Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Τα πορίσματα για την ΕΡΤ


Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται το τρίτο πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για την ΕΡΤ, το οποίο εξετάζει το φλέγον θέμα των μεικτών παραγωγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ως τώρα έχουν διαπιστωθεί ατασθαλίες και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
Ειδική μνεία γίνεται για ορισμένα στελέχη τα οποία εμφανίζονταν να έχουν δική τους εταιρεία παραγωγής και μέσω αυτής να έχουν αναλάβει άλλες επικερδείς εργασίες για τον ιδιωτικό τομέα και για την ιδιωτική τηλεόραση.
Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για τη διακοπή συμβάσεων μιας σειράς στελεχών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τα οποία είτε δεν αποδέχθηκαν μείωση των αποδοχών τους είτε σύμφωνα με τους ελέγχους και την αξιολόγηση που έχει γίνει, εμφανίζονται να είναι αντιπαραγωγικά
Τη Δευτέρα εξάλλου, συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της ΕΡΤ με θέμα την ονομαστικοποίηση των ευθυνών που προέκυψαν από το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, το οποίο παραδόθηκε στον Παύλο Γερουλάνο την περασμένη Πέμπτη.
Τα στοιχεία τα οποία θα προκύψουν από τη συνεδρίαση των μελών του ΔΣ θα αποσταλούν στον Εισαγγελέα, έτσι ώστε στη συνεχεία να κληθούν να καταθέσουν μάρτυρες και κατόπιν να κριθεί εάν θα ασκηθούν ποινικές ή πειθαρχικές διώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου