Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Υπό αμφισβήτηση το φιλί της ζωής


Το φιλί της ζωής δεν είναι πάντα τόσο απαραίτητο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν αποκλείεται ακόμα και να μειώνει τις πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες.
Η απλούστερη μέθοδος της συμπίεσης του στήθους από μόνη της είναι πολλές φορές καλύτερη και περισσότερο επωφελής, όταν ασκείται με έναν ταχύ ρυθμό γύρω στις 100 φορές το λεπτό.
Επίσης, το φιλί της ζωής θεωρείται από αρκετούς επιστήμονες ως μία μη υγιεινή διαδικασία.

Δύσκολη νύχτα στη Σάμο


Δύο ξαφνικές αναζωπυρώσεις στην περιοχή Ραμπαϊδόνι των Μυτιληνιών και μια στην περιοχή Μύλος Κοκκαρίου δημιουργούν προβλήματα στις μονάδες πυρόσβεσης αυτή την ώρα στη Σάμο.

Για όλα φταίει το γκαζόν...


Παραιτήθηκε η πρόεδρος του ΟΑΚΑ Αντωνία Ζαφειροπούλου, επειδή διαφώνησε με την απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη να αντικατασταθεί ο χλοοτάπητας του σταδίου με απευθείας ανάθεση και όχι μέσω διαγωνισμού.

Πρόκριση ...μετ' εμποδίων


Έστω και δύσκολα, ο Περικλής Ιακωβάκης προκρίθηκε στον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Βαρκελώνης.
Ο πρωταθλητής μας φάνηκε να επηρεάζεται από τις πρόσφατες ενοχλήσεις στη μέση του και κατέλαβε τη 5η θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά με χρόνο 50,13΄΄.

Αδιόρθωτος!


Μετά τις φωτογραφίες που έκαναν το γύρο του κόσµου µε τα ηµίγυµνα µοντέλα στη βίλα του στη Σαρδηνία , ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει ότι δε θα ξαναπατούσε ποτέ το πόδι του εκεί.
Φαίνεται όµως ότι είχε άλλα πράγµατα στο µυαλό του.
Με βάση λοιπόν ένα νόµο που δείχνει να ψηφίστηκε ειδικά για την περίπτωσή του, αποφάσισε την ...επέκτασή της βίλας Τσερτόζα µε την κατασκευή πέντε ακόμα µπανγκαλόους!

Μία χώρα σε αναμονή


Συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι αύριο το μεσημέρι η απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων. Παράλληλα σε εξέλιξη, αλλά με αργούς ρυθμούς, βρίσκεται η διαδικασία αποστολής των εγγράφων κλήτευσης προς τους απεργούς.
Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής οι ομοσπονδίες έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
"Μέχρι τη λήψη των αποφάσεων η απεργία συνεχίζεται κανονικά", δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου χερσαίων μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.
Στο μεταξύ σε απόγνωση βρίσκονται όσοι οδηγοί είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν αύριο τις καλοκαιρινές τους διακοπές και δεν έχουν καταφέρει να προμηθευτούν καύσιμά.

Δραστηριότητα Σαμαρά


Διήμερη περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος θα μιλήσει στο δημοτικό Θέατρο του νησιού.
Χθες ο Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας επανέλαβε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας να βγει γρήγορα η χώρα από το μνημόνιο και τις δεσμεύσεις που αυτό συνεπάγεται.

Στάση πληρωμών


Σε στάση πληρωμών θα προχωρήσει από τις 13 Αυγούστου ο Δήμος Πειραιά, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου ο Παναγιώτης Φασούλας. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο Πειραιάς δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να πληρώσει τους εργαζόμενους.
Αιτία για το οικονομικό αδιέξοδο είναι η απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να παρακρατήσει 2,2 εκ. ευρώ από την κρατική επιχορήγηση μέσω των αυτοτελών πόρων, λόγω οφειλών του δήμου από δάνεια που έχει πάρει.

Στο σφυρί απόψε η τεχνιτή οδοντοστοιχία του Ουίνστον Τσόρτσιλ


Η χρυσή οδοντοστοιχία του Ουίνστον Τσόρτσιλ, που ήταν ειδικά σχεδιασμένη για να... κρύβει το ψεύδισμά του, βγαίνει απόψε σε δημοπρασία.
Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Keys Auctioneers, η οδοντοστοιχία, η αξία της οποίας φτάνει τις 4 με 5 χιλιάδες λίρες, θα πωληθεί από το γιο του οδοντοτεχνίτη που την έφτιαξε.

Αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις


Προαγωγές με βάση τα προσόντα και όχι την αρχαιότητα και θεσμοθέτηση παράλληλης επετηρίδας για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας, για την υπηρεσιακή εξέλιξη και την ιεραρχία στις ένοπλες δυνάμεις.
Παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε πως καθορίζονται τα ελάχιστα χρονικά όρια παραμονής σε κάθε βαθμό, ώστε οι αξιωματικοί των παραγωγικών σχολών να συμπληρώνουν στο βαθμό του συνταγματάρχη 35 έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας και τυποποιούνται τα κριτήρια αξιολόγησης των στελεχών και η διαδικασία κρίσης για προαγωγή.
Επίσης, τυποποιούνται τα κριτήρια τοποθετήσεων, μεταθέσεων και αποσπάσεων.

Ερημώνει το εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης


Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τα αβάσταχτα ενοίκια και το υψηλό λειτουργικό κόστος, έχει μετατρέψει το άλλοτε γεμάτο ζωή κέντρο της Θεσσαλονίκης σε μία περιοχή με εκατοντάδες ανοίκιαστα καταστήματα.
Η πτώση του τζίρου έχει γονατίσει τους ιδιοκτήτες, που κλείνουν τα καταστήματά τους ή μετακομίζουν σε πιο φτηνές περιοχές.

Υποψηφιότητα Τατούλη


Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε σήμερα μέσω του διαδικτύου ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πέτρος Τατούλης.
Η πλήρης ανακοίνωση στο: http://tatoulis.blogspot.com

Θα λογοδοτήσει μετά από πολλές δεκαετίες


Στον τρίτο πιο καταζητούµενο ναζί απαγγέλθηκαν από γερµανικό δικαστήριο κατηγορίες για συνέργεια στη δολοφονία 430.000 Εβραίων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέλζετς στην Πολωνία και για άλλα εγκλήµατα πολέµου από το Τρίτο Ράιχ.
Ο 88χρονος Σάµουελ Κουντς που επί χρόνια διέφευγε από τη γερµανική δικαιοσύνη, ζούσε στο σπίτι του στη Βόννη.
Ο Κουντς βρίσκεται τρίτος στον κατάλογο του κέντρου Σιµόν Βίζενταλ µε τους πλέον καταζητούµενους ναζί, όµως µέχρι τώρα οι δικαστικοί κυνηγούσαν πιο προβεβληµένα πρόσωπα του Τρίτου Ράιχ.
Τα τελευταία 10 χρόνια µία νέα γενιά εισαγγελέων, κυνηγά όσους συµµετείχαν στα ναζιστικά εγκλήµατα ανεξαρτήτως ιεραρχίας.

Επτά προς έναν


Επτά γιατροί που παρακολούθησαν τον Μάικλ Τζάκσον τα χρόνια πριν από το θάνατό του, δε θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες, σύμφωνα με ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών.
Μόνο ένας από τους γιατρούς παραπέμφθηκε στο ιατρικό συμβούλιο της Καλιφόρνιας επειδή συνταγογράφησε φάρμακα με ψευδώνυμο.
Ανάμεσα στους γιατρούς που ανακρίθηκαν δεν περιλαμβάνεται ο προσωπικός γιατρός Κόνραντ Μάρεϊ, ο οποίος κατηγορείται ότι έδωσε υπερβολική δόση αναισθητικού στον τραγουδιστή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Νέος διοικητής στο ΙΚΑ


Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος είναι από σήμερα νέος διοικητής του ΙΚΑ.
Το μεσημέρι αποφασίστηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο διορισμός του μέχρι σήμερα γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, στη θέση του διοικητή του ΙΚΑ, μετά τη θετική ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό και το ΚΚΕ κατά του διορισμού του.

Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά του μνημονίου


Αίτηση ακύρωσης του μνημονίου που έχει υπογράψει η Ελλάδα με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ κατέθεσαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς.
Συγκεκριμένα, ο ΔΣΑ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΠΣ, η ΕΣΗΕΑ, το ΤΕΕ, η Ομοσπονδία Εργατικών Στελεχών Ελλάδος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξης 1978, η Λέσχη Αεροπορίας Στρατού, ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης και ορισμένα μέλη των φορέων αυτών, ζητούν να κηρυχτούν ως αντικείμενες στο Σύνταγμα, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στην ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας όλες οι περικοπές που έχουν γίνει σε μισθούς και συντάξεις.

Η Κάρλα, ο Νικολά και ο Γούντι...


Μπορεί η Κάρλα Μπρούνι να χρειάστηκε να γυρίσει 35 φορές µία απλή σκηνή στην τελευταία ταινία του Γούντι Αλεν, αλλά στα εγγόνια της θα διηγείται ότι συµµετείχε σε µια ταινία του σπουδαίου σκηνοθέτη όπως έχει δηλώσει η ίδια.
Οσο για τις φτωχές επιδόσεις της στην υποκριτική, αυτές ενδεχοµένως να οφείλονται στο άγρυπνο βλέμμα του Νικολά Σαρκοζί.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας δε θα µπορούσε να λείψει από τα γυρίσµατα.
Η ταινία «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» γυρίζεται αυτές τις µέρες στη γαλλική πρωτεύουσα, µε το πρώην τοπ µόντελ και νυν πρώτη κυρία της Γαλλίας να κρατά έναν µικρό ρόλο.

Ένταση στο Χολαργό


Ένταση αυτή την ώρα έξω από το Υπουργείο Μεταφορών, όπου έχουν συγκεντρωθεί οδηγοί βυτιοφόρων.
Εκπρόσωποί τους επιδιώκουν συνάντηση με το Δημήτρη Ρέππα, ενώ δεν έχει αρχίσει ακόμα η επίδοση των ατομικών φύλλων πολιτικής επιστράτευσης και της επίταξης των οχημάτων τους.
Στο χώρο βρίσκονται και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Διάλυση 300 καταυλισμών Ρομά


Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί διέταξε την Τετάρτη τη διάλυση 300 καταυλισμών Ρομά σε όλη τη Γαλλία, δηλώνοντας παράλληλα ότι όσοι από τους κατοίκους τους διαπιστωθεί ότι βρίσκονται παράνομα στη Γαλλία θα απελαθούν άμεσα.
Η κυβέρνηση χαρακτήρισε τους καταυλισμούς αυτούς εστίες εγκλήματος, αλλά οι επικριτές μιλούν για επιχείρηση αποκλεισμού και εξάλειψης μίας εθνοτικής μειονότητας.

Φωτιά στη Σάμο


Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ, σε πέντε διαφορετικά σημεία στην περιοχή νότια του Κοκκαρίου της Σάμου.
Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και ανέπτυξε μεγάλο μέτωπο.
Η κινητοποίηση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντών, υπήρξε άμεση.

Υπουργικό Συμβούλιο


Θέματα των Υπουργείων Παιδείας, Δικαιοσύνης, Άμυνας και Περιβάλλοντος, θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό.
Αυτήν την ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέπτεται τον πυροσβεστικό σταθμό στο
Ολυμπιακό Χωριό και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Μυστήριο με μακάβρια ευρήματα


Οκτώ πτώματα νεογνών βρέθηκαν σε ένα κιόσκι και σε έναν κήπο σε χωριό της βόρειας Γαλλίας, μετά από έρευνες που διεξήγαγε η τοπική αστυνομία χρησιμοποιώντας ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.
Οι φερόμενοι ως γονείς, και οι δύο ηλικίας περίπου 45 ετών, τέθηκαν την υπό κράτηση και ανακρίνονται.