας γλιτώσει από θαύμα, μετά την πτώση του από τον 16ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε με την οικογένειά του, στην οροφή ενός χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.
Το αξιοσημείωτο είναι πως από την πτώση ο 15χρονος έσπασε μόνο τον καρπό και μερικά πλευρά, ενώ έχει υποστεί και ορισμένα εσωτερικά τραύματα.
O διαχειριστής του κτιρίου ανέφερε ότι η οροφή του χώρου στάθμευσης πιθανότατα απορρόφησε την κίνηση πτώσης του αγοριού και του έσωσε τη ζωή.

Περιστέρια εναντίον των ...Kings Of Leon!


Το γνωστό ροκ συγκρότημα Kings Of Leon αναγκάστηκε να διακόψει συναυλία του στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ, όταν τα περιστέρια που είχαν καθίσει στο σκελετό του stage άρχισαν να τους κουτσουλάνε με μανία!
Μάλλον δεν τους άρεσε αυτό που άκουγαν...

+2,18% ο γενικός δείκτης στο ΧΑΑ


Με άνοδο του γενικού δείκτη κατά 2,18% στις 1625,21 μονάδες και τζίρο που ξεπέρασε τα 107.000.000 ευρώ, έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑΑ.

Αναστηλώνεται το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι στην Ξάνθη


Με μέριμνα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης, αναστηλώνεται το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Μάνος Χατζιδάκις.
Το σπίτι είναι ένα επιβλητικό τριώροφο κτίσμα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής.
Ανήκε στον Εβραίο ασφαλιστή και καπνέμπορο Ισάκ Δανιές, την εποχή που η ισραηλιτική κοινότητα Ξάνθης βρισκόταν σε άνθιση, και η οικογένεια του Μάνου Χατζιδάκι διέμενε στον πρώτο όροφο.

35 χρόνια κάθειρξη στον Ντουκ


Σε κάθειρξη 35 χρόνων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας καταδικάσθηκε ο αρχιβασανιστής του καθεστώτος των Ερυθρών Χμερ της Καμπότζης Καΐνγκ Γκουέκ Έαβ, γνωστός και ως Ντουκ, από ειδικό δικαστήριο που έχει συσταθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Ως διευθυντής του κέντρου κράτησης και βασανισμού Τουόλ Σλενγκ της Πνομ Πένχ ο Καΐνγκ Γκουέκ Έαβ, θεωρήθηκε υπεύθυνος για το θάνατο τουλάχιστον 14.000 ανθρώπων πριν από τρεις δεκαετίες.

Επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη


4 άτομα σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα εναντίον των γραφείων του τηλεοπτικού σταθμού Aλ Αραμπίγια στη Βαγδάτη.
Ο βομβιστής ανατίναξε το φορτηγάκι που οδηγούσε κοντά στην είσοδο των γραφείων του σταθμού, στη δυτική συνοικία Χαριτίγια της Βαγδάτης, σκοτώνοντας έναν καθαριστή και τρεις φύλακες, δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της Βαγδάτης, στρατηγός Κασίμ Αλ-Μουσαβί.

Τα ...αδήλωτα της Ιταλίας


Περισσότερα από 2.000.000 αδήλωτα ακίνητα εντόπισε στην Ιταλία η ειδική υπηρεσία για τον εντοπισμό των αυθαιρέτων "Agenzia del Terrotorio".
Στην πλειονότητά τους βρίσκονται στην Κάτω Ιταλία και συγκεκριμένα στην περιφέρεια του Σαλέρνο κοντά στη Νάπολη, όπου με τη βοήθεια αεροφωτογραφιών εντοπίσθηκαν 93.389 αδήλωτα ακίνητα.
Στην περιφέρεια του Μιλάνου τα αδήλωτα ακίνητα αριθμούν τα 4.241, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης τα 6.372.

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος


Ακυρώσεις πτήσεων και μεγάλες καθυστερήσεις συνθέτουν και σήμερα το σκηνικό στα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω της απόφασης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να ...διαφυλάξουν τη χωρητικότητα του εναέριου χώρου της Ελλάδας.
Το γεγονός προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία και ένταση στους ταξιδιώτες, ενώ πολλά είναι ήδη τα επικριτικά δημοσιεύματα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το Σεπτέμβριο στην Ελλάδα οι Placebo


Οι Placebo επιστρέφουν το φθινόπωρο στην Ελλάδα για δύο συναυλίες. Οι πρίγκιπες του alternative rock θα βρίσκονται στις 10 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης και στις 11 Σεπτεμβρίου στο Terra Vibe Park.

Ο Ζούλιο Μπαμπίστα στον Ολυμπιακό;


Όλο και περισσότερα γίνονται τα δημοσιεύματα στον ιταλικό τύπο που αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Ζούλιο Μπαπτίστα.
Το θέμα παρουσιάζεται ως σχεδόν "τελειωμένη" μεταγραφή, με τίμημα 5.000.000 ευρώ.

Δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Από την Ε.Μ.Υ. εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων:
"ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΟ ΘΡΑΚΙΚΟ, ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ."

Ο Ντι Κάπριο στην κορυφή του αμερικανικού μποξ όφις


Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κατέκτησε την κορυφή του αμερικανικού μποξ όφις αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Αντζελίνα Ζολί, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Η επιστημονικής φαντασίας ταινία του Ντι Κάπριο "Inception" βρέθηκε στην κορυφή του αμερικανικού μποξ όφις για δεύτερη εβδομάδα συγκεντρώνοντας 43,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ανακρίνεται σήμερα από τη γαλλική αστυνομία η Μπετανκούρ


Η γαλλική αστυνομία θα ανακρίνει σήμερα την πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας, η οποία θεωρείται ύποπτη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.
Η 87χρονη Λιλιάν Μπετανκούρ, κληρονόμος της L'Oreal, αναμένεται ότι θα κληθεί να εξηγήσει την ύπαρξη στην Ελβετία δύο τραπεζικών λογαριασμών που δεν είχε δηλώσει και την ιδιοκτησία ενός νησιού στις Σεϋχέλλες.
Τα παραπάνω προέκυψαν από μυστικές ηχογραφημένες συνομιλίες τις οποίες κατέγραψε ένας πρώην μπάτλερ της και δημοσιοποιήθηκαν από το γαλλικό τύπο.

Ο Λαζόπουλος σκηνοθετεί Λουντέμη


Τη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος «Ένα παιδί μετράει τ' άστρα» του συγγραφέα Μενέλαου Λουντέμη, θα σκηνοθετήσει την ερχόμενη σεζόν ο Λάκης Λαζόπουλος για λογαριασμό του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες διαμερίσματος


2000 ευρώ κόστισε σε 2 ιδιοκτήτες διαμερίσματος στο Περιστέρι ο θόρυβος που προκαλούσαν σε ώρες κοινής ησυχίας, ταλαιπωρώντας τους γείτονές τους
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου, εκτός από το πρόστιμο επεβλήθη στους ενοχλητικούς ιδιοκτήτες και φυλάκιση ενός μηνός τον καθένα.

Θανατηφόρο τροχαίο στην Κρήτη


Ένας 29χρονος νέος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά της Κρήτης.
Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην εθνική οδό Χανίων - Κισσάμου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Χανιά και λίγα μέτρα μετά τη γέφυρα του Γαλατά.
Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινισθεί το όχημα που οδηγούσε 29χρονος βγήκε από το δρόμο και έπεσε σε παράδρομο.
Ο οδηγός δε φορούσε ζώνη ασφαλείας και βρέθηκε νεκρός έξω από το αυτοκίνητο, το οποίο είχε μετατραπεί σε άμορφη μάζα.
Για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί έρευνα η Τροχαία Χανίων.

Στη φυλακή η ηθοποιός Lindsay Lohan


Στη φυλακή οδηγήθηκε η ηθοποιός Lindsay Lohan για να εκτίσει την ποινή 90 ημερών που της επέβαλε δικαστήριο του Μπέβερλι Χιλς.
Σύμφωνα με την απόφαση η Lohan παραβίασε τους όρους με τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερη το 2007, όταν είχε συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένη και να έχει στην κατοχή της κοκαΐνη.
Κατά την παρουσία της ενώπιον του δικαστηρίου απέφυγε οποιαδήποτε δήλωση και άκουσε την πρόεδρο να δίνει εντολή να οδηγηθεί στις φυλακές.
Σύμφωνα με αμερικανικά ρεπορτάζ θα παραμείνει σε ένα κελί εννέα τετραγωνικών μέτρων των γυναικείων φυλακών του Λος Άντζελες.

Έκρηξη στην Καμπούλ


Ισχυρή έκρηξη έγινε νωρίτερα σήμερα στην Καμπούλ.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που την προκάλεσαν και το ακριβές σημείο που εκδηλώθηκε.
Ανταποκριτές διεθνών πρακτορίων άκουσαν την έκρηξη από το γραφείο τους κοντά σε περιοχή που βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια και διπλωματικές αποστολές.

Χάος με τη βενζίνη


Ουρές παρατηρούνται από το πρωί στα βενζινάδικα όλης της χώρας, αρκετά από τα οποία έχουν εξαντλήσει ήδη τα αποθέματά τους. Παράλληλα εξ αιτίας του τεράστιου μήκους κάποιων από αυτές, έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα σε δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

'Επιασαν δουλειά...


Νέους ελέγχους στα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας ξεκίνησαν από σήμερα οι ελεγκτές της "τρόικας", προκειμένου να συντάξουν την έκθεση για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από το μηχανισμό στήριξης. Στο μικροσκόπιο οι ζημιογόνες ΔΕΚΟ, τα χρέη σε νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία και οι δαπάνες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, η "τρόικα" πιέζει για γοργότερους ρυθμούς στις μεταρρυθμίσεις και για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.

Την ένταξή του στον ΟΗΕ σκοπεύει να ζητήσει το Κόσοβο


Το Κόσοβο το 2011 θα μπορούσε να υποβάλει αίτηση για ένταξη του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο πρόεδρός του Φατμίρ Σεϊντίου.
Σε διακήρυξη που υιοθέτησε την περασμένη Παρασκευή η Βουλή του Κοσόβου αναφέρει ότι αναμένει να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβουκαι άλλες χώρες και χαιρετίζει την έκκληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έναρξη διαλόγου με τη Σερβία για τεχνικής φύσης ζητήματα.
Ο υπουργός εξωτερικών του Κοσόβου Σκεντέρ Χισένι ανήγγειλε ότι αναμένει σύντομα 35 κράτη να αναγνωρίσουν το Κόσοβο και πρόσθεσε ότι θα αποστείλει σε περισσότερες από 100 χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο επιστολές με αίτημα να προχωρήσουν στη αναγνώριση.

Ταλαιπωρία στον "Ηλεκτρικό"


Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του "Ηλεκτρικού". Από σήμερα και μέχρι το τέλος του έτους θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Αττική - Μοναστηράκι.

Στην Τουρκία ο Ντέιβιντ Κάμερον


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ξεκινά από σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ.
Ο Κάμερον θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ένα από τα βασικά θέματα της συνάντησης αναμένεται να είναι η υποψηφιότητα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μία νεκρή και 11 τραυματίες από φωτιά σε πολυκατοικία


Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της από φωτιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στο Ηράκλειο Κρήτης.
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν εννέα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και δύο με εγκαύματα.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και από τις φλόγες εγκλωβίστηκαν οι ένοικοι.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία απεγκλωβισμού.
Η ηλικιωμένη γυναίκα που έχασε τη ζωή της έπασχε από αναπνευστικά προβλήματα.

224 εφοριακοί ...ξεχνούσαν να κάνουν φορολογική δήλωση


Μετά από διασταυρώσεις που έγιναν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προέκυψε ότι 224 εφοριακοί για 3 χρόνια δεν έκαναν φορολογική δήλωση και συνεπώς δεν πλήρωναν το φόρο που αναλογούσε στα εισοδήματά τους, σύμφωνα με χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Mega.

Υποχρεωτική η αναγραφή των συνθετικών χρωστικών στα τρόφιμα


Σε προϊόντα, όπως οι τσίχλες φρούτων, τα αναψυκτικά και οι επικαλύψεις αρτοσκευασμάτων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και περιέχουν συνθετικές χρωστικές, θα πρέπει εφεξής να υπάρχει σχετική προειδοποίηση.
Τα συνθετικά αζωχρώματα Ε102 (ταρτραζίνη), Ε110 (κιτρινοπορτοκαλί), Ε122 (αζορουμπίνη), Ε124 (ερυθρό κοχελίνης), Ε129 (κόκκινο τροφίμων 17) και Ε104 (κίτρινη κινολίνη) θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται στις ετικέτες των τροφίμων μαζί με την προειδοποίηση: "μπορεί να έχουν παρενέργειες στη δραστηριότητα και την προσοχή των παιδιών".

Γιορτή για τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη


Ήταν 29 Ιουλίου του 1925 όταν γεννήθηκε στη Χίο, από πατέρα Κρητικό και μητέρα Σμυρνιά, ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ογδόντα πέντε χρόνια μετά, την Πέμπτη, 29 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο του Λυκαβηττού, παλαιοί και νέοι συνεργάτες του, τραγουδιστές, συνθέτες και ηθοποιοί, Έλληνες και ξένοι, καθώς και μερικοί ακόμη σπουδαίοι καλλιτέχνες, θα ενώσουν τα ταλέντα τους για να του προσφέρουν ως δώρο γενεθλίων ένα μουσικό πρόγραμμα. Τραγούδια αγαπημένα, φορτισμένα με μνήμες θα ανάψουν σαν κεράκια τούρτας γενεθλίων για να θυμίσουν τη μεγάλη πορεία του συνθέτη.
Η μεγάλη επετειακή γιορτή τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook


(κάντε κλικ στην επικεφαλίδα)