Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Διαψεύδει τη Ναόμι η Μία


Διαψεύδει την κατάθεση της Ναόμι Κάμπελ για την υπόθεση των ματωμένων διαμαντιών, η Μία Φάροου.
Η αμερικανίδα ηθοποιός καταθέτοντας σήμερα στο ειδικό δικαστήριο για τη Σιέρα Λεόνε, είπε ότι η Ναόμι τής εκμυστηρεύθηκε ότι έλαβε ένα τεράστιο διαμάντι από τον Τσαρλς Τέιλορ, ο οποίος δικάζεται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
"Μου είπε ότι ξύπνησε μέσα στη νύχτα. Κάποιοι της χτυπούσαν την πόρτα. Τους είχε στείλει ο Τσαρλς Τέιλορ να της δώσουν ένα τεράστιο διαμάντι. Απ' ό,τι θυμάμαι, ήταν ενθουσιασμένη", κατέθεσε η Μία Φάροου αναφερόμενη σε όσα της είχε πει η Ναόμι την επομένη του συμβάντος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Τέιλορ, ο οποίος αρνείται την ενοχή του, καθοδηγούσε τους αντάρτες του Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου, προκειμένου να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και ιδιαίτερα τα αδαμαντωρυχεία.

Βράζει η Κύπρος


Ο συνεχιζόμενος καύσωνας των τελευταίων ημερών έχει δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην Κύπρο.
Με τη θερμοκρασία να ξεπερνά κάθε προηγούμενο και να εκτοξεύεται ακόμη και στους 46 βαθμούς και την υγρασία να εντείνει την αίσθηση της ζέστης, οι κάτοικοι του νησιού βιώνουν ένα από τα δυσκολότερα καλοκαίρια των τελευταίων δεκαετιών.
Οι ειδικοί προειδοποιούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ότι θα πρέπει να αρχίσουν οι Κύπριοι να συνηθίζουν πλέον στην ιδέα, ότι θα ζουν σε μακρότερα και πιο καυτά καλοκαιρία

Ανοιχτό για νυχτερινή λειτουργία το αεροδρόμιο της Καλαμάτας


Από σήμερα το βράδυ εκτιμάται ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα μπορεί να εξυπηρετεί και νυχτερινές πτήσεις, αφού τέθηκε σε λειτουργία το απαραίτητο ραδιοβοήθημα.
Αυτή την ώρα αεροσκάφος της ΥΠΑ βρίσκεται στην Καλαμάτα και διενεργεί έλεγχο από αέρος για να διαπιστωθεί η καλή λειτουργία του συστήματος.