Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Τσάι με τον Μπόνο


Στην κατοικία του στο Σότσι στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας, υποδέχθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ τον Μπόνο, ο οποίος με το συγκρότημά του τους U2 θα εμφανιστούν για πρώτη φορά αυτήν την εβδομάδα στην Μόσχα.
Ντυμένος ανεπίσημα με ένα μπλε πουκάμισο και χωρίς να έχει κουμπώσει τον γιακά, ο ρώσος πρόεδρος, ο οποίος έχει αποκαλύψει την προτίμησή του στους Pink Floyd και στους Deep Purple, και ο ιρλανδός τραγουδιστής απόλαυσαν το τσάι τους.

Ιοί ίσως να συνέβαλλαν στην πτώση αεροσκάφους


Ιοί που είχαν προσβάλει τον κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή της ισπανικής αεροπορικής εταιρίας Spanair, ίσως είναι ένας εκ των παραγόντων που οδήγησαν στη συντριβή του αεροσκάφους MD-82 της εταιρείας πριν από 2 χρόνια στη Μαδρίτη και στο θάνατο 154 ανθρώπων.
Ο κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής της Spanair, ο οποίος καταγράφει τα τεχνικά προβλήματα των αεροσκαφών, δε λειτουργούσε σωστά γιατί είχε προσβληθεί από ιούς, σύμφωνα με εσωτερική έκθεση της εταιρίας που δημοσιεύει η El Pais.
Το MD-82, που είχε προορισμό τα Κανάρια Νησιά, βγήκε από το διάδρομο απογείωσης, συνετρίβη και ανεφλέγη, στις 20 Αυγούστου του 2008.
Εμπειρογνώμονες ερευνούν ακόμα τα αίτια του δυστυχήματος, το οποίο αποδίδεται κυρίως στο γεγονός ότι τα flaps και slats, τα οποία βρίσκονται στα φτερά του αεροσκάφους και χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης, δεν είχαν «βγει» για να επιτρέψουν την απογείωση κατά την τροχοδρόμηση.

Τελικά στη Νέα Σμύρνη


Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης θα διεξαχθεί τελικά η αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Νταντί Γιουνάιτεντ, για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ την ερχόμενη Πέμπτη.
Η διοίκηση της Ένωσης ήρθε σε συμφωνία με τον Πανιώνιο για την χρήση του γηπέδου και απομένει πλέον η έγκριση της UEFA για να οριστικοποιηθεί η έδρα του επαναληπτικού Αν δεν υπάρξει πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, τότε ο αγώνας στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης θα γίνει παρουσία φιλάθλων.

Πριγκιπικός γάμος στις Σπέτσες


Συνωστισμός προσωπικοτήτων στις Σπέτσες εν όψη του αυριανού γάμου του πρίγκιπα τέως της Ελλάδος Νικολάου με την Τατιάνα Μπλάτνικ.
Γαλαζοαίματοι, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες, βρίσκονται ανάμεσα στους περισσότερους από 350 VIP καλεσμένους του ζεύγους.
Ανάμεσά τους η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας της Δανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, μέλη των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Χανδρή, Γουλανδρή, Λάτση, Κόκκαλη και Ποταμιάνου, το ζεύγος Ντάβλα, ο πολυεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς και ο Έλτον Τζον.
Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν θα παραστούν στο μυστήριο ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί, που βρίσκονται ήδη στη Σπετσοπούλα.
Ο Νικόλαος, πάντως, έχει δώσει σαφή εντολή να μην εμποδιστεί κανένας άνθρωπος που θέλει να παραβρεθεί στο γάμο.
Το νυφικό της νύφης φέρει την υπογραφή της Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ.
Ο Κώστας Καίσαρης έχει αναλάβει τις μπομπονιέρες και τις βέρες του γάμου.
Το μυστήριο θα τελεστεί στο μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Σπετσών.
Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Γκστάαντ το 2003.

Άτυπες επαφές με Οτσαλάν


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραδέχθηκε ότι υπάρχουν επαφές μεταξύ τούρκων αξιωματούχων και του φυλακισμένου ηγέτη των κούρδων ανταρτών Αμπντουλάχ Οτσαλάν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για πολιτικό διάλογο.
Η Άγκυρα θεωρεί ότι το PKK, του οποίου ηγείται ο Οτσαλάν, είναι μία τρομοκρατική οργάνωση και ο Ερντογάν διαψεύδει ότι υπάρχει οποιασδήποτε μορφής διάλογος με τον ηγέτη των ανταρτών που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης από το 1999, αλλά αν ορισμένες επαφές είναι αναγκαίες το κράτος θα τις κάνει.

Απίστευτη ληστεία στην Αλόννησο


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τη σύλληψη 2 ενόπλων, οι οποίοι λήστεψαν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο.
Κατά την περιπετειώδη διαφυγή τους άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών κι ενός λιμενικού.
Οι δράστες εισέβαλαν στις 8 το πρωί στην τράπεζα, όπου με την απειλή όπλων άρπαξαν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό, πριν διαφύγουν με μοτοσικλέτα.
Έγιναν όμως αντιληπτοί και καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς και άντρες του λιμενικού με αποτέλεσμα να πυροβολήσουν προς το μέρος τους, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.
Στη συνέχεια οι κακοποιοί συγκρούστηκαν με διερχόμενο φορτηγό, γεγονός που τους υποχρέωσε να εγκαταλείψουν τη μηχανή και να αναζητήσουν άλλο μέσο διαφυγής.
Με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν οδηγό διερχόμενου μοτοποδηλάτου, του άρπαξαν το δίκυκλο και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Εκτιμάται ότι οι δράστες έχουν διαφύγει με πλωτό μέσο προς τα νησιά των βορείων Σποράδων.
Κατά τη σύγκρουσή τους με το φορτηγό τούς έπεσε ο σάκος με τα χρήματα.

Άλλαγες στο θέμα των 12 μιλίων;


Αλλαγές στην τουρκική πολιτική για τα 12 μίλια των ελληνικών χωρικών υδάτων προαναγγέλλει η εφημερίδα Σαμπάχ.
Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της επικαλείται το νέο σχέδιο δόγματος εθνικής ασφάλειας, στο οποίο η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται πλέον στις χώρες που αποτελούν εξωτερική απειλή για την Τουρκία και υποστηρίζει ότι αν τελικά το Δεκέμβριο ψηφιστεί θα είναι το πρώτο βήμα ώστε να αρθεί το τουρκικό casus belli απέναντι στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.