Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ελεύθερος ο Κρίστιτς


Ελεύθερος με εντολή του αθλητικού εισαγγελέα, αφέθηκε σήμερα ο Νέναντ Κρίστιτς.
Ο Σέρβος μπασκετμπολίστας είχε συλληφθεί χθες βράδυ στο ξενοδοχείο που διέμενε η εθνική ομάδα της χώρας του.
Ο αθλητικός εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του, επειδή τραυμάτισε με καρέκλα το Γιάννη Μπουρούση, κατά τη διάρκεια αγώνα στο πλαίσιο του τουρνουά Ακρόπολις.
Ο Κρίστιτς είχε οδηγηθεί το πρωί στην Ευελπίδων, αλλά αφού ο Μπουρούσης δεν κατέθεσε μήνυση εναντίον του, αφέθηκε ελεύθερος.

Στη φυλακή οι 2 γιατροί


Για απάτη και πλαστογραφία καταδικάστηκαν από το 5μελες Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, ο πρώην διευθυντής της γυναικολογικής και μαιευτικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πάτρας και ο βοηθός του.
Οι 2 γιατροί κρίθηκαν ένοχοι για πλαστές συνταγογραφήσεις και καταδικάστηκαν, αντίστοιχα, σε ποινές κάθειρξης 10 ετών και 12 ετών και 5 μηνών.
Μετά την ολοκλήρωση της δίκης οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Διακοπών συνέχεια για το Γιώργο...


Απτόητος, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, συνεχίζει από χθες τις διακοπές του ο Γιώργος Παπανδρέου.
Μετά τη Σέριφο, την Κίμωλο και την Πάρο, σειρά έχουν τώρα οι Γούβες Ηρακλείου Κρήτης.
Την ίδια ώρα χιλιάδες Έλληνες προσπαθούν να επιβιώσουν, μετά τη φετινή μείωση του εισοδήματός τους, ενώ πολλοί από αυτούς δεν κατόρθωσαν να πάνε καν καλοκαιρινές διακοπές.

Περισσότερες ελπίδες για τους νεφροπαθείς


Φως στη ζωή πολλών ασθενών που σήμερα περιμένουν σε λίστες αναμονής για ένα νεφρό, ρίχνει μια νέα μελέτη ειδικών του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, μια δεξαμενή δοτών νεφρού που έως σήμερα παρέμενε σε πολλές χώρες ανεκμετάλλευτη, εκείνη των ασθενών των οποίων η καρδιά έχει σταματήσει να χτυπά, μπορεί τελικώς να αποδειχθεί άκρως πολύτιμη.
Πολλοί γιατροί έως σήμερα δεν τολμούσαν να χρησιμοποιήσουν όργανα ανθρώπων των οποίων η καρδιά δε χτυπούσε πλέον, καθώς φοβόντουσαν ότι λόγω της μη αιμάτωσής τους θα καταστρέφονταν.
Οι επιστήμονες από το Κέιμπριτζ στέλνουν τώρα ένα αισιόδοξο μήνυμα, καθώς είδαν ότι οι νεφροί και αυτών των δοτών είναι πλήρως κατάλληλοι για μεταμόσχευση.

"Πράσινος" αυτοκινητόδρομος


Η Φινλανδία θέλει να κατασκευάσει τον πρώτο "πράσινο" αυτοκινητόδρομο του κόσμου, στον οποίο θα υπάρχουν σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικής ενέργειας και βιοκαύσιμα που θα παράγονται από τους τοπικούς πόρους.
Το ζητούμενο είναι να χρησιμοποιηθούν τα απορρίμματα που παράγουν οι περιοχές από τις οποίες θα διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος για τη δημιουργία αιθανόλης και γενικότερα να επιτυγχάνεται η καλύτερη εκμετάλλευση των πόρων των περιοχών αυτών, για την παραγωγή επί τόπου της απαραίτητης ενέργειας για να κινούνται τα αυτοκίνητα.
Το σχέδιο αφορά 130 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου, που θα συνδέει το Τούρκου, στη δυτική ακτή της Φινλανδίας, με την πόλη Βαλίμαα στα σύνορα με τη Ρωσία.