Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Κίνδυνος για τους γυμνιστές


Δεν μαυρίζουν όλες οι περιοχές του σώματος το ίδιο και η προσπάθεια, κυρίως των γυμνιστών, για ομοιογενές μαύρισμα μπορεί να αποδειχθεί από επιβλαβής έως και θανατηφόρα.
Ειδικοί εξηγούν πως κάποιες περιοχές του ανθρωπίνου σώματος δεν είναι δυνατόν να μαυρίσουν όσο εύκολα συμβαίνει σε κάποιες άλλες, ενώ χρειάζονται και μεγαλύτερη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Ποιους τσιμπάνε περισσότερο κουνούπια και μυγάκια;


Για πρώτη φορά μια επιστημονική έρευνα ανακάλυψε μια σχέση ανάμεσα στο σωματότυπο των ανθρώπων και στην προτίμηση που τους δείχνουν τα κουνούπια και τα ενοχλητικά μυγάκια.
Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ψηλοί άνδρες και οι παχουλές γυναίκες, έλκουν περισσότερο τα κουνούπια και δέχονται τα περισσότερα τσιμπήματα.
Τα κουνούπια τσιμπάνε τους πιο ψηλούς, για τον απλούστατο λόγο ότι τα έντομα αυτά πετάνε σε ύψος περίπου δύο μέτρων κι έτσι οι ψηλότεροι είναι οι πρώτοι άτυχοι που συναντούν στο δρόμο τους.
Τα μυγάκια συνήθως ζουν στα δέντρα όταν δεν πετάνε και όταν ξεκινάνε τις ενοχλητικές βόλτες τους, απλώς τσιμπάνε όποιον βρουν πρώτο.
Από την άλλη, οι πιο παχουλές γυναίκες εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα περισσότερη ποσότητα θερμότητας, υγρασίας, πτητικών οργανικών χημικών ουσιών και διοξειδίου του άνθρακα, που προσελκύουν τα μυγάκια.
Οι γυναίκες με μεγαλύτερο βάρος εκλύουν, μέσω του δέρματος και της αναπνοής τους, πολύ περισσότερες από αυτές τις ουσίες σε σχέση με τις αδύνατες και πιο μικροκαμωμένες γυναίκες.

Ηλιακή καταιγίδα


Το τροχιακό παρατηρητήριο ηλιακής δυναμικής της ΝΑSΑ διαπίστωσε πριν από 48 ώρες μια σειρά έντονων φαινομένων στον ήλιο.
Αρχικά παρατηρήθηκε μια αναλαμπή πάνω από μια γιγάντια ηλιακή κηλίδα στο μέγεθος της γης και στη συνέχεια εντοπίστηκε μια έκρηξη στο βόρειο ημισφαίριο του ήλιου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς τα δύο φαινόμενα, αν και έγιναν σε μεγάλη απόσταση, μεταξύ τους συνδέονται.
Αυτή η έντονη ηλιακή δραστηριότητα δημιούργησε ένα τεράστιο νέφος ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων, το οποίο κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τον πλανήτη μας.
Η ηλιακή καταιγίδα (όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται το φαινόμενο) αποτελείται από τόνους ιονισμένων ατόμων και μπορεί να δημιουργήσει τα επόμενα 24ωρα θεαματικό σέλας πάνω από τους πόλους της γης.
Επίσης, είναι πιθανόν να προκαλέσει προβλήματα στους δορυφόρους και στις τηλεπικοινωνίες

Πέθανε ο άνθρωπος που εφηύρε τα γαριδάκια


Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Morrie Yohai, ο άνθρωπος που εφηύρε τα γαριδάκια, μία από τις πιο πλούσιες σε γεύση και θερμίδες απολαύσεις.
Ο ίδιος σε συνέντευξή του στους «NewYork Times» είχε διηγηθεί την ιστορία της μεγάλης εφεύρεσής του:
"Αναζητούσα μια ιδέα για ένα καινούργιο αλμυρό σνακ. Εκείνη την εποχή είχαμε παραλάβει μία μηχανή που επεξεργαζόταν καλαμποκάλευρο σε υψηλή πίεση και δημιουργούσε έτσι ένα είδος ζυμαρικών σε μακρύ κυλινδρικό σχήμα. Ακολούθως ανακάλυψα ότι εάν χρησιμοποιούσα μια περιστρεφόμενη λεπίδα μπορούσα να τεμαχίσω σε μικρά κομμάτια το μείγμα από το καλαμποκάλευρο και μετά να προσθέσω άρωμα από τυρί τσένταρ και άλλα μπαχαρικά. Τη ζύμη την έψησα, δεν την τηγάνισα. Κι έτσι δημιούργησα τα γαριδάκια, που τα ονόμασα «Cheez Doodles."

Συναυλία για το Νίκο Καββαδία


Συναυλία για τον ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Αυγούστου στην παραλία της Γερακίνης της Χαλκιδικής.
Η συναυλία με τίτλο "Πού να σε ταξιδέψω..." εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πολιτιστικά κοιτ-Άσματα" που οργανώνουν οι δήμοι Πολυγύρου και Ορμύλιας.
Μια ομάδα μουσικών που αγαπούν την ομορφιά των τραγουδιών και των στίχων ντύνουν τις νύχτες του φετινού καλοκαιριού με ήχους και μουσικές βασισμένες στην ποιητική διαδρομή του Καββαδία.
Από τη δισκογραφία του Θάνου Μικρούτσικου, του Δημήτρη Ζερβουδάκη και άλλων συνθετών, επιλέγονται και παρουσιάζονται τραγούδια με τη χαρακτηριστική γραφή του ποιητή.

Αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου


Η πορεία των διαδικασιών για την αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του ΕΜΠ για το είδος των παρεμβάσεων που απαιτούνται στα θέματα των υποδομών, ήταν το θέμα κοινής συνέντευξης τύπου έδωσαν σήμερα στη Νομαρχία Αθηνών ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.
Σε πρώτη φάση προβλέπεται η δημοπράτηση του έργου από το Δήμο της Αθηναίων, προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ, για την αναβάθμιση των υποδομών.
Έτσι το νερό θα τρέχει και πάλι στον κήπο, οι λίμνες θα καθαριστούν και θα μονωθούν, τα μηχανήματα για τη ροή του νερού θα αντικατασταθούν και θα αναβαθμιστούν η παιδική χαρά και τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού
Παράλληλα, θα προκηρυχθεί μελέτη, προϋπολογισμού 370.000 ευρώ, για την αποκατάσταση του ζωολογικού κήπου, του βοτανολογικού μουσείου, του χώρου που βρίσκεται το ρωμαϊκό μωσαϊκό και του μαντρότοιχου της Ηρώδου του Αττικού.

Στη φυλακή και οι τρεις εμπρηστές


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις κτηνοτρόφοι που κατηγορούνται ως υπαίτιοι για την πυρκαγιά που προκλήθηκε στις 28 Ιουλίου στο Κοκκάρι της Σάμου.
Αύριο το μεσημέρι θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή και οι τρεις μελισσοκόμοι που φέρονται ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς που προκλήθηκε προχθές στην περιοχή Κακοπέρατο της Σάμου.

Οι χάκερς εξελίσσονται


Την ακριβή μας γεωγραφική θέση μπορούν να εντοπίσουν οι χάκερς, χρησιμοποιώντας ένα νέο εργαλείο ηλεκτρονικών επιθέσεων.
Σε μία επίδειξη ηλεκτρονικής εισβολής που έκανε ένας αληθινός χάκερ, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στις ΗΠΑ, απέδειξε ότι μπορεί να εντοπίσει το σημείο στο οποίο βρίσκεται ένας χρήστης, μαθαίνοντας ακόμη και τη διεύθυνσή του.
Μια επίσκεψη σε μια ιστοσελίδα η οποία έχει παγιδευτεί, εν αγνοία του χρήστη, μπορεί να οδηγήσει άμεσα τους ηλεκτρονικούς εισβολείς στο σπίτι ενός ατόμου.

Συνάντηση Χριστόφια - Έρογλου


Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η νέα συνάντηση του Δημήτρη Χριστόφια με τον Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το κυπριακό.
Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το περιουσιακό ζήτημα.
Οι προτάσεις Χριστόφια προβλέπουν σύνδεση του περιουσιακού με τα θέματα των εδαφικών αναπροσαρμογών, της απομάκρυνσης των εποίκων, της παράδοσης της πόλης της Αμμοχώστου στα Ηνωμένα Έθνη και την επαναλειτουργία του λιμανιού της υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνελήφθη σπείρα


Μία σπείρα Γεωργιανών, στην οποία μετείχαν και ανήλικοι, συνελήφθη επ' αυτοφόρω από την ειδική ομάδα ΔΙΑΣ της αστυνομίας στην περιοχή της Ηλιούπολης, να κάνει διαρρήξεις κατοικιών.
Η ομάδα των αστυνομικών παρατήρησε μια ομάδα τριών νεαρών παιδιών ηλικίας 15, 17 και 22 ετών, να βγαίνει από μια πολυκατοικία της οδού Ασκληπιού.
Τους θεώρησε υπόπτους από αυτά που είχαν τα χέρια τους, τους κυνήγησε και όταν τους συνέλαβε διαπίστωσε ότι ήταν τρεις Γεωργιανοί κάτοικοι του κέντρου των Αθηνών, οι οποίοι έκαναν διαρρήξεις με την κλασσική μέθοδο των Γεωργιανών, δηλαδή της αφαίρεσης του αφαλού των θυρών.

Επιτέλους στο νέο Δημαρχείο


Ολοκληρώθηκε σήμερα η μετακόμιση στο νέο Δημαρχείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Τσιρογιάννη.
Η εγκατάσταση των υπηρεσιών του δήμου στο νέο κτίριο μετά από μεγάλη χρονική καθυστέρηση, σήμανε το τέλος της ενοικίασης του Καραβάν Σαράι, που κατά τον εμφύλιο φιλοξενούσε τις οικογένειες που έφταναν στη Θεσσαλονίκη από την επαρχία.
Το 1958 μετατράπηκε σε χώρους συνεδριάσεων και γραφεία όπου οι δημοτικοί φορείς συζητούσαν τις υποθέσεις της πόλης.
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα σημαδιακή και πρόσθεσε ότι:
«Αφήνουμε ένα μεγάλο κομμάτι από τον εαυτό μας στο Καραβάν Σαράι και μεταφερόμαστε στο καινούριο δημαρχιακό μέγαρο. Ένα όνειρο 70 Δημάρχων, από το 1869, πραγματοποιείται επί των ημερών μου.»

Επίθεση στον Αχμαντινετζάτ


Πηγές της ιρανικής προεδρίας επιβεβαίωσαν ότι η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δέχθηκε σήμερα επίθεση με χειροβομβίδες.
Ο Ιρανός πρόεδρος δεν κινδύνευσε, αλλά υπάρχουν μερικοί τραυματίες.
Μετά το περιστατικό ο Αχμαντινετζάντ εμφανίστηκε ζωντανά στην ιρανική τηλεόραση σε γήπεδο της πόλης Χαμαντάν.
Φαινόταν καλά στην υγεία του και δεν έκανε αναφέρθηκε επίθεση.

Ιταλικό άρωμα στην κυβέρνηση


Με απόφασή του ο Γιώργος Παπανδρέου όρισε ως σύμβουλό του σε θέματα μακροοικονομικής πολιτικής τον Τομάζο Πάντοα Σιόπα, πρώην υπουργό της κυβέρνησης Πρόντι.
Ο Ιταλός οικονομολόγος θα αναλάβει, παράλληλα με το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την παρακολούθηση του μνημονίου και θα συνομιλεί και με την τρόικα, ασκώντας ατύπως τα καθήκοντα ενός υπερυπουργού οικονομικών.

Διαβεβαιώσεις για το 13ο και 14ο μισθό


Κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με τα εργατικά κέντρα και φορείς της Κρήτης,ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, ούτε και η διαιτησία.

Ζητούν την έκδοση του προέδρου της Κολομβίας


Εισαγγελέας στον Ισημερινό δήλωσε χθες ότι έχει ζητήσει την έκδοση του εκλεγμένου προέδρου της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, για την επίθεση τον Μάρτιο του 2008 εναντίον ενός στρατοπέδου ανταρτών που βρισκόταν στην μεθόριο, στο έδαφος της χώρας του.
Ο Σάντος ο οποίος κέρδισε τις εκλογές του Ιουνίου και ορκίζεται το Σάββατο αρχηγός του κράτους στην Κολομβία, ήταν υπουργός Άμυνας όταν είχε διεξαχθεί η επιχείρηση.
Το αίτημα αυτό πρέπει να περάσει από διάφορες διαδικασίες στο σύστημα δικαιοσύνης του Ισημερινού, πριν τελικά αποφασιστεί εάν θα ζητηθεί από την κυβέρνηση και τυπικά η έκδοση.
Η Κολομβία είναι βέβαιο ότι θα απορρίψει ένα τέτοιο αίτημα.