Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

2 στα 2 για την Εθνική


Με μεγάλο πρωταγωνιστή το Βασίλη Σπανούλη η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση και του Πουέρτο Ρίκο, κερδίζοντάς το με 83-80 στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δυσκολεύτηκε, όπως και στο ματς με την Κίνα, λόγω των απουσιών των Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και Αντώνη Φώτση.
Όμως από τη στιγμή που πέρασε νικηφόρα και από τα δυο πρώτα παιχνίδια, μπορεί να ελπίζει σε μια πολύ καλύτερη συνέχεια.
Το τρίτο παιχνίδι της Εθνικής μας στο τουρνουά είναι κόντρα στη διοργανώτρια Τουρκία, αναμέτρηση στην οποία ο νικητής πιθανότατα θα εξασφαλίσει και την πρωτιά του ομίλου.

Ανοίγει απόψε η Θεολογική Σχολή της Χάλκης


Για πρώτη φορά από το 1971 ανοίγει απόψε και για 20 ημέρες η Θεολογική Σχολή της Χάλκης για την έκθεση έργων 101 Ελλήνων καλλιτεχνών, στο πλαίσιο των εορτασμών της Κωνσταντινούπολης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Ένα μέρος της έκθεσης φιλοξενείται και στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, όπου έχει την έδρα του το Ελληνικό Προξενείο.
Την έκθεση θα εγκαινιάσει μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και ο υπουργός πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, που βρίσκεται για το σκοπό αυτό στην Κωνσταντινούπολη.
Με την αφορμή των εγκαινίων της έκθεσης και της πρόσφατης λειτουργίας στη Μονή Σουμελά στην Τραπεζούντα, το CNN στην εκπομπή του "Ανείπωτες Ιστορίες του Κόσμου", μετέδωσε αφιέρωμα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Καντάφι: Κάμπνινγκ στη ...Ρώμη!


Με 40 σωματοφύλακες, 30 άλογα και τη σκηνή του (την οποία θα τοποθετήσει στον κήπο του Λίβυου πρεσβευτή στη Ρώμη) πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία ο ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι.
Oι οικονομικές ανταλλαγές μεταξύ της Ιταλίας και της Λιβύης τα 2 τελευταία χρόνια, έφτασαν τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.
Κατά την παραμονή του στη Ρώμη ο Καντάφι δήλωσε ότι επιθυμεί να συναντήσει πολλές νέες και νέους, για να μάθει τις απόψεις τους για τη σημερινή ζωή και τις κοινωνικές αλλαγές.

Βουτιά στις γραμμές του Ηλεκτρικού


Ένας 77χρονος άνδρας έπεσε για άγνωστους λόγους το μεσημέρι στις γραμμές του Ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο.
Ο ηλικιωμένος αφού απεγκλωβίστηκε από άνδρες της πυροσβεστικής που έφθασαν άμεσα στο σταθμό, διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

ΕΛΛΑΔΑ: NO SMOKING


Τα ψέματα τελείωσαν για τους καπνιστές.
Από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου σβήνουν τα τσιγάρα σε μπαρ, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια και εργασιακούς χώρους.
Όποιος θέλει να καπνίσει θα πρέπει να βγαίνει έξω, αφού ο νέος νόμος καταργεί και τα καπνιστήρια.
Μια μεταβατική περίοδος 8 μηνών δίνεται μόνο στα καζίνο και στα νυχτερινά κέντρα με εμβαδόν άνω των 300τμ.
Οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων εξακολουθούν να εκφράζουν την ανησυχία τους, για τις επιπτώσεις που θα έχει στην πελατεία τους ο αντικαπνιστικός νόμος.
Πρόσφατη έρευνα του ευρωβαρόμετρου έδειξε ότι 7 στους 10 Έλληνες είναι υπέρ της εφαρμογής του μέτρου.

Συνελήφθη η Πάρις Χίλτον


Για κατοχή κοκαΐνης συνελήφθη την Παρασκευή από την αστυνομία του Λας Βέγκας, η Πάρις Χίλτον.
Σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην τσάντα της μία ουσία.
Τα τεστ που έγιναν αποκάλυψαν ότι πρόκειται για κοκαΐνη.
Στη συνέχεια και αφού παραδέχθηκε τα πραγματικά περιστατικά, αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους.
Επειδή η διάσημη κληρονόμος είναι νομικά υπότροπη, σε περίπτωση που κριθεί ένοχη από το δικαστήριο κινδυνεύει με φυλάκιση από 1 έως 3 χρόνια.

4,3 Ρίχτερ στο Βόρειο Ευβοϊκό


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Ευβοϊκού, ΒΑ της Μαλεσίνας.
Ζημιές δεν έχουν αναφερθεί.
Η δόνηση έγινε αισθητή και στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Πρόταση για Αβραμόπουλο


Πρόταση προς τον Αντώνη Σαμαρά να κατεβάσει υποψήφιο στην περιφέρεια Αττικής, με τη στήριξη και του ΛΑΟΣ, το Δημήτρη Αβραμόπουλο, απευθύνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.
Κύκλοι της Ρηγίλλης σχολιάζοντας το γεγονός, τόνιζαν χθες βράδυ ότι η ΝΔ έχει υποψήφιο νίκης, ανανέωσης και ελπίδας στην περιφέρεια Αττικής, το Βασίλη Κικίλια.
Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε, ήταν απάντηση του ΛΑΟΣ.

Ελλάδα - Κίνα 89-81


Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της εθνικής μας ομάδας στο 10ο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ που γίνεται στη Τουρκία, αφού στην πρεμιέρα επικράτησε της Κίνας με 89-81.
Τα δεκάλεπτα: 25-18, 47-37, 65-62, 89-81.