Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Στη Σιγκαπούρη η Στεφανί


Στη Σιγκαπούρη βρίσκεται η πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό για να υποστηρίξει την κόρη της, η οποία θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.
Η 16χρονη κόρη της Στεφανί Πολίν Ντικριέ, εκπροσωπεί το Μονακό στις καταδύσεις από βατήρα 3 μέτρων.
Ο προπάππος της Τζον Κέλι είχε κερδίσει 3 χρυσά μετάλλια για τις ΗΠΑ στην κωπηλασία τη δεκαετία του 1920, ενώ ο θείος της πρίγκιπας Αλβέρτος συμμετείχε με την ομάδα του Μονακό στο αγωνιστικό έλκηθρο σε 5 χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Όχι" του Τσακνή


Σε φιάσκο κατέληξε για το ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση περί στήριξης του Διονύση Τσακνή στο Δήμο Αθηναίων, μετά τη δήλωση του συνθέτη ότι πρόσκειται πολιτικά στο ΚΚΕ και επομένως θα στηρίξει τον υποψήφιό του Νίκο Σοφιανό.
Η σαφής απόρριψη από μέρους του Διονύση Τσακνή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιος στην Αθήνα, προκάλεσε παγωμάρα στην Κουμουνδούρου.
Η δυσάρεστη τροπή που πήρε για το ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση Τσακνή, οδήγησε χθες σε εικασίες ότι ενδεχομένως να υπήρξε αντίδραση από το ΚΚΕ σε πιθανή υποψηφιότητα του συνθέτη.

Κοσμοσυρροή σε έκθεση του Πικάσο


Τεράστια επιτυχία σημείωσε η έκθεση έργων του Πάμπλο Πικάσο, στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τεχνών της Νέας Υόρκης.
Είχε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από κάθε άλλη έκθεση από το 2001, ενώ καταγράφηκε και ως η 7η πιο επιτυχημένη στα 50 χρόνια λειτουργίας του μουσείου.
Η έκθεση, με τίτλο "Ο Πικάσο στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τεχνών", αποτελείτο από 300 έργα του διάσημου καλλιτέχνη.
Από τον Απρίλιο που εγκαινιάστηκε μέχρι και τις 15 Αυγούστου που ολοκληρώθηκε, συγκέντρωσε 700.000 επισκέπτες.

Προβλήματα για τον Michael Douglas


Ο 65χρονος αμερικανός ηθοποιός Michael Douglas διαγνώσθηκε πως πάσχει από καρκίνο του λάρυγγα.
Ο βραβευμένος με Oscar διάσημος ηθοποιός, θα χρειασθεί να υποβληθεί σε αγωγή 8 εβδομάδων που θα συνδυάζει ραδιοθεραπεία και χημειοθεραπεία και οι γιατροί ευελπιστούν σε πλήρη ίασή του.

Κλείνει η Kiss Flights


Αναστάτωση για χιλιάδες ταξιδιώτες στην Ευρώπη εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου, φέρνει η απόφαση της βρετανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Kiss Flights να αναστείλει τη λειτουργία της.
Η εταιρεία εξυπηρετεί περισσότερους από 150.000 τουρίστες σε διάφορους προορισμούς της Μεσογείου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Πάντως, η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαβεβαιώνει τους πελάτες της εταιρείας ότι δε θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με την επιστροφή τους.

Το μνημόνιο στο ΣτΕ


Στις 8 Οκτωβρίου 2010 προσδιορίσθηκε να συζητηθεί στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης κατά του μνημονίου και όλων των εκτελεστικών του πράξεων, που έχει καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΠΣ, η ΕΣΗΕΑ, το ΤΕΕ και 22 ιδιώτες.